Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Egyenlő esélyű hozzáférés a közszolgáltatásokhoz, Abony Város Polgármesteri Hivatal akadálymentesítése

Tisztelt Lakosság! Kedves Ügyfeleink!  

Abony Város Önkormányzata az Új Széchenyi Terv Közép-magyarországi Operatív Program keretén belül meghirdetett KMOP-4.5.3-10-11-2011-0056 jelű „Egyenlő esélyű hozzáférés a közszolgáltatásokhoz, Abony Város Polgármesteri Hivatal akadálymentesítése” című nyertes pályázata a megvalósítás szakaszába jutott.  
A 36.755.694,- Ft összegből – a max. kapható 30.000.000,- Ft-os pályázati támogatás mellett - megvalósul a városháza komplex akadálymentesítése, amely biztosítja valamennyi fogyatékossági csoport (mozgás, látás, hallás és értelmi sérült) számára az épületen belüli mozgás és önálló ügyintézés lehetőségét. A beruházás keretében a közlekedő-helyiségek új burkolatot kapnak, lift kerül beépítésre, megújul az Okmányiroda helyiségcsoportja és ügyfélhívó rendszer kerül kiépítésre.  

A kivitelezési munkálatok 2012. június 18-tól (hétfő) kezdődően 2012. szeptember 05-ig tartottak.      


Abony Város Önkormányzatának
Polgármesteri Hivatala Kivitelező: BOLAX Építőipari és Kereskedelmi Kft
Projektmenedzser: Pa_KU Consulting Bt.
Közbeszerző: Kár Mentor Bt
Műszaki ellenőr: Tomasovszki Tamás
Rehabilitációs szakmérnök: E2 Stúdió Kft  Fülöp Erika
A projekt részletes adatlapját ITT tekintheti meg.


További képek itt tekinthetőek meg.
További képek itt tekinthetőek meg.