Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2015 december 01 kedd - 11:03:21     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

Az év végi ünnepekkel kapcsolatos, nagyobb tömegeket vonzó helyszínek környékén rendszeres ellenőrzéseket tartanak a  heves megyei rendőrök a polgárőrökkel és a közterület-felügyelőkkel az esetleges vagyonelleni bűncselekmények megakadályozása és megelőzése érdekében.Az áldozattá válás kockázata azonban jelentősen csökkenthető néhány óvintézkedés betartásával:
 • Pénzt, hitelkártyát, iratokat olyan helyen tároljanak, ahová a tolvaj nem tud észrevétlenül hozzáférni! Erre megfelelő lehet például a kabát belső zsebe, vagy egy zárt kézitáska.
 • Zsúfolt helyen, tömegközlekedési eszközön lehetőség szerint szorítsák a karjuk alá táskájukat, melynek érintetlenségét többször ellenőrizzék!
 • Soha ne tegyenek pénztárcát, kézitáskát, autóstáskát, csomagot a bevásárlókocsiba, a kosár vagy a bevásárló táska tetejére, továbbá vásárláskor, az áru válogatásakor ne hagyják azokat felügyelet nélkül!
 • Csak annyi pénzt vigyenek magukkal, amennyire aznap várhatóan szükségük lesz!
 • Irataikat a lakáskulcsaiktól és gépkocsijuk kulcsaitól elkülönítve tárolják!
 • A bankkártya PIN-kódját ne írják rá a kártyára és ne tárolják együtt!

Ha tetten érik a zsebtolvajt, kérjenek segítséget és azonnal hívják a rendőrséget. A karácsonyi ajándékok beszerzése közben ne feledkezzünk meg a gépkocsi, illetve a gépkocsiban felhalmozott ajándékok, értékek védelméről sem.
 • Gondosan ügyeljenek arra, hogy a gépkocsit minden esetben zárják be, az ablakokat húzzák fel!
 • Az utastérben lehetőleg ne hagyjanak pénzt, táskát, iratokat, egyéb értéket! Ha ez mégis szükséges, ne látszódjon kívülről, milyen tárgyak találhatók a gépjárműben! 
 • Amennyiben a gépkocsi rendelkezik riasztóval akkor kapcsolják be, akkor is, ha csak pár percre szállnak ki!
 • Ha módjukban áll, vegyék igénybe az őrzött vagy forgalmas és kivilágított parkolókat, valamint az értékmegőrzőket!
Amennyiben azt észlelték, hogy gépkocsijukat feltörték, ne nyúljanak semmihez, hiszen a gépkocsit és annak környezetét a rendőrség vizsgálni fogja.Az internet fejlődésével egyre elterjedtebb lett az online vásárlás is, melyet óvatossággal kell kezelni.
 • Bankkártyával történő fizetés estén lehetőség szerint olyan webáruházban vásároljanak, amelynél a fizetés valamely banki oldalon keresztül történik.
 • Azon weboldalak esetében, melyek nevében elírás, vagy hiba található, legyenek gyanakvóak.
 • Az internetes csalások elkerülése érdekében kétkedve kezeljék az olyan internetes eladókat, akik meglepően alacsony áron kínálják a termékeiket.
Ha bármilyen jogsértést észlelnek, kérjenek segítséget és értesítsék a rendőrséget a 112-es segélyhívó számon.
 
Police.hu