Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2015 október 29 csütörtök - 18:59:52     Hivatali hírek      Hozzászólás0
Interjú Krupincza Tibor ügyvezetővel

A Generál-Kontakt Bt-t 2005-ben alapította meg Krupincza Tibor Abonyban. A vállalkozás fő tevékenységi köre az építőipari generál kivitelezés. A főleg helyben és a naponta bejárható távolságokban tevékenykedő cég profiljába az asztalos munkától a lakatos munkán át a különböző földmunkák és a térburkolás is beletartozik.
 
Számtalan abonyi épületet újítottak fel

A vállalkozás tíz éves fennállása óta folyamatosan pályázik az önkormányzat által meghirdetett közbeszerzési eljárásokra, szívesen adnak árajánlatot a különböző felújítási munkálatokra, legyen az közintézmény vagy műemlék jellegű épület. Munkájuk révén megújult többek között a volt Márton-kúria tetőszerkezete és homlokzata, elkészült a Radák úti iskola melegítőkonyhája és étkezője, a Somogyi iskola akadálymentesítése, a Kostyán Andor rendelőintézet befejező munkái, a Sívó-kúria külső állagmegóvási munkái. Az Abony főtér rekonstrukció keretében kerékpártároló, utasváró, ívelt faszerkezetű pihenők létesültek.
 
A Generál-Kontakt Bt. számos sportesemény szponzora, melyért többször kiérdemelték az "Az év szponzora" díjat. Krupincza Tibor az Abonyi KID FC labdarúgócsapat elnöke, a labdarúgás fő támogatója a városban, tagja az Abonyi Zsinagógáért Alapítvány Kuratóriumának. A Zsinagóga állagmegóvását is a Generál-Kontakt Kft. végezte el.

A volt Márton-kúria tető- és részleges homlokozatfelújításaNagy előrelépés az új telephely
 
2014 októberében kezdték meg az új telephely építését, melyre a Széchenyi 2020 keretében 52.500.000,-Ft összegű támogatást nyert a cég. A több mint 100 millió Ft-os fejlesztés hatására a jelenleg 35 fős létszámot foglalkoztató építőipari vállalkozás további 4 fővel tudta bővíteni alkalmazotti keretét. - Mindenképpen fejlődésnek ítélem meg a telephelyépítést, amely a pályázat nélkül, önerőből esélytelen lett volna – mondta Krupincza Tibor ügyvezető igazgató lapunknak.
 
Folyamatban van a használatbavételi eljárás
 
A 902 m²-es telephely építésére azért pályázott a cég, mert a Tószegi út 54. szám alatt (Mechanikai Művek) lévő telephelyüket bérelték, és ezt meg akarták szüntetni. Bár a vállalkozásnak Martfűn is van telephelye, a központ Abonyban található. Az új 4889 m²-es területen megépült építményben kapott helyet az iroda, az asztalos- és lakatosműhely, valamint a raktár. A vállalkozás ma már áthelyezte székhelyét az új épületbe.  - Nagy falat volt a beruházás, sokat kellett dolgozni vele, sok pénz kellett hozzá. Jelenleg a használatbavételi eljárás van folyamatban, ezt követően lesz a hivatalos átadó – tájékoztatta lapunkat Krupincza Tibor cégvezető.
 
Abony Város Önkormányzata nevében további megrendeléseket és sikeres vállalkozást kívánunk!
 
Cikk: Darányi Erika
 
Az alábbiakban a cég elérhetőségét tesszük közzé.
 
Elérhetőségek:
Cég neve: Generál-Kontakt Műszaki, Szolgáltató Bt.
Székhelye: 2740 Abony, Mátyás kir. u. 0157
Tel.: 53/562-105
Fax: +36 53 360 436 E-mail: a.generalkontakt@gmail.com
Cégvezető/Tulajdonos: Krupincza Tibor