Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'közbiztonsági hírek'
2019 május 03 péntek - 12:42:38     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

   Lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya egy 27 éves abonyi nő és egy 17 éves abonyi fiú ellen.

   Az Abonyi Rendőrőrsre 2019. április 23-án bejelentés érkezett, hogy a Kossuth Lajos téren lévő kerékpártárolóból ismeretlen tettes lakatlevágás módszerével eltulajdonított egy női kerékpárt. Az Abonyi Rendőrőrs körzeti megbízottja és szolgálatban lévő járőrei széleskörű adatgyűjtést végeztek, melynek alapján még aznap azonosították és elfogták a bűncselekmény feltételezett elkövetőit, egy helyi nőt és fiatalkorú társát. Előállításukat követően mindkét személyt gyanúsítottként hallgatták ki a Ceglédi Rendőrkapitányságon, a bűncselekmény elkövetését elismerték. Az eltulajdonított kerékpárt a rendőrök lefoglalták, majd a sértett részére átadták.
 
Lapunk információi szerint a kamerarendszer nagyban segítette a rendőrök munkáját a felderítés során.
 
További sikeres bűnüldözést kívánunk rendőreinknek!

Abony.hu

Abony.hu fotó: Szilágyi Tamás


Olvasd tovább...
2019 április 17 szerda - 08:39:56     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

   Kigyulladt és mintegy ötszáz négyzetméteren égett a száraz aljnövényzet kedden délután a 4-es főút 91-es kilométerénél, Abony közelében.

   A lángokat a ceglédi hivatásos tűzoltók oltották el, majd vizsgálták át a területet. A tűz épített környezetre nem terjedt át, személyi sérülés nem történt - tájékoztatott Csámpai Attila tű. százados, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivője.

Fotó: PMKI Cegléd HTP


Olvasd tovább...
2019 április 04 csütörtök - 13:07:45     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

rendorsegi_hirek_baleset_abony_2018.jpg   Az árokba hajtott és a tetején állt meg egy személyautó Abony közelében, a Darabos dűlőnél szerda délután. A balesethez a szolnoki hivatásos tűzoltókat riasztották.

   Az első hírek szerint a balesetben ketten sérültek, őket a mentők kórházba szállították. A baleset helyszínén forgalomkorlátozás lépett életbe - tudatta lapunkkal a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.


Olvasd tovább...
2019 április 03 szerda - 12:34:20     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

   A tegnapi nap folyamán többször csaptak fel a lángok Abonyban. A kora esti órákban a Csokonai út végén, egy hektáros területen égett az erdő aljnövényzete.

   A tüzet a ceglédi hivatásos tűzoltók oltották el, majd vizsgálták át a leégett területet. Pár órával később a vasúti sínek mellett, mintegy kettőszáz négyzetméteren égett a száraz növényzet. A tüzet itt is a ceglédi tűzoltók oltották el - tájékoztatott Csámpai Attila tű. százados, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Megyei szóvivője.

Fotók: PMKI Cegléd HTP


Olvasd tovább...
2019 április 02 kedd - 11:07:12     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0
MTI

   Egész napos sebességmérő akciót tart a rendőrség szerdán, reggel hat órától azokon a helyszíneken, amelyeket az állampolgárok javasoltak - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője kedden az M1 aktuális csatornán.

   Gál Kristóf azt mondta, a Speedmarathon nevű 24 órás összeurópai akció célja, hogy felhívja a figyelmet arra, a közlekedés biztonságának fenntartása nem csak a rendőrség dolga. Beszélt arról is, hogy 2018 augusztusában 31-gyel, egész évben pedig néggyel többen haltak meg közúti balesetben, mint az azt megelőző évben. Tavaly a halálos balesetek 8,4 százalékát okozta ittas vezetés - ismertette. Hozzátette, az ittasan balesetet okozók 66 százaléka autós, a második helyen tíz százalékkal a kerékpárosok állnak. A balesetek mindössze nyolc százalékát okozzák teherautó- és buszvezetők.


Olvasd tovább...
2019 március 30 szombat - 19:16:14     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

rendorsegi_hirek_baleset_abony_2018.jpg   Személygépkocsi és motorkerékpár ütközött eddig tisztázatlan okból és körülmények között 2019. március 30-án 15 óra 37 perc körül Abony belterületén.

   A Radák Katalin és Szelei utak kereszteződésében történt baleset következtében a motoros a helyszínen életét vesztette. Az autót vezető férfi nem sérült - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

A helyszínelés ideje alatt a forgalom váltakozó irányban halad. Vezessenek óvatosan!


Olvasd tovább...
2019 március 27 szerda - 15:01:23     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

   Lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Ceglédi Rendőrkapitányság Abonyi Rendőrőrse egy 47 éves abonyi nő, és társa, egy 31 éves abonyi férfi ellen.
 
   Abony város MÁV állomásán 2019. január hónapjától több kerékpárt tulajdonítottak el ismeretlen tettesek. Az elkövetett bűncselekmények módszere sorozatjellegre utalt.
 
   A nyomozás során az Abonyi Rendőrőrs körzeti megbízottai széleskörű adatgyűjtést, tanúkutatást és kihallgatást foganatosítottak, melyek során olyan tárgyi bizonyítékokat sikerült beszerezni, melynek alapján megállapítást nyert, hogy 3 db bűncselekményt egy helyi nő és férfi társa, részben együtt követték el. A felnőtt korú gyanúsítottakat az Abonyi Rendőrőrs beosztottjai 2019. március 20-án előállították az Abonyi Rendőrőrsre, ahol gyanúsítottként kerültek kihallgatásra. A terhükre rótt bűncselekmények elkövetését elismerték.
 
Lapunk információi szerint az önkormányzat által a vasútállomáson kiépített kamerarendszer segítette a rendőrök munkáját a felderítés során.

További sikeres bűnüldözést, felderítést kívánunk rendőreinknek!
 
Abony.hu


Olvasd tovább...
2019 március 25 hétfő - 13:01:50     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

   Száraz aljnövényzet kapott lángra a vasúti sínek mellett vasárnap délután Cegléd és Abony között. Helyszínre nagy erőkkel vonultak a tűzoltók, mert egyszerre egy időben, de különálló helyszíneken égett a növényzet.

   A lángokat a ceglédi, nagykátai, monori, szolnoki hivatásos és a farmosi, tápiószelei, jászalsószentgyörgyi, boldogházai önkéntes tűzoltók oltották el, a munkájukat a Pest megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat segítette. A tűzoltás ideje alatt szünetelt a vasúti forgalom a két település között - tájékoztatta lapunkat Csámpai Attila tű. százados, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Fotó: BM OKF médiaszerver/PMKI Cegléd

Még több helyszínen készült fotóért kattintson a képre!


Olvasd tovább...
2019 március 25 hétfő - 12:53:49     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0
MTI

   Fokozott ellenőrzésbe kezd a rendőrség a vonatokon és a vasútállomásokon - közölték a police.hu-n hétfőn.

   A Railpol (Vasúti Rendőrségek Európai Szervezete) által koordinált ellenőrzés kedden 7 órakor kezdődik és 24 órán át tart. Az akció célja a személyszállító vonatokon, vasútállomásokon és környékükön elkövetett jogsértések megelőzése, valamint az ellenük történő hatékony fellépés, a csomagok ellenőrzése a szerelvényeken, illetve a pályaudvarokon - áll a közleményben.


Olvasd tovább...
2019 március 24 vasárnap - 17:58:53     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0
A tűz miatt forgalomkorlátozásra kell számítani a vasúti közlekedésben Szolnok és Cegléd között.

   Nádas és az aljnövényzet kapott lángra a vasúti sínek mentén vasárnap délután Abony térségében. Az esethez a szolnoki hivatásos tűzoltókat riasztották, akik megkezdték a lángok oltását. A munkálatok ideje alatt a vasúti közlekedésben forgalomkorlátozásra kell számítani a Szolnok és Cegléd közötti vonalon - tájékoztatott a Katasztrófavédelem.

A MÁVINFORM közölte: Vasárnap délután a Budapest-Cegléd-Szolnok vonalszakaszon Cegléd és Szolnok állomás között több helyen avar- és bozóttűz ütött ki, ezért a katasztrófavédelem leállította a vonatközlekedést. A záhonyi vonal távolsági vonatai kerülő útirányon, Újszász érintésével közlekednek. Cegléd és Szolnok között pótlóbuszok fogják szállítani az utasokat.
 


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 4 ... 32 33 34
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények