Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Iskolaegészségügy

 
 
Győri Enikő-ifjúsági védőnő
- Gyulai Gaál Miklós Általános Iskola – Dr. Homoki Ildikó
- Kinizsi Pál Gimnázium – Dr. Imreh Zsuzsanna Irén

Telephely-orvosi rendelő helye: 2740 Abony, Kálvin János út 11.
Elérhetőség: 70/658-2899
Helyettes: Csizmadia Margit-ifjúsági védőnő

Fogadóóra:

Gyulai Gaál Miklós Általános Iskolában
Hétfő: 8.00-11.00 óráig
Szerda: 8.00-11.00 óráig

Kinizsi Pál Gimnázium és Szakközépiskolában:
Kedd: 8.00-11.00 óráig
Csizmadia Margit-ifjúsági védőnő
- Montágh Imre Imre Általános Iskola – Dr. Imreh Zsuzsanna Irén
- Somogyi Imre Általános Iskola – Dr. Tóth Katalin

Telephely-orvosi rendelő helye: 2740 Abony, Szelei út 1.
Elérhetőség: 30/277-7965
Helyettes: Győri Enikő-ifjúsági védőnő

Fogadóóra:

Somogyi Imre Általános Iskolában:
Hétfő: 8.00 - 9.00 óráig és 11.00-13.00 óráig - önálló gyermek és ifjúsági tanácsadás
Szerda: 11.00-13.00 óráig - önálló gyermek és ifjúsági tanácsadás
Csütörtök: 8.00-12.00 óráig - önálló gyermek és ifjúsági tanácsadásHétfő: 9.00-11.00 - gyermek és ifjúsági tanácsadás orvossal
Szerda: 8.00-11.00 óráig gyermek és ifjúsági tanácsadás orvossal

Fogadóóra szülőknek:

Hétfő: 13.00-15.00 óráig

Egészségfejlesztő foglalkozások:
Péntek: 8.00-12.00 óráig

Montágh Imre Általános Iskola, Óvoda és Egységes Gyógypedagógiai Intézményben:
Kedd: 8.00-11.00 óráig – önálló gyermek és ifjúsági tanácsadás
Kedd: 11.00-12.00 óráig – gyermek és ifjúsági tanácsadás orvossal

ISKOLA- ÉS IFJÚSÁG-EGÉSZSÉGÜGYI ORVOSI ELLÁTÁS

Dr. Tóth Katalin - Somogyi Imre Általános Iskola
Dr. Homoki Ildikó- Gyulai Gaál Miklós Általános Iskola, Szivárvány Óvoda és Bölcsőde
Dr. Imreh Zsuzsanna Irén - Kinizsi Pál Gimnázium, Montágh Imre Imre Általános Iskola Óvoda EGYMI, Pingvines Óvoda és Bölcsőde, Gyöngyszemek Óvoda