Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2015 november 24 kedd - 19:02:03     Akikre büszkék vagyunk      Hozzászólás0

Egyszer egy víz-gáz- és fűtésszerelő szakember gondolt egy nagyot és merészet, és egy másik vállalkozóval összefogva csőcsatlakozók és csőkarimák gyártásába kezdett Abonyban. Útjaik aztán 1998-ban különváltak, és 2000-ben megalakult a vállalkozás a jelenlegi felállásban. Akkor Pintér József, az ötlet megálmodója úgy döntött, hogy néhány dolgozónak, akik a cégnél voltak ipari tanulók - munkájuk elismeréseként – részesedést ad a cégből, így a Pintér és Társa Kft. vezetését öten folytatták tovább. Közben, ahogy az lenni szokott, lemorzsolódtak, de három abonyi szakember erős bástyaként áll a vállalat élén továbbra is; Pintér József, Gyigor Sándor és Sass Tamás, akik szakágakra bontva irányítják a kft-t.   

A folyamatos megrendelések alapján dolgozó Pintér és Társa Kft. csőcsatlakozó idomok és csőkarimák gyártásával foglalkozik, amely a cég fő profilja.   

- Vannak alprofiljaink is. Most fejlesztettünk, a cég felvette tevékenységi körébe a csarnokgyártást is. Már vannak árajánlat szintű munkáink. Ugyanilyen jellegű csarnokok építéséről van szó, mint ami itt készült – egészítette ki a vállalkozás tevékenységeit Pintér József, a cég létrehozója.

A fotóra kattintva az új csarnok építéséről készült galériát tekinthetik meg!


Olvasd tovább...

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz