Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Városi rendezvények'
2008 október 16 csütörtök - 19:54:08     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

2008. október 07-én az Apponyi Albert úti óvoda „Napraforgó” csoportja látogatóban volt a szolnoki Tűzoltóságon. Gréti apukája várt Ránk a Tűzoltóság előtt (Ő is itt dolgozik), és bent tűzoltó Laci bácsi fogadott bennünket, aki körbevezette a csoportot az épületben. Bekukkanthattunk mindenhová, ahol az éppen szolgálatban lévő csoport tevékenyen tölti az idejét. Mindenkinek megvan a napi feladata, gyakorlás stb. (éppen véradás volt, amiben példát is mutatnak).


Olvasd tovább...
2008 október 10 péntek - 07:52:09     Városi rendezvények     Hozzászólás 0


A Nemzeti Civil Alapprogram magyarországi civil szervezetek határon átnyúló civil kapcsolatainak kialakítására kiírt pályázatán a Fiatalok Egészséges Életmódjáért Egyesület támogatást nyert. Az egyesület az abonyi diákok számára Zomborba szervezett 3 napos kirándulást egy kinti egyesület és a zombori Veljko Petrovic Gimnázium magyar nemzetiségű tanárai segítségével és szerb igazgatója támogatásával.

Olvasd tovább...
2008 szeptember 28 vasárnap - 13:35:55     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

A Montágh Imre Általános Iskola, Óvoda és EGYMI óvodai munkaközössége augusztus végén megrendezte családi napját. Szokásos helyszíne az Állat- és Szabadidőpark volt.


Olvasd tovább...
2008 szeptember 28 vasárnap - 13:31:57     Városi rendezvények     Hozzászólás 0
2008 szeptember 28 vasárnap - 13:19:18     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

Ezúton felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének a környezetvédelemről szóló 26/2003. (XII. 07.) sz. rendelet 6. §-a értelmében avar- és kerti hulladék megsemmisítése elsősorban komposztálással történhet.


Olvasd tovább...
2008 szeptember 28 vasárnap - 13:14:54     Városi rendezvények     Hozzászólás 0
2008 szeptember 11 csütörtök - 12:23:14     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

Örömmel adunk hírt arról, hogy megújult as könyvtár egy része.

Több, mint egy negyed évszázada volt utoljára kifestve a nagytermünk, mleyet most végre sikerült méltó módon rendbe hozatnunk az előtérrel együtt.
Olvasd tovább...
2008 szeptember 01 hétfő - 14:00:06     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

Az abonyi Temessy Hédi Színjátszó Kör továbbra is várja mindazon tehetséges fiatalok jelentkezését, akik szeretnének részt venni a 2008 decemberében bemutatásra kerülő Valahol Európában c. musicalben. Lányok és fiúk jelentkezését egyaránt várjuk.


Olvasd tovább...
2008 augusztus 30 szombat - 07:58:00     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

„A Bihari János Zeneiskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény értesíti kedves növendékeit és a tisztelt szülőket, hogy


Intézményünk a 2008/2009-es tanévre RÉGI növendékek visszairatkozását, valamint az ÚJ NÖVENDÉKEK PÓTFELVÉTELIJÉT ÉS BEÍRATKOZÁSÁT

2008. augusztus 25-től szeptember 5-ig délelőtt 9,00-12,00 óráig és 13,00-16,00 óráig tartjuk.Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 75 76 77
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények