Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
ABOKOM Közhasznú Nonprofit Kft.

Elérhetőségek:

ABOKOM Nonprofit Kft.
H-2740 Abony Vasút út 15.
Tel.: +36 53 656-715
E-mail cím: abokom@abokom.hu

Nyitvatartás:
H, K, Sze: 8:00-15:30
Cs: 8:00-11:30
P: 8:00-11:30
Szo, V: ZÁRVA
(A volt fogorvosi rendelő épületében, a Csontos patikával szemben.)

Céginformációk

Az ABOKOM Közhasznú Nonprofit Kft. 100%-os önkormányzati tulajdonban lévő, kötelező önkormányzati feladatok ellátására létrehozott társaság. Működésünket 1999. január 1-jén, 47 fő foglalkoztatottal és 3 millió Ft-os alaptőkével kezdtük ABOKOM Szolgáltató Közhasznú Társaság néven. 2008. január 1-jén jogszabályi kötelezettségnek eleget téve társasági forma váltásra került sor, jelenlegi nevét akkor vette fel cégünk. Társaságunk fő profilja a lakossági és közületi hulladék begyűjtés és szállítás lett, ami a későbbiekben kiegészült az ivóvíz és csatorna szolgáltatással, továbbá társaságunk üzemelteti a városi strandfürdőt, és a Salgóbányai Ifjúsági Tábort is. Abony területéről gyűjtöttük össze és szállítottuk el a kommunális hulladékot, két településen, Abonyban és a szomszédos Kőröstetétlenen pedig biztosítottuk az ivóvíz ellátást, valamint a szennyvíz elvezetést. Szennyvíztisztító telepünk három település: Abony, Kőröstetétlen és Törtel önkormányzatainak tulajdonában van. 2013. január 1-jétől Abony Város Képviselő-testületének 373/2012. határozata alapján a város oktatási intézményeinek működtetését, karbantartási feladatait az ABOKOM Nonprofit Kft. látja el. 2014. június 1-jétől a társaság ivóvíz és csatorna üzletága kivált a cégből és beolvadt a dabasi székhelyű DAKÖV Kft-be. 2015. január 1-jétől a hulladék-gazdálkodással kapcsolatos tevékenységeket társaságunktól az NHSZ Szolnok Kft. vette át. 2016. május 26-tól társaságunk neve ABOKOM Nonprofit Kft-ről ABOKOM Közhasznú Nonprofit Kft-re változott.

Cégadatok
Cégnév: ABOKOM Közhasznú Nonprofit Kft.
Székhely: H-2740 Abony, Vasút út 15.
Ügyvezető: Gáspár Csaba

Feladatok
 
Társaságunk az alábbi feladatokat látja el:
-termál- és strandfürdő üzemeltetése,
-piac üzemeltetése,
-Salgóbányai Ifjúsági Tábor üzemeltetése,
-városi intézmények működtetése, karbantartási feladatainak ellátása,
-közmunkával kapcsolatos tevékenységek koordinálása.

A gyakori megkeresések miatt fontosnak tartjuk azon feladatok felsorolását is, amelyeket nem társaságunk végez.
Nem az ABOKOM Kft. feladatkörébe tartozik:
-kóbor állatok befogása*,
-ivóvíz és csatorna szolgáltatás (2014. június 1-jétől.)**,
-szennyvíztelep üzemeltetése (2014. június 1-jétől.)**,
-veszélyes hulladékok gyűjtése***,
-hulladékbegyűjtés és kezelés (2015. január 1-jétől)****.

A tájékozódás megkönnyítése érdekében feltüntetjük azokat az szervezeteket és elérhetőségüket, melyek a fenti ügyekben illetékesek.

*Abony Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatala
Hatósági Osztály
H-2740 Abony, Kossuth tér 1.
Tel.: +36 53 360-049
**DAKÖV Kft.
Abonyi Üzemigazgatóság

H-2740 Abony, Vasút út 15.
Tel.: +36 53 562-070
***NHSZ Kétpó Kft.
Abonyi hulladékudvar
H-2740 Abony, Buzgánydűlő 20.
Tel.: +36 20 940-8222
****NHSZ Szolnok Közszolgáltató Nonprofit Kft.
Abonyi Információs Pont
H-2740 Abony, Buzgánydűlő 20.
Tel.: +36 20 940-8222
 

Bérelhető kisbusz: