Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2015 november 17 kedd - 10:06:28     Sporthírek      Hozzászólás0

Az NB II-s bajnokságunk 8. fordulójában, mondhatjuk, hogy fordulópontjához érkeztünk a szezonnak. Az elmúlt mérkőzések során a tabella éllovasaival és nálunk, egyenlőre, valóban erősebb csapataival mérkőztünk meg. Játékunk folyamatosan fejlődött, de ebben az erős mezőnyben, sajnos még pontszerzésre nem értett meg. Legutóbbi mérkőzésen is jól játszott már csapatunk Tököl otthonában, de pontot ott sem tudtunk még szerezni (24:20). Most már valóban a verhető csapatok jönnek! A bajnoki tabellán most is látszik, hogy 1-1 pontokkal követik egymást a csapatok. Így minden pont sokat fog jelenteni az évad végén. Mindenképp pontszerzés reményében is utaztunk 2015. november 14-én, szombaton a 4. helyezett MAFC ASI otthonába, ugyanis a hátralévő mérkőzéseken bezsebelt pontokkal, akár 2-3 helyett is feljöhetünk félévkor.
 

Nagy Attila edző véleménye a mérkőzésről: „A bajnokság jelenlegi állása alapján nem a mi csapatunk volt az esélyes a győzelemre. Sajnos a 2 pontot most sem sikerült megszerezni, de a mérkőzésen mutatott játék, lendület, csapategység és győzni akarás alapján közel álltunk a pontszerzéshez. A mérkőzést nem kezdtük jól, de felébredt a játékunk és elsősorban a jól működő védekezésünknek köszönhetően felzárkózhattunk. Az egységesen működő védekezésünkkel együtt a kapusteljesítmény is jó volt. Az ellenfél távolról nem igazán tudta bevenni a kapunkat, góljaikat indításokból, és végigjátszott mozgásokból lőtték. A lőtt góljaink megoszlottak, átlövőink sokszor eredményesek voltak távolról. Egyszerű játékokból tudtunk gólt, vagy büntetőt elérni. A beállónkat sokszor jól játszottuk meg. Talán a szélső posztokon nem sikerült igazán eredményesnek lenni, sok ziccerünk kimaradt. Többször sikerült felállnunk 4-5 gólos hátrányból, de egyenlítésig nem jutottunk el. A mérkőzés végjátékában maximálisan mi uraltuk a játékot. Remek kapusteljesítményünknek köszönhetően a MAFC játékosai elbizonytalanodtak és a megszerzett labdákat rendre gólra váltottuk. Az utolsó percben a hazai csapat támadt (30:29), mely során gólt nem szereztek, azonban már nem tudtunk támadást vezetni kapujuk felé. Összességében a csapatunk mutatott játékával elégedett vagyok, sajnos a sok apró hibáinknak köszönhetően a hazai csapat 30:29-es (15:13) végeredménnyel győzött.”
 
Játékosok: Almási A.(7), Csőke R.(5), Duka K. (1), Gulyás P., Gulyás Zs., Juhász I., Mádi Cs. (2), Mészáros L. (9), Nagy A., Újhelyi T.(3), Vígh J.(2),
Kapusok: Medgyes G., Pallér P., Bugyi G.
 
A junior mérkőzés sem úgy alakult , ahogy azt terveztük. A MAFC junior csapata kezdetben kissé meglepődötten kezdte a mérkőzést, hiszen a mi fiataljaink erős ellenállást tanúsítottak. Azonban sok hibát vétettünk és a hazai csapat ezt ki is használva, gyorsan több gólos előnyt szerzett. Ez megtörte csapatunkat és hagytuk érvényesülni a hazaiak akaratát. Sajnos a jó kapus teljesítmény sem ösztönözte a mezőnyjátékosokat. Félidőben 15:6-ra vezetett már a MAFC, majd a 2. félidőben tovább játszva gyors, ötletes játékukat 31:16-ra megnyerték a mérkőzést.
 
Játékosok: Bagi N.(1), Duka K. (2), Komáromi Z.(5), Kovács A.(1), Majoros L. (1), Prunner A. (1), Szabó K., Újhelyi T. (4), Varga A.(1), Varga M. Kapus: Bugyi G., Pintér L.
 
Ezúttal szurkolótáborunk is elkísért minket, akik igazi hazai hangulatot teremtettek. Nagy örömet szereztek nekünk ezzel, és reméljük, hogy a következő hétvégén mi okozunk örömet nekik. Ebben a mezőnyben biztosan példátlanok vagyunk szurkolótáborunkat tekintve. Köszönjük Abonyi Ultras! 
 
Vasárnap újabb hazai mérkőzést játszunk. Ellenfelünk a 10. helyezet Szigetszentmiklósi KSK II. csapat lesz. Most már végképp elnézhetetlen sem a rossz játék, sem pedig az elvesztett bajnoki pontok. Minden erőt meg kell mozgatni és a hátralévő 3 mérkőzést meg kell nyerni, ahhoz hogy a bajnokság végére ott tudjunk lenni a bajnoki tabellán, ahol csapatainknak lenni kell. Várunk mindenkit november 22-én 12 és 14 órakor a Varga István Városi Sportcsarnokban!
 
Hajrá Abony!