Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2015 november 04 szerda - 11:45:49     Akikre büszkék vagyunk      Hozzászólás0

Az abonyi székhelyű MA-BAU Építőipari Kft-t 1990 májusában alapította meg Makai Béla okl. építészmérnök. A vállalkozás az elmúlt években folyamatosan növelve árbevételét a térség egyik meghatározó közepes méretű vállalkozásává nőtte ki magát. A cég pénzügyi helyzete stabil, megbízhatóan gazdálkodik. A szántóföldi növénytermesztést - a napraforgó, a kukorica, a repce, az árpa és a búza termesztését - 1996-ban indította be a vállalkozás Abonyban, amikor a kárpótlási jegyeket sikerült beváltani, és földeket vásároltak.
 
- Cégünk saját apparátussal a magas- és mélyépítési munkák teljes vertikumával foglalkozik: magas- és mélyépítési tervezési munkák, magas- és mélyépítési generál kivitelezési munkák, műszaki ellenőrzés, felelős műszaki vezetés, bányászati tevékenység, geodéziai mérések, költségvetések, pályázatok elkészítése stb. Munkáinkhoz megfelelő szakember- és gépi eszközállománnyal rendelkezünk, melyeket folyamatosan fejlesztünk. 2004-ben bevezettük az ISO 9001:2000 minőségirányítási rendszert, valamint az ÉVOSZ külföldi munkavégzésre is alkalmasnak minősítette cégünket. A mezőgazdasági tevékenységet tekintve szántóföldi teljes körű növénytermesztési szolgáltatásokkal, terményszárítással és tárolással, szármaradványok bálázásával és értékesítésével, gabonakereskedelemmel, gyümölcstermesztéssel és értékesítéssel foglalkozunk – tájékoztatta lapunkat Makai Béla tulajdonos a cég profiljáról és a főbb tevékenységi körökről is.


Olvasd tovább...

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz