Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2015 október 22 csütörtök - 09:51:15     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Szakmai konferenciát tartott a Pest Megyei Kormányhivatal október 19-én a hivatal informatikai fejlesztéseiről. A rendezvény és a fejlesztések legfontosabb üzenete és eredménye a gyors és hatékony ügyfélszolgálat kialakítása volt.
 
A magyar kormány által elindított két kiemelt, európai uniós forrásból finanszírozott EKOP projekt lényege az volt, hogy a jogi és szervezeti háttér átalakításával együtt a kormányhivatal járási hivatalainak integrálása és informatikai fejlesztése is megvalósuljon. Ennek lezárásaként tartott konferenciát a kormányhivatal, melyen a Pest megyei járási hivatalok és főosztályok munkatársai vettek részt.

Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a kormány alapvető célja a szolgáltató közigazgatás megteremtése, tehát a hatékony, gyors és egyszerű ügyintézés biztosítása a lakóhelyhez közel, a járási hivatalokban, a kormányablakokban, valamint a kistelepüléseken települési ügysegédek útján. A kormánymegbízott elmondta, év végéig országosan mintegy 250 helyszínen létesült és létesül kormányablak, a járásszékhelyeken, kerületekben, megyei jogú városokban, a jelentősebb településeken, egyes vasútállomásokon és bevásárlóközpontokban. Ezekben jelenleg közel 450 ügytípus intézhető, de ezek köre folyamatosan bővül, számuk 1000 fölé emelkedhet a következő esztendőben – jelentette ki Tarnai Richárd. 
 
A látványos eredmények nem a területi közigazgatás modernizálásához szükséges fejlesztések sorozatának végét, hanem bizonyos értelemben az elejét jelentik – mondta el a kormánymegbízott, majd hozzátette, létrejött egy stabil alap, amelyre építve tovább folytatható a szakrendszerek integrációjához, a teljes, elektronikus, akár otthonról is elvégezhető ügyfélkiszolgáláshoz szükséges fejlesztések sora.
 
Tarnai Richárd beszédében kiemelte, a területi közigazgatás fejlesztéséhez nemcsak az ügyfélkiszolgáláshoz szükséges technikai feltételeket, hanem a központi szolgáltatásokat és az azokat kiszolgáló infrastruktúrát is fejleszteni kell. Ahhoz, hogy az ügyfélkiszolgálás szintjének növelése megvalósítható legyen, a két fejlesztési irányt egy időben, egymással párhuzamosan kell végrehajtani, ezért a projektek párhuzamosan kerültek végrehajtásra, és egymást kiegészítve szolgálják a területi közigazgatás teljes megújítását - mutatott rá a kormánymegbízott. 
 
A két EKOP projekt keretében országosan összesen több, mint 10 milliárd forint értékben valósultak meg informatikai fejlesztések.
 
Kiss Judit, a Vecsési Járási Hivatal Kormányablak osztályvezetője a kormányablakok működését közvetlenül támogató rendszereket és hasznukat mutatta be részletesen.
 
Dr. Maruszki Gábor, a Váci Járási Hivatal vezetője a járási hivatalok informatikai működését kiszolgáló háttér-infrastruktúra fejlesztésének fontosabb eredményeit ismertette. Elmondta, kicserélték az elavult informatikai eszközöket, szervereket telepítettek, egységes központi informatikai rendszereket vezettek be. 
 
Pest Megyei Kormányhivatal