Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2016 június 26 vasárnap - 11:26:23     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

rendorseg_abony_droglabor_bekescsaba_2016_abony.hu.jpgA Békéscsabai Járási Ügyészség kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt kezdeményezte annak a 29 éves abonyi férfinak és társának, egy 30 éves békéscsabai férfinak az előzetes letartóztatását, akik „designer drogokat” állítottak elő és árulták is azokat.

A rendelkezésre álló adatok alapján az állapítható meg, hogy az abonyi illetőségű, de ténylegesen Szolnokon élő férfi heti rendszerességgel új pszichoaktív anyagnak minősülő bódító szereket küldött postai úton a békéscsabai gyanúsított részére azért, hogy azok felhasználásával „herbált”, „biofüvet” állítson elő, azaz a bódító szereket oldat formájában szárított gyógynövényekkel keverje össze. A művelet elvégzését követően a békéscsabai férfi a kész „herbált” postai úton küldte vissza, amelyért cserébe rendszeres anyagi ellenszolgáltatás kapott az abonyi férfitól, aki pedig a visszaküldött anyagot továbbértékesítette.

A békéscsabai gyanúsítottat a rendőrség 2016. június 20-án 14 órakor Békéscsabán, a Posta közben igazoltatta, melynek során az általa használt személygépkocsiban fehér port és kristályt, továbbá zöld növényi törmeléket találtak. A rendőrség ezt követően házkutatást végzett a terhelt tartózkodási helyén, ahol 96 db rózsaszín tabletta, valamint további kristályos anyag került elő, majd a gyanúsított állandó lakóhelyén is, ahol nagy mennyiségű, pszichoaktív anyag keveréséhez, az ún. „herbál” előállításához használt anyagokat, így orvosi zilizt (fehérmályvát) és aceton oldószert foglaltak le. Az igazságügyi vegyészszakértő a gyanúsítottól lefoglalt zöld növényi törmelékben a „herbál” hatóanyagát azonosította, amely új pszichoaktív anyagnak minősül. A rendőrség az abonyi gyanúsítottat Szolnokon szintén 2016. június 20-án 16 órakor vonta intézkedés alá, amelynek során a használatában levő személygépkocsiban egy műanyag zacskóban elhelyezve fehér kristályos anyagot találtak. A gyanúsított által bérelt szolnoki garázsban a rendőrök pedig a „herbál” készítéséhez, keveréséhez használt, anyagmaradvánnyal szennyezett eszközöket, vegyszereket, továbbá növényi törmeléket foglaltak le. Az igazságügyi vegyészszakértő a gyanúsítottól lefoglalt fehér színű kristályos porban a „kristály” hatóanyagát azonosította, amely új pszichoaktív anyagnak minősül.

A rendőrség az abonyi gyanúsítottat Szolnokon szintén 2016. június 20-án 16 órakor vonta intézkedés alá, amelynek során a használatában levő személygépkocsiban egy műanyag zacskóban elhelyezve fehér kristályos anyagot találtak. A gyanúsított által bérelt szolnoki garázsban a rendőrök pedig a „herbál” készítéséhez, keveréséhez használt, anyagmaradvánnyal szennyezett eszközöket, vegyszereket, továbbá növényi törmeléket foglaltak le. Az igazságügyi vegyészszakértő a gyanúsítottól lefoglalt fehér színű kristályos porban a „kristály” hatóanyagát azonosította, amely új pszichoaktív anyagnak minősül.  

Az ügyészség az előzetes letartóztatás elrendelésére az eljárás meghiúsításának, megnehezítésének, továbbá a bűnismétlés veszélye miatt tett indítványt.

Forrás: ugyeszseg.hu