Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2016 május 30 hétfő - 10:24:41     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

A fiatalok szórakozási kultúrájáról, az alkohol- és drogfogyasztási szokásaikról tájékozódhattunk pénteken a rend őreitől, ahol az is felmerült, hogyan segíthetnek a helyi vendéglátóhelyek a tinédzserek konszolidáltabb szórakozásra való nevelésében. Az Abonyi Rendőrőrs 2016. május 27-én közös gondolkodásra hívta a szórakozóhelyek tulajdonosait és az érdeklődő lakosságot a Művelődési Ház kamaratermébe. A meghirdetett lakossági fórumon a szórakozóhelyek és a közbiztonság kapcsolatára helyezték a hangsúlyt, de más témában is kérdezhettek a résztvevők.

Segíthetnek a szórakozóhelyek is

Török Csaba r. alezredes, a Ceglédi Rendőrkapitányság vezetője a fiatalok szórakozási szokásaival kapcsolatban elsősorban a köznyugalmat sértő problémák megoldására hívta fel a figyelmet, amelyet véleménye szerint a rendőrség a szórakozóhelyek tulajdonosaival és a lakosság javaslataival együtt tudna pozitív irányba előmozdítani. Az egyik legnagyobb probléma a mértéktelen alkoholfogyasztás, melynek kezelésében a vendéglátóhelyek vezetőinek segítségét kérte. – Az alkoholfogyasztással összefüggésben több ízben történnek olyan bűncselekmények, amelyekben a rendőröknek intézkedni kell. A szórakozóhelyek vezetőinek lehet szerepe abban, hogy a jogsértéseket megelőzhessék. Beszélni kell a problémákról, hogy az eljárások megelőzhetők legyenek – emelte ki a bajok forrását a kapitányságvezető.

Kukkantsanak bele a fórum pillanataiba a képre kattintva. Szilágyi Tamás képriportja


Olvasd tovább...

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz