Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Varga István Városi Sportcsarnok és Sportlétesítmények

Elérhetőségek:

  • 2740 Abony, Kossuth tér 18.
  • Tel: 53/360-926
  • Intézményvezető: Nagy Tamás

Létesítmények:

  • Varga István Városi Sportcsarnok 2740 Abony Kossuth tér 18.
  • Sportpálya 2740 Abony Imre u. 4.
  • Mucsányi Tamás Műfüves pálya
 
Az abonyi születésű Varga István világbajnok kézilabdázóról nevezték el a városi sportcsarnokot

A sportcsarnok küzdőtere minden tekintetben megfelel mind a hazai, mind a nemzetközi követelményeknek (eredményjelző berendezés, világítás, hangosítás stb.) Kézilabda, röplabda, futsal, teniszpálya került felfestésre a parketta burkolaton, öltözői blokkunk összkomfortos. A nézőtér kb. 1200 fő befogadására alkalmas.


Női, férfi kézilabda és kispályás labdarúgás sportágakban rendezünk bajnoki mérkőzéseket, tornákat, különböző kupákat.
A testnevelés órákon, délutáni iskolai sportfoglalkozásokon, esti edzéseken túl, kuturális és egyéb kikapcsolódást jelentő rendezvényeknek is rendszeresen adunk otthont.
 
Ilyenek például a nagy volumenű kiállítások és vásárok, színi előadások, szalagavató bálok, városi sportbálok, zenész találkozók, "mega" játszóházak, karácsonyi programok, városi rendezvények.
 
A terem bérelhető is, elsősorban sport- és kulturális rendezvények, nyári edzőtáborok megtartására.
Jelentkezni az intézményvezetőneél lehet a 53/360-926 vagy a 0630/2890-806 telefonszámokon.

Jól felszerelt kondicionáló termünkbe szolíd árakkal, folyamatos nyitva tartással várjuk az erősödni, csinosodni vágyókat.
 
A Sportpálya elsősorban nagypályás a kispályás labdarúgó mérkőzések megtartására alkalmas, kitűnő állapotú játéktérrel.
 
 
Jelenleg az Abonyi KID Football Club csapatai (felnőtt, ifjúsági, serdülő, U-13, U-11, U-9, U-7 és óvodások) edzenek illetve versenyeznek a pályán.


Sárkányné Bálint Mária
Intézményvezető