Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Városi rendezvények'
2019 március 20 szerda - 15:55:07     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

A teljes képernyős nézethez nyomja meg a négyzetet a lejátszó jobb alsó sarkában!
Internetsebessége függvényében a videó lejátszása akadozhat. Ebben az esetben állítsa meg pillanattal a lejátszást,
hogy a folyamatjelző betöltődjőn, utána zökkenőmentesen tovább nézhető.
2019 március 16 szombat - 18:02:09     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

   2019. március 15-én Abonyban is megemlékeztek az 1848-49-es forradalom és szabadságharc eseményeiről.

   Egyik legnagyobb nemzeti ünnepünkre máig a szabadság szimbólumaként gondolunk. Az ünneplők kokárdát a szívük fölé tűzve érkeztek a Művelődési Házba, ahol az Abonyi Fúvószenekari Egyesület és Mazsorett Csoport produkciói fogadták őket.
 
KLIKK a képre a fotógalériáért!


Olvasd tovább...
2019 március 04 hétfő - 15:40:33     Városi rendezvények     Hozzászólás 0
MTI

   Több mint százhatvanezren vettek részt idén a Kultúrházak éjjel-nappal mintegy 1100 programján, amelyeket 261 településen és 400 helyszínen rendeztek meg február közepén.

   A részvételi adatokat Lőrinczy György, a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) alelnöke ismertette pénteken a sorozatról rendezett budapesti sajtótájékoztatón. Kiemelte: ezek a rendezvények felhívják a figyelmet a sokszínűségre és a kisebb közösségekre is, hiszen kiemelten fontos az a munka, amit ezeken a kistelepüléseken a közművelődési szakemberek végeznek, "minden nap értéket adva, az idei szlogennek megfelelően".

   Lőrinczy György hangsúlyozta, hogy az NKA számára kiemelten fontos, hogy az elsősorban Budapesten és vonzáskörzetében lévő nagyrendezvények mellett a vidéki, kisebb településeken zajló kulturális életet is támogassa, hiszen az ilyen programoknak köszönhetően lehet igazán ráirányítani a figyelmet a kistelepüléseken dolgozó szakemberek munkájára.


Olvasd tovább...
2019 március 01 péntek - 09:12:58     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

    
Nagyításért kattintson a plakátokra!


Olvasd tovább...
2019 február 27 szerda - 16:07:56     Városi rendezvények     Hozzászólás 0
Vérfarkas éjszakája Abonyban - Nagy sikerrel zárult a szabadulós játék

   Az Abonyi Lajos Művelődési Ház, Könyvtár és Múzeumi Kiállítóhely az idei évben is csatlakozott a Kultúrházak éjjel-nappal című országos programsorozathoz, melynek keretében „A vérfarkas éjszakája” című interaktív szabadulós játékra várták az érdeklődőket 2019. február 15-16. között, és a nagy érdeklődésre való tekintettel a múlt hétvégén is.
 
   A felhíváshoz több száz kulturális központ és művelődési ház csatlakozott az ország minden szegletéből, sőt külföldről is, hogy a változatos és értékes programokkal a „MINDENNAP ÉRTÉKET ADUNK” jelmondatot hirdetve hangsúlyozzák, a közművelődés a hétköznapokban is értékes kultúrát közvetít és teremt.
 
   Az első „szabadulós” programot 2017-ben hívta életre az intézmény Abonyban, a Múzeumok Őszi Fesztiválja részeként, mely „Az Abonyi Ereklyék Fosztogatói” címmel a művelődési ház pincéjében valósult meg, a második pályának pedig a Falumúzeum ad otthont (A Falumúzeum szelleme), amelyre még mindig lehet jelentkezni.
 
   A kezdeményezés sikerén felbuzdulva a szervezők idén nagyobb teret adtak a programnak, „A vérfarkas éjszakája” címre keresztelt játékban már a Művelődési Házból kellett „kiszabadulni”. Az intézmény ebben az esztendőben a "Legkreatívabb reklámspot" elnevezésű versenyen is elindult egy a programot népszerűsítő videóval, mely különdíjat nyert.


Olvasd tovább...
2019 február 22 péntek - 17:39:07     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

Nagyításért kattintson a plakátra!
2019 február 12 kedd - 15:37:28     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

    
Nagyításért kattintson a plakátokra!
2019 február 07 csütörtök - 09:08:58     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

   Az Abonyi Lajos Művelődési Ház, Könyvtár és Múzeumi Kiállítóhely, illetve az Abonyi Lajos Falumúzeum Baráti Köre ebben az évben is meghirdeti a Györe Csaba Helytörténeti Vetélkedőt általános iskola felső tagozatos osztályok és gimnáziumi osztályok számára.

5 fős csapatok jelentkezését várjuk! 

Repüljetek vissza az időben! Készítsétek el egy fiktív civil szervezet Alapító Okiratát, mely munkájával városunk fejlődését szolgálja!

Formátuma:
terjedelme max. 1×A3 oldal
- megjelenése legyen régies, használjatok merített papírt, engedjétek el a fantáziátokat
- próbáljátok ki a tollhegy-tollszár használatát
- pecsételjétek le, melyet a zsűri az értékeléskor tör majd fel
- tartalmazza a szervezet alapításának idejét, az alapító(k) nevét, az alapítás célját

Nagyításért kattintson a plakátra!


Olvasd tovább...
2019 február 02 szombat - 12:56:00     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

A teljes képernyős nézethez nyomja meg a négyzetet a lejátszó jobb alsó sarkában!
Internetsebessége függvényében a videó lejátszása akadozhat. Ebben az esetben állítsa meg pillanattal a lejátszást,
hogy a folyamatjelző betöltődjőn, utána zökkenőmentesen tovább nézhető.


Olvasd tovább...
2019 január 29 kedd - 11:06:13     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

   Idén is megrendezték Abonyban a már hagyománnyá vált galamb, díszmadár és díszbaromfi kiállítást a Városi Sportcsarnokban 2019. január 26-27. között.

   A Német Kiállítási Galamb Fajtaklub és a V-227 Abonyi Galamb- és Kisállattenyésztő Egyesülete által szervezett kétnapos mustrára sokan voltak kíváncsiak. A rendezvény fővédnöke ezúttal is Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony volt.

Darányi Erika
Székely Szilárd képriportja

A képre kattintva fotógaléria nyílik!


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 4 ... 75 76 77
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények