2016 május 20 péntek - 15:05:50 Hivatali hírek Hozzászólás0
Töklecsótól a Bodagig címmel roma gasztro-kulturális kiadványt jelentetett meg Szolnok Város Önkormányzata, melynek elkészítését a település Integrációs Munkacsoportja koordinálta. A könyv bemutatóján részt vett Szalay Ferenc, Szolnok Megyei Jogú Város polgármestere is, aki köszönetét fejezte ki a könyv készítésében közreműködő valamennyi cigány/roma nemzetiségű családnak és a szerkesztésben közreműködő szakembereknek. Az országosan egyedülálló kezdeményezéshez a receptek összegyűjtésével és a kutató munkával Csányi Sándort, a Magyar Gulyás Gasztro Turisztikai Egyesület elnökét kérték fel. Ennek apropójából beszélgettünk vele, és sok más érdekességet is megtudtunk.
Az abonyi gyökerekkel rendelkező Csányi Sándor útra kelt, és feltérképezte Szolnok és térsége cigány étkezési szokásait. Természetesen Abonyról sem feledkezett meg. A gyűjtés a gasztro-turisztikai rendezvények mellett roma családoknál folyt, akik elmondása szerint bizalommal és odaadó szeretettel segítették a szakmai munkát. A könyvben szereplő ételek szinte kivétel nélkül el is készültek a kutatás során, melyek kivételes ízvilágáról a közreműködők személyesen meg is győződhettek. A 1,5 éves kutatómunka meghozta gyümölcsét, a gaszro élményeket csokorba szedve május elején megjelentették a már említett kiadványt.
Az abonyi gyökerekkel rendelkező Csányi Sándor útra kelt, és feltérképezte Szolnok és térsége cigány étkezési szokásait. Természetesen Abonyról sem feledkezett meg. A gyűjtés a gasztro-turisztikai rendezvények mellett roma családoknál folyt, akik elmondása szerint bizalommal és odaadó szeretettel segítették a szakmai munkát. A könyvben szereplő ételek szinte kivétel nélkül el is készültek a kutatás során, melyek kivételes ízvilágáról a közreműködők személyesen meg is győződhettek. A 1,5 éves kutatómunka meghozta gyümölcsét, a gaszro élményeket csokorba szedve május elején megjelentették a már említett kiadványt.
Olvasd tovább...
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz