Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Városi rendezvények'
2009 március 18 szerda - 12:10:24     Városi rendezvények     Hozzászólás 0
2009 március 18 szerda - 12:03:01     Városi rendezvények     Hozzászólás 0
2009 március 17 kedd - 10:57:54     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

A WWF nemzetközi természetvédelmi szervezet világméretű kezdeményezése a Föld Órája akció, melynek célja a globális felmelegedés elleni összefogás hangsúlyozása.

2009. március 28-án harmadik alkalommal rendezik meg az eseményt, melynek keretében arra kérjük az abonyi lakosságot, hogy 20:30-21:30 közötti időintervallumban kapcsolják le otthonaikban vagy munkahelyükön a világítást, így bolygónk 1000 városában fognak egyidőben elsötétülni a fények, reményeink szerint 1 milliárd ember fog csatlakozni a kezdeményezésshez világszerte.

Abony Város Önkormányzata
2009 március 04 szerda - 15:38:03     Városi rendezvények     Hozzászólás 0
2009 március 02 hétfő - 17:59:20     Városi rendezvények     Hozzászólás 0


Tisztelettel és szeretettel meghívjuk Önt, kedves családját és
érdeklődő barátait
Abony Városban 2009. évben tartandó vásárokra.
A vásárok sorát 2009. március 15-én megrendezésre
kerülő
József napi vásárral
nyitjuk.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk.


Bővebb információ:

Tóth Tiborné: 06-30/84-61-265
Szabados László: 06-30/84-61-293


2009 február 23 hétfő - 16:30:51     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

A képgaléria megtekinthető a képre kattintva.

„Tisztelt Vendégeink, Kedves Színházszerető Közönség!

Szeretettel köszöntök mindenkit a Bihari János Zeneiskola nevében. Iskolánk, mint alapfokú művészetoktatási intézmény Abony város kulturális életében központi helyet foglal el. Hónapról hónapra, napról napra felvállal olyan közművelődési feladatokat is a zeneoktatáson felül, mely a város kulturális életét viszik előre. Hangversenyek, ünnepi műsorok, tárlatok szervezése stb.

2007 nyarán az éppen gazda nélkül vegetáló Nagyabonyi Színkör megsegítését és szponzorálását vállalta fel iskolánk, és két hónap múlva 2007. augusztus 19-én mutattuk be első közös produkciónkat: a Mágnás Miskát.

Azóta eltelt másfél év, és közös munkánk eredményeként 2008. május 31-én bemutattuk Kálmán Imre: Obsitosát, ill. bevállaltuk 2008. augusztus 20-án a Városi ünnepségen az ünnepi dal, nóta és operett parádét. Számos más ünnepi műsorban is felléptek a Nagyabonyi Színkör tagjai, mint például az I. Abonyi Nyugdíjas Találkozón, vagy éppen Újszászon az Idősek Otthonában.

És eljött a ma este, és ismét egy új bemutató, egy igazi farsangi produkció, Nóti Károly: Nyitott ablak című zenés bohózatát fogják Önök látni és hallani.

Olvasd tovább...
2009 február 05 csütörtök - 13:02:50     Városi rendezvények     Hozzászólás 2
A személyi jövedelemadóról szóló rendelkezések értelmében minden adózó állampolgárnak lehetősége van arra, hogy összevont adójának 1 %-át jótékony célra civil szervezetnek felajánlja.


Olvasd tovább...
2009 február 03 kedd - 12:49:56     Városi rendezvények     Hozzászólás 0A képgaléria megtekintéséshez kattintson a képre. Fotók: Szilágyi Tamás

2009 január 29 csütörtök - 14:47:49     Városi rendezvények     Hozzászólás 0
Pest megyében a tüdőszűrést a megyei ÁNTSZ vezetője minden 30. életévüket betöltöttek részére kötelezően elrendelte.
Kérem, hogy saját egészsége érdekében szíveskedjék megjelenni kötelező tüdőszűrő vizsgálaton.Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 74 75 76 77
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények