Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Akikre büszkék vagyunk'
2019 december 12 csütörtök - 11:56:11     Akikre büszkék vagyunk     Hozzászólás 0

Mindannyian várjuk a karácsonyt, de vannak, akik ilyenkor valóban csak a karácsonyi csodában reménykedhetnek. 


Abonyban és környékén idén ez a csoda tényleg eljön, hiszen december 19. és 23. között az Abonett karácsonyi angyalai adománycsomaggal kopogtatnak be több mint harminc családhoz és helyi lakoshoz, akik rossz körülmények között élnek. 

Olyan családokat, egyedül élő embereket választottak ki a cég dolgozói, akiknek szükségük van a segítségre, az élelemre, a meleg ruhára. Összeállítottak számukra egy karácsonyi csomagot, amelybe az alapvető élelmiszerek (mint például liszt, cukor, gyümölcs) mellé egy kis édesség és karácsonyi finomság, valamint használt, de jó állapotú meleg ruhák is kerültek. 

A kiválasztott családokat személyesen is ismerik az Abonett munkatársai, éppen ezért tudják, mennyire nagy szükségük van az adományokra. A csomagokat a cég dolgozói viszik el a családokhoz, valamint azokhoz, akik teljesen egyedül vannak, és talán senki másra nem számíthatnak. Mindannyiukat előre értesítették, hogy érkeznek majd és meglepetéssel készülnek számukra. Minden abonettes kolléga maga keresi fel azt a családot vagy abonyi lakost, akit ő ajánlott az adományra. Fontos volt számunkra, hogy a meghittsége és családiassága megmaradjon a kezdeményezésnek. 


Amikor a testvéremmel Ákossal – aki a cégvezetésben is társam - közösen elhatároztuk, hogy kollégáinkat bevonva segítünk, a célunk az volt, hogy a közvetlen környezetünkben nehéz körülmények között élőknek tegyük boldogabbá az ünnepeket. Így, hogy ennek megvalósításán a teljes cég együtt dolgozott, az egész közösségi élménnyé vált. – mondta Szebeni Zoltán, a cég ügyvezető igazgatója. December 16-án tehát az Abonett angyalok útra kelnek és elviszik az adományt ehhez a harminc abonyi családhoz és lakoshoz.
2019 október 21 hétfő - 21:37:09     Akikre büszkék vagyunk     Hozzászólás 0

nato_2019_10_11.jpgMásodik helyezést ért el az NKE Nemzetbiztonsági Szakkollégiumának csapata a NATO 70 Konferencia és Szimuláció versenyen.
„A mostani eredmény egy évek óta tartó folyamat eredménye”- értékelt Resperger István ezredes. A Nemzetbiztonsági Szakkollégium igazgatója szerint hosszú utat tettek meg a sikerig, amelyben a korábbi vezetőnek, Dobák Imrének is fontos szerepe van. Az igazgató külön megköszönte a kutatócsoport vezetők munkáját is, akik segítették a versenyzők felkészülését. „Bízom benne, hogy a hallgatók, akik most a kollégium tagjai a későbbiekben a doktori képzésben vagy további területeken erősítik a nemzetbiztonsági szolgálatokat és az egyetem jó hírnevét”- hangsúlyozta Resperger István.
 
Barcza-Tóth Tímea, a Nemzetbiztonsági Kutatósejt vezetője elmondta, hogy a versenyre a téma iránti szeretetből neveztek, hiszen a szakkollégium minden kutatósejtjében valamilyen formában téma a NATO működése, szerepe. „Szerettük volna kipróbálni, hogy tudásunk mennyire átfogó és mély, illetve milyen egy NATO-döntéshozatal részese lenni”- hangsúlyozta Barcza-Tóth Tímea, aki szerint sok tapasztalatot szereztek a versenyen és büszkék az elért eredményre.
 
Lakatos Fanni, a Nemzetbiztonsági Kutatósejt tagja elmondta, hogy a színvonalas előadások után került sor a versenyre, amelyen először a szervezők felvázolták az alaphelyzetet, ami mentén elképzelésre került a szimuláció. Az ötfős csapat tagjai különböző bizottságokban tárgyaltak szakértőként olyan ügyekről, mint Koszovó lehetséges hadereje, a kibervédelem és a NATO stabilitásának növelése. Részt vettek az Észak-atlanti Tanács ülésén is, ahol Lakatos Fanni, Magyarország nagyköveteként a már elfogadott szakbizottságok döntéséhez igazodva ismertette az ország álláspontját. „A verseny sikeresen zárult, és úgy érzem, hogy sokat fejlődtünk, mind szakmailag, mind a retorikai készségek terén”- értékelt Lakatos Fanni.
 
Az ezüstérmes csapat tagjai: Barcza-Tóth Tímea, a Nemzetbiztonsági Kutatósejt vezetője; Dániel György, a Fegyveres Válságok és Terrorizmus Kutatósejt vezetője; Lakatos Fanni, a Nemzetbiztonsági Kutatósejt tagja; Jáger Áron, a Kiberbiztonsági és Technológiai Kihívások Kutatósejt tagja; valamint Tóth Máté, az NKE-ÁNTK államtudományi osztatlan képzés III. évfolyamos hallgatója.

Abony Város Önkormányzata nevében is gratulálunk az eredményhez!

Szöveg: Fecser Zsuzsanna
Fotó: NKE Doktorandusz Önkormányzat
Forrás: uni-nke.hu
(A nagyításhoz kattintson a képre!)
2019 július 26 péntek - 18:27:09     Akikre büszkék vagyunk     Hozzászólás 0

67173806_349303325958612_15178637762363392_n.jpg„Neked egy óra, három embernek az élet” – szólítja fel a lakosokat a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat kampánya, amit július 1-je és szeptember 1-je között indítottak. Az önkéntesek száma a szabadságolások, elutazások miatt a nyári hónapokban megcsappan, holott ebben az időszakban is létszükséglet a megfelelő mennyiségű vér biztosítása. Naponta legalább 1600-1800 véradóra lenne szüksége az országnak. Egy ilyen akciónak adott helyet az az SGN-STEEL Kft. (volt Pintér és Társa Kft.) telephelye is, ahol a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat szervezett önkéntes véradást július 24-én.
Az eseményen számos abonyi lakos vett részt, többek között maga a Kft. munkatársai is. Vasvári Lászlóné, a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezetének a munkatársa a Vöröskereszt a facebook oldalán is megköszönte a példaértékű együttműködést: „A tegnapi napon olyan önzetlenségnek lehettem tanúja, amit szeretnék gyakrabban tapasztalni a cégek részéről. Az abonyi SGN-STEEL Kft. vezetősége és sok munkavállalója ugyanis régóta rendszeres véradók, és pár éve befogadói is a véradásoknak. Példamutatásukkal ösztönzik munkatársaikat, hogy legyenek ők is véradók. Sokan itt váltak/válnak rendszeres véradókká. Kívülről érkező véradókat is szeretettel fogadják, akikkel közösen nagyon szép létszámban gyűltünk össze. Köszönjük a Kft. vezetésének azt a példaértékű magatartást, amit a véradásért tettek és tesznek folyamatosan.”
 
67449150_485630628660979_1966121356776964096_n.jpg

Jandácsik Pál
Forrás: Vöröskereszt Cegléd facebook oldal
2019 július 01 hétfő - 15:26:27     Akikre büszkék vagyunk     Hozzászólás 0

img_2082.jpgAhogy korábban megírtuk, egy abonyi származású lány, Gaál Tímea a Magyarország Szépe 2019 versenyen elnyerte az első udvarhölgy címet, vagyis őt választották meg a második legszebb magyar lánynak.
Június 29-én az abonyi Kultúra Háza előtti téren egy nyilvános interjú keretén belül köszöntöttük a lovasfogattal megérkező Tímeát, akire nagyon sokan kíváncsiak voltak a délutáni nagy meleg ellenére. A hölgyet Abony város polgármestere, Romhányiné dr. Balogh Edit is üdvözölte. Gaál Tímea középfokú tanulmányait Szolnokon folytatta, majd ezt követően a Szegedi Tudományegyetemre járt, de gyermekkorát Abonyban töltötte. A polgármester asszony is kifejezte köszönetét, hogy hű maradt a településünkhöz, Abonyt képviselte ezen a rangos megmérettetésen, növelve így annak nimbuszát.
– Boldog vagyok, hogy itthon is büszkék rám, és arra, hogy egy kis városból elindulva ilyen szép eredményt érhettem el. Nagyon jó érzés volt a régi ismerősök arcát látni, akikhez ugyanolyan szeretettel és mosollyal fordultam, mint régen. Minden szép emlék előtört belőlem, amiket ebben a városban éltem meg. Ezeknek köszönhetem, hogy az vagyok ma, aki – nyilatkozta Tímea.
img_2011.jpgAz interjú során a fiatal lány beszélt az élményeiről, a versenybe fektetett rengeteg munkáról, illetve kitartásra buzdította a helyi fiatalokat is. Ezt követően a megjelenteknek alkalmuk volt beszélgetni, közös fényképet készíteni vele, illetve aláírást is kérhettek.
Abony Város Önkormányzata, a nyilvános interjún közreműködő Abonyi Lajos Művelődési Ház, Könyvtár és Múzeumi Kiállítóhely valamennyi munkatársa, illetve a lakosság nevében is további sok sikert kívánok neki, illetve élményekben gazdag évet az udvarhölgyi teendőihez!
 
Jandácsik Pál
Fotók: Borsányi János
(A galéria megtekintéséhez kattintson a fotókra)
2019 június 29 szombat - 12:28:17     Akikre büszkék vagyunk     Hozzászólás 0

imgp9366.jpgA Kinizsi Pál Gimnázium rajz- és vizuális kultúra középszintű érettségi gyakorlati vizsgájának munkáiból állított össze kiállítást Molnár Gyöngyi, az intézmény egyik tanára. Brumár Viktória (12. c), Mucsi Bianka (12. a) és Raffai Miranda Margaréta (12. a) portfólióját tekinthetik meg az érdeklődők a Kultúra Háza aulájában.
Az érettségin egy művészettörténettel foglalkozó feladatlapot töltöttek ki a diákok, a szóbeli részben pedig egy nyolc munkából álló portfóliót védtek meg a bizottság előtt, amelynek az összeállítása szigorú feltételek között zajlott. Lehetőleg az utolsó két tanév ideje alatt kellett elkészülniük az anyagoknak. A szempontok szerint az összeállítás tartalmaz két munkát, amelyet az alkotó sikeresnek tart, kettőt, amelyet kevésbé ítél meg jónak, egy olyan alkotást, amit a legkedveltebb technikával hozott létre, egy tárgy tervezésének a dokumentációját, egy tanulmányrajzot, egy képet és szöveget együttesen alkalmazó kompozíciót, illetve egy szabadon választott téma tetszőleges feldolgozását.
Nagyon ritka, hogy három diák érettségizik egy évben rajzból. Általában egy fő választja ezt a tantárgyat, vagy egy sem. A korábbi érettségizők közül kettő művészeti pályára készült. Egyikük Blaskó Kata volt. Mivel ilyen "sokan" készültek idén, úgy döntöttünk, hogy kiállítjuk a munkákat, hiszen elegendő anyaggal rendelkeztünk, és érdekes lehet egy laikus számára is, hogy "mi fán terem a rajz érettségi" – számolt be az abony.hu-nak Molnár Gyöngyi. – imgp9367.jpgA jelenlegi három kiállító közül ugyan egyikük sem készül művészeti pályára, de hobbi szinten biztosan fognak a továbbiakban foglalkozni a képzőművészettel. Látszik a szeretet a munkáikon. Ez egy életre szóló szerelem. Eredetileg csak Viki készült már kilencedik osztálytól céltudatosan a rajz érettségire, Bianka és Vanessza (Miranda) csak tizenegyedik osztálytól. A művészetek iránti szeretetükből választották ezt a tárgyat. Bianka nagy meglepetésnek bizonyult, mert szinte a nulláról kezdte, és rohamtempóban fejlődött. Kiváló, gyönyörű munkái születtek. A védésén tapsot kapott a bizottságtól, ami nem mindennapi egy érettségin.
A kiállítás nagyon tanulságos lehet mindenki számára, különösen pályaválasztás előtt állóknak, akik így kedvet kaphatnak ehhez a megmérettetéshez.
 
Cikk és fotók: Jandácsik Pál
(Nagyításhoz kattintson a képekre!)

65272348_1033828090143800_8627215874496921600_n.jpg
2019 június 25 kedd - 09:43:40     Akikre büszkék vagyunk     Hozzászólás 0

gaal_timi01.jpgEgy hatalmas show keretében ért a döntőjéhez a Magyarország Szépe 2019 című verseny. A rendkívül rangos megmérettetés nyertese végül Nagypál Krisztina lett, aki Thaiföldön képviselheti majd országunkat a Miss Worldön, a top 20-as mezőnybe viszont – amely később 16-ra szűkült – egy abonyi származású fiatal is bejutott! Gaál Tímea is négyféle öltözékben: bikiniben, nemzeti ruhában, estélyiben és „kreatív tourban” sétált végig a kifutón, és meg sem állt a második helyig, így ő lett a Magyarország Szépe 2019 első udvarhölgye!
– Hatalmas megtiszteltetés, hogy idén én lehetek a Miss World Hungary első udvarhölgye – nyilatkozta az abony.hu-nak Gaál Tímea. – Nagyon jól bizonyítja ez az eredmény, hogy egy kisvárosból is szép, nagy sikereket lehet elérni, ha kellő kitartással és alázattal rendelkezünk. Minden lányt arra buzdítok, hogyha van benne egy kicsi affinitás a megmérettetéshez, vagy csak tapasztalatot szeretne szerezni, induljon benne, mert nincs veszítenivalója. Nekem sem az volt elsődleges célom, hogy az első helynek járó koronát hozzam haza. Mindig csak kis célpontokat tűztem ki magam elé az egész verseny során. Először a top 20-ba való bekerülés volt a cél. Amikor bekerültem a táborba, akkor az alversenyeket szerettem volna „túlélni”. Onnan az élő show után a top 5 volt a cél. Nagyon örültem, amikor bekerültem a top 5-be. Külön öröm és boldogság volt, hogy mindezek után a a második helyen végeztem.
Tímea kihívásnak fogta fel a versenyt, amire testileg ugyan csak február óta készült igazán, de lelkileg folyamatosan trenírozta magát.
gaal_timi02.jpg– Évek óta terveztem, hogy jelentkezem erre a versenyre, de mindig közbejött valami, ami miatt ez meghiúsult – leginkább a vizsgaidőszakok miatt, mert nagyon fontosnak tartottam a tanulmányaimat. Tudtam, hogy nagyon kemény feladat előtt állok. A tábor rendkívül erős fizikai és mentális kihívást jelent minden lány számára, ahol voltak mindenkinek nehezebb és könnyebb napjai, pillanatai, de úgy érzem, hogy a feladatomat a lehető legjobban végeztem el. Ennek szerencsére meg is lett az eredménye.
Tímea szeretne továbbra is a szépségiparban, illetve a modell szakmában dolgozni, amíg van rá lehetősége, de azt sem akarja, hogy az egyetemi tanulmányai kárba vesszenek.
– Szeretném ezt a két dolgot „összegyúrni”. Orosz nyelvű hírolvasónak készülök, ami nagyon egyedülálló munkakör. Majd az idő eldönti, hogy milyen utat kell még bejárnom ahhoz, hogy ezt elérjem – összegezte a gondolatait Tímea, akinek a naptára nagyon sűrű a versennyel járó kötelezettségei miatt.
Abony városának valamennyi lakosa nevében kitartást, jó munkát, hasonlót sikereket kívánok neki, illetve azt, hogy élje meg továbbra is az álmait!
Ezúton várunk szeretettel minden érdeklődőt a Miss World Hungary 2019 első udvarhölgyének, Gaál Tímeának a köszöntésére június 29-én 17 órára az abonyi művelődési ház előtti térre, ahol köszöntőt mond Romhányiné dr. Balogh Edit, Abony város polgármestere is. Gaál Tímea egy nyílt interjú keretében beszélni fog az élményeiről, tapasztalatairól, amelyek különösen a szárnyaikat bontogató fiatalok számára lehetnek érdekesek!
 
Cikk: Jandácsik Pál
Fotók forrása: Gaál Tímea facebook oldala
gal_timi_hirdets.jpg
 
(A nagyításhoz kattintson a képre!)
2019 április 28 vasárnap - 19:56:15     Akikre büszkék vagyunk     Hozzászólás 0
A sorstársait segítő mozgássérült önkéntes az idei kitüntetett

   Az abonyi származású Mészáros Gabriella, sorstársait segítő mozgássérült önkéntes kapta idén az MTI néhai tudósítója, Káplár László emlékére alapított Jó ember-díjat, az elismerést szombaton adták át Pécsen.
 
    A kitüntetett méltatásakor elhangzott, hogy a díjat és azzal együtt Judit Hagner Németországban élő magyar szobrász, simogató emberi kezet mintázó alkotását a díjazott azzal érdemelte ki, hogy baleset vagy betegség következtében lebénult betegeknek segít átvészelni a tragikus élethelyzetet, érzékenyítő órákat tart a kerekesszékesek mindennapjairól és számukra tánccsoportot vezet.

    Mészáros Gabriella járóképességét egy ritka betegség következtében felnőtt korára elveszítette, és kilenc évvel ezelőtt maradandóan megvakult. Az önkéntesség, a segítségnyújtás számára életforma. Célja a sérült emberek lelki segítése, a fiatalok szemléletmódjának alakítása, illetve a mozgássérültek társadalmi elfogadtatása.


Olvasd tovább...
2019 március 15 péntek - 08:29:13     Akikre büszkék vagyunk     Hozzászólás 0

   Az abonyi származású Nagy Gergelyt köszöntötték Pakson!   

   Nagy Gergely az OTP Bank Liga 21. fordulójában, a Kisvárda ellen játszott mérkőzésünk során (0-0) állt 100. alkalommal a kapuban a magyar NBI-ben. Ezen alkalomból, a MOL Vidi FC elleni, hazai találkozónk előtt emlékplakettet vehetett át Balog Judit és Haraszti Zsolt ügyvezetőnktől.
 
 „Jó érzés elhagyni a 100-as számot, tapasztalatimat pedig egyre jobban tudom majd kamatoztatni” - kezdte Nagy, aki visszaemlékezett a kezdetekre is. „19 éves koromban Dobos Barna tett fel az úgynevezett futballtérképre Dunaújvárosban. Tőle kaptam meg először a bizalmat. Azóta viszontagságos éveim voltak. Régebbi csapataimmal volt, hogy kiestem az első osztályból, és volt, hogy a harmadik helyen teleltem. Most itt, Pakson stabilitás van, és a középmezőnyben versengünk. Ezen pozíciók által megtapasztalhattam, mikor, hol, milyen impulzusok érik az embert.” Kapusunktól azt is megkérdeztük, fél év elteltével hogyan érzi magát városunkban. „Nagyon könnyű volt beilleszkedni, mivel profi körülmények vannak és jó az öltözői hangulat is. Pakson is élek, így nap mint nap látom, milyen jó háttere van a csapatnak mind szakmailag, mind klubvezetésileg. Maximálisan jól érzem magam, és úgy gondolom, csapatunk képes lesz kiugró eredményeket is elérni”  - zárta pozitív gondolatait hálóőrünk. 
 
Nagy Gergelynek sportsikerekben gazdag megannyi mérkőzést kívánunk gólvonalunkon.

Forrás: paksifc.hu és kidfcabony.com


Olvasd tovább...
2018 december 15 szombat - 10:20:12     Akikre büszkék vagyunk     Hozzászólás 0

   Varga János, Abony Város Díszpolgára volt a 2018. december 13-i ünnepi Képviselő-testületi ülés díszvendége. Az olimpiai bajnok és kétszeres világbajnok birkózót abból az alkalomból köszöntötték, hogy november közepén a Nemzet Sportolói közé választották.

   A rendezvényen részt vett továbbá a Budapesti Honvéd SE örökös elnöke, Kunszt Gábor és a Birkózó Szakosztály részéről Horváth Viktor.

   Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester köszöntötte és méltatta az abonyi születésű sportkiválóságot, aki feleségével Gabriella asszonnyal érkezett a díszülésre, majd egy video összeállítást vetítettek le, amely felidézte Varga János sportpályafutását. A város első asszonya az önkormányzat és a lakosság nevében átadta településünk ajándékát Abony büszkeségének, akit a megjelentek hosszú percekig állva tapsoltak.

Nagyításért kattintson a képekre!


Olvasd tovább...
2018 december 13 csütörtök - 20:44:32     Akikre büszkék vagyunk     Hozzászólás 0

   A hagyományokhoz híven az idei esztendőben is az ünnepi Képviselő-testületi ülésen adták át a városi kitüntetéseket. A 2018. december 13-án megtartott díszülésen az Innoven Kft-nek adományozták az „Az Év Vállalkozója” kitüntetést a közétkeztetésben és a vendéglátásban nyújtott kimagasló tevékenységük elismeréseként.

   A Képviselő-testület által a 2018. december 3-i zárt ülésen adományozott városi elismerést Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony, dr. Nagy Péter jegyző és dr. Gáspár Anita aljegyző asszony plakett és oklevél kíséretében adták át Fekete Tibor ügyvezető úrnak és Szabadosné Fekete Marianna ügyvezető asszonynak. A díjazott vállalkozás méltatását polgármester asszony ismertette, melyet az alábbiakban olvashatnak:

Nagyításért kattintson a képekre!


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények