Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2019 december 03 kedd - 20:00:01     Sporthírek      Hozzászólás0


Mozgalmas volt az Abony TAK versenyzői és bírói számára az elmúlt három hétvége! November 16-án Gödöllőre utaztak a nagyok, ahol az idei utolsó pontszerző versenyükön vettek részt, innen 4 egységünk 3 éremmel és egy hetedik hellyel tért haza. A következő hétvégén az utánpótlás vett rész a számukra rendezett versenysorozaton a Viktória Kupán, ahol 2 érmet és egy negyedik helyet gyűjtöttek be. Az elmúlt hétvégén pedig sor került az év legfontosabb versenyére, a Magyar Bajnokságra, ahová három egységünknek sikerült kvalifikálnia magát, itta lányok az idei legjobb formájukat hozva és egy magyar bajnoki arannyal, egy ezüsttel valamint egy pontszerző hatodik hellyel fejezték be a szezont.
 
Részletes eredmények:

Grassalkovich Kupa:

Youth:
Bajtai Evelin-Szabados Szabina 7. hely
Serdülő:
Antal Fruzsina- Benyus Adél 2. hely
S. Tóth Dorka- Szabados Brigitta- Gócsa Lili 2. hely
12-18:
Vágó Luca- Menyhárt Edina 2. hely

Viktória Kupa:
Gúlatorna alsós:
Antal Regina, Antal Zille, Diószegi Csenge, Kormos Levente, S. Tóth Panka 1. hely
Gúlatorna felsős:
Kiss Dana Flóra, Egedi Roberta, Király Liliána, Orbán Vivien, Imre Ingrid, Horváth Vanessza, Szeremi Bianka, Csibrány Anna 3. hely
Gyerek:
Sági Panna- Domoszlai Zora 4. hely

Magyar Bajnokság
Youth:
Bajtai Evelin-Szabados Szabina 6. hely
Serdülő:
Antal Fruzsina- Benyus Adél 2. hely
S. Tóth Dorka- Szabados Brigitta- Gócsa Lili 1. hely


Köszönjük a gyerekek, szülők, volt versenyzők sok-sok segítségét és egész éves munkáját!

Szalinka Szilvia edző

Képek facebook oldalunkon!