Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2016 április 24 vasárnap - 12:20:25     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

Drogprevenciós vetélkedőt tartottak április 22-én a Városháza dísztermében, a Polgármesteri Hivatal és az Abonyi Rendőrőrs szervezésében. A rendezvény az Iskolarendőr programra épülve valósult meg. Az eseményt Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony nyitotta meg. A Kinizsi Pál Gimnázium és Szakközépiskola tanulói közül öt, a helyi lakásotthonos gyerekek közül pedig három csoport trióba szerveződve töltötte ki a feladatlapokat. Az új típusú kábítószerek elterjedéséről Kapás Béla r. törzszászlós, iskolarendőr, a rendezvény főszervezője előzetes konzultációval készítette fel a gyerekeket. Az előadások célja, hogy a fiatalok megismerjék az új drogokat, és tudják, mitől tartsák magukat távol. A tesztlapok kitöltése után ebédet kaptak a gyerekek. A négytagú zsűri izgatottan várta az eredmények kiértékelését. A zsűriben Gulyás Pál r. alezredes úr, az Abonyi Rendőrőrs parancsnoka, Kavecsánszkiné Pál Erika, a gimnázium igazgatója, Varga Annamária, a Pest Megyei TEGYESZ Abonyi Lakásotthon vezetője és Szüle Picabo, a Chicago Pizzéria tulajdonosa foglaltak helyet. A vetélkedőt a Kinizsi Pál Gimnázium csapata, a Mákvirágok nyerték. A csapat tagjai: Német Eszter, Al-Taji Petra és Szekeres Renátó. A résztvevőket meglepetésekkel jutalmazták. A vetélkedőre nagyon sok helyi vállalkozás ajánlott fel ajándékokat, melyet ezúton is köszönnek.

A vetélkedő támogatói:
Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony, Abonett Kft., Fekete Tibor Kft. Innoven Kft., Gedipress, Chicago Pizzéria, Peze Pékség, Taverna Söröző, Agropont kertészeti áruház

Beszámolt: Darányi Erika

Az eseményről készült képgaléria a fotóra kattintva tekinthető meg.
Fotó: Szilágyi Tamás