Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2021 március 29 hétfő - 23:13:37     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó SARS-CoV-2 koronavírus-világjárvány elleni védekezés meghatározó része hazánk lakosságának a koronavírus elleni védőoltással történő minél nagyobb arányú beoltottsága, amely elősegíti a koronavírus terjedésének megfékezését és a veszélyhelyzet miatti korlátozások idővel történő mérséklését, feloldását.
 
A koronavírus elleni védőoltásra már több, mint hárommillió ember regisztrált, akik közül több, mint 1,7 millióan már megkapták legalább az első védőoltást.
 
A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye szerint minden olyan 65 év feletti állampolgár, aki még nem regisztrált az oltásra, postai úton újra megkapja a regisztrációs lapot.
 
Ugyanakkor vannak olyan állampolgárok, akik nem rendelkeznek megfelelő eszközzel vagy digitális ismeretekkel, ezért nem tudtak még regisztrálni a vakcinainfo.gov.hu oldalon.
 
Abony város vezetése segítséget kíván nyújtani mindazoknak, akik szeretnének regisztrálni a koronavírus elleni oltásra, azonban fenti okok miatt ezt még nem tudták megtenni.
 
A Hivatal munkatársai segítséget nyújtanak a regisztrációhoz munkaidőben (hétfőn 8-18 óra, keddtől szerdáig 8-16 óra, csütörtökön 8-15 óra és pénteken 8-12.30 óra között) a járványügyi szabályok betartásával személyesen vagy meghatalmazott útján a portaszolgálaton, vagy telefonon (53/360-135).
 
A jelentkezés során az alábbi adatokat kell megadni: név, lakcím, életkor, e-mail cím, telefonszám, TAJ szám, ezért a regisztrációhoz személyi igazolvány és lakcímkártya, TAJ szám, valamint e-mail cím, illetve, ha nem személyesen járnak el, meghatalmazás szükséges.
 
Abban az esetben, ha az igénylőnek nincs e-mail címe, az adatvédelmi szabályok betartásával a Hivatal munkatársai segítenek azt létrehozni.
 
 
 
Abony, 2021. március 25.
 
                                                                           Pető Zsolt                                                                                 dr. Gáspár Anita                                                                                                                                        polgármester                                                                                       jegyző