Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Városi rendezvények'
2009 január 21 szerda - 19:51:43     Városi rendezvények     Hozzászólás 0
2009 január 19 hétfő - 17:31:23     Városi rendezvények     Hozzászólás 0
2009 január 13 kedd - 13:53:49     Városi rendezvények     Hozzászólás 0Hagyománnyá vált, hogy január 12-én emléktüzet gyújtunk azok emlékére, akik a doni katasztrófában életüket vesztették, illetve megsérültek.
Így történt ez a 2009-es évben is.
A hideg, borongós este ellenére sokan összegyűltünk, hogy emlékezzünk.
A római katolikus templom előtt egy égő máglya és zászlók sokasága hirdette, mi nem felejtünk!


Olvasd tovább...
2008 december 03 szerda - 09:05:42     Városi rendezvények     Hozzászólás 0


Véradók Napja alkalmából december 1-én köszöntötték az abonyi Véradókat. Az ünnepségen jelen volt Török László a Pest megyei Vöröskereszt Szervezet megyei igazgatója és Tölgyessy Attiláné, a Nagykőrös-Cegléd város vörös-kereszt szervezet titkára.


Olvasd tovább...
2008 november 26 szerda - 11:39:08     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

A galéria megtekintéséhez kattintson a képre.

2008. november 18-19-én tartotta nyílt napjait a Montágh Imre Általános Iskola, Óvoda és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény iskolai tagozata ill. speciális óvodája.


Olvasd tovább...
2008 november 18 kedd - 13:10:29     Városi rendezvények     Hozzászólás 0


Milyen volt Abony régen? A képek majd megmutatják! Sok munkám volt vele mire kiválogattam a képeket, de megérte. Úgy gondoltam, sokakat /fiatalokat és öregeket is egyaránt/ érdekelni fogja, hogy miként is nézett ki városunk régen. A képeket ki tudják nagyítani, hogy minden apró részletet megláthassanak. Szeretnék mindenkit megkérni arra, hogy amennyiben egy-egy kép leírásához lenne kiegészítő mondanivalója vagy javítanivalója kérem, küldje el a szöveget a kép megnevezésével együtt a következő e-mail címre: mukomu@citromail.hu Kellemes nosztalgiázást kívánok mindenkinek!
Íme a link ahol megtekinthetők a képek:
http://mukomu.lapunk.hu/?modul=galeria&a=21644&

Szilágyi TamásOlvasd tovább...
2008 november 05 szerda - 13:49:36     Városi rendezvények     Hozzászólás 0


A Gyöngyszemek Óvodája nevelőtestülete kihasználta az iskolai őszi szünet miatt lecsökkent gyermek létszámot: 2008. október 30-án egész napos továbbképzést szerveztünk, melynek főszereplője a Magyar Népmese volt.


Olvasd tovább...
2008 november 03 hétfő - 09:57:47     Városi rendezvények     Hozzászólás 0
A Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat kihelyezett véradónapot tart 2008. november 11-én 9-14 óra között a ZENEISKOLÁBAN.

Beteg embertársaink nevében szeretettel várjuk a régi véradókat és az először véradásra jelentkezőket. Mindig szükség van rá, hogy minden rászoruló számára biztosítva legyen az életmentő, pótolhatatlan vér. A személyi igazolványt, a TAJ kártyát és a véradó igazolványt kérjük hozzák magukkal.

Pető Istvánné
Városunk Fejlődéséért Egyesület
2008 október 22 szerda - 10:50:38     Városi rendezvények     Hozzászólás 0„Tisztelt ünneplő közönség!

Tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önöket a Bihari János Zeneiskola AMI nevében. A mai napon ünnepelni jöttünk össze, mégpedig a Magyar Festészet Napját ünnepeljük minden év október 17-én. E neves nap alkalmából nyitjuk meg tárlatunkat, Heiling György festőművész, nyugdíjas rajztanár kiállítását.


Olvasd tovább...
2008 október 16 csütörtök - 21:38:02     Városi rendezvények     Hozzászólás 0


Iskolánk adott otthont annak a projekttalálkozónak, ahova lengyel és cseh diákok és pedagógusaik érkeztek a múlt héten. Az egy hét alatt rengeteg programban volt részük, köszönet a lelkes Somogyis kollégáknak, szülőknek, a város vezetésének, a segítő abonyiaknak.

Íme a részletes program:Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 75 76 77
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények