Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2019 október 30 szerda - 09:24:50     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

imgp1712.jpg2019. október 22-től indította az OBB (Országos Balesetmegelőzési Bizottság) a „Látni és Látszani 2019.” közlekedésbiztonsági kampányát. Az akció arra épít, hogy a közlekedésbiztonság társadalmi ügy és csak akkor lehet eredményes, ha annak fontosságát, kockázati tényezőit a közlekedés minden résztvevője felismeri és tesz is érte.
Az ősszel bekövetkezett balesetek jellemző oka, hogy a gépjárművezetők nem az időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően vezetik a járműveiket. Ebben az időszakban a járművezetők egyik fontos felelőssége, hogy a járművek felkészítéséről gondoskodjanak, emellett fordítsanak kellő figyelmet saját látásuk fontosságára is. 
A kampány során a gépjárművezetők figyelmét a saját gépjárműveik felkészítésére (többek között fényszórók, szélvédő tisztán tartása, fékberendezések működése stb.), illetve saját látásuk vizsgálatának fontosságára hívjuk fel. Az ingyenes gépjármű átvizsgálásának, illetve optikus általi látásvizsgálat lehetőségével a közlekedésben résztvevők a www.latnieslatszani.hu oldalon tájékozódhatnak, mely oldal folyamatosan frissül.
A kampány másik fontos feladata a gyalogosok és a kerékpárosoknak a figyelemfelhívása a láthatóságuk szempontjából.
Az Abonyi Rendőrőrs Abony Város Önkormányzatával együttműködésével közös akciót szervezett 2019.október 29-én, amelynek során a rendőrök és közterület-felügyelők fényvisszaverő láthatósági mellényt osztottak az egynyomon haladó kerékpárosoknak.
A pozitív visszajelzéseknek hála a jövőben is folytatja a Rendőrőrs és az Önkormányzat a közlekedésbiztonsági akcióját.  
 
 
imgp1710.jpg 
 
imgp1711.jpg
 
Az abony.hu-nak beszámolt: András Hunor Lehel r.fhdgy.
Fotók: Jandácsik Pál
(A nagyításhoz kattintson a képekre!)