Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2010 október 01 péntek - 10:56:33     állásajánlatok, pályázati információk      Hozzászólás0

Pályázat

PÁLYÁZAT
Felnőtt háziorvosi feladatok ellátására
 
Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete pályázatot hirdet Abony Városban a 7. számú háziorvosi körzetben a felnőtt háziorvosi feladatok ellátására.
A pályázó feladatát vállalkozási formában, területi ellátási kötelezettséggel, meghatározott körzetben kell ellátnia.
A körzet lakosainak száma      1755 fő.
Finanszírozott beteglétszám: 1291 fő
Szolgálati lakás megoldható.

Pályázati feltételek:
-       A háziorvosi, házi gyermekorvosi és fogorvosi tevékenységről szóló 4/2000. (II. 25.)
EüM. rendeletben előírt képesítés és az ott, valamint a 18/2000. (II.25.) Korm. rendeletben előírt egyéb feltételek,
-       büntetlen előélet
-             Háziorvosi alkalmassági követelményeknek való megfelelés igazolása.

Előnyt jelent:
-       Háziorvosi (körzeti orvosi) területen szerzett legalább 2 éves gyakorlat

Pályázatnak tartalmaznia kell:

-         a pályázó részletes szakmai önéletrajzát
-         a végzettséget, valamint a szakorvosi szakképesítést igazoló okiratok hiteles másolatát,
-       amennyiben szakmai gyakorlattal rendelkezik, úgy az azt igazoló okirat(ok) hitelesített         másolatát,
-       3 hónapnál nem régebbi erkölcsi bizonyítványt
-       a vállalkozói formától függően az egyéni vállalkozói igazolvány, illetve társas vállalkozás   esetén az Alapító Okirat (alapszabály) és a cégbírósági bejegyzést igazoló okirat hiteles másolatát,
-       az Orvosok Országos Nyilvántartásba vételt igazoló igazolvány hitelesített másolatát,
-       a működtetési jog meglétét igazoló okirat hitelesített másolatát, vagy a működtetési jog megszerzése feltételeinek fennállását igazoló illetékes ÁNTSZ határozatát,
-       nyilatkozatot, melyben a pályázó hozzájárul ahhoz, hogy pályázati anyag elbírálásában résztvevők a pályázatot megismerjék és abba betekintsenek.

A megbízás időtartama: Az Önkormányzat a nyertes pályázóval határozatlan időre szóló részletes szerződést köt, melyben a felek a működés, üzemeltetés feltételeit rögzítik.

Az állás betölthető: a pályázatok elbírálását követően azonnal.

A pályázat benyújtásának határideje: 2010.október 15.

A pályázat benyújtásának helye és módja: A pályázatot postai úton „Háziorvosi pályázat”
megjelöléssel ellátva Abony Város Polgármesteréhez kell benyújtani (Abony   Város Önkormányzat Polgármestere 2700 Abony, Kossuth tér   1.)
A pályázat elbírálásának határideje: a pályázat benyújtási határidejét követő Képviselő-testületi ülés.
A pályázattal kapcsolatban bővebb felvilágosítás kérhető a 53/562-095 telefonszámon.