Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'közbiztonsági hírek'
2015 szeptember 14 hétfő - 12:14:34     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

Az Abonyi Rendőrőrs előzetes igényfelmérést tartott Abony városában a kerékpárok regisztrálása vonatkozásában. A regisztráció célja, hogy a kerékpárt azonosítani tudják, így a tulajdonjog könnyen és biztonságosan tisztázhatóvá válik. Cegléden már 2014 óta él a kerékpár regisztrálási lehetőség, melyet most Abonyban is bevezetnek.
 
Gulyás Pál r. alezredes úr, az Abonyi Rendőrőrs parancsnoka arról tájékoztatott, hogy a felhívásra 2015. szeptember 10-ig 15 fő abonyi lakos jelezte regisztrációs szándékát. Az előzetes felmérés alapján ez összesen 34 db kerékpár regisztrációját teszi lehetővé. A Ceglédi Rendőrkapitánysággal egyeztetve az első kerékpár regisztrációra 2015. szeptember 16-án, 08:00-15:30 óra közötti időintervallumban kerül sor az Abonyi Rendőrőrs épületében.


Olvasd tovább...
2015 augusztus 05 szerda - 14:18:43     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

Ebben az időszakban nagyon sok faárus árulja portékáját házról-házra járva. Olcsó árakat ígérnek, melyektől sokan elcsábulnak és megbízható TÜZÉP telepek helyett az alkalmi árusokat választják. Könnyen előfordulhat, hogy előleget csalnak ki vagy a lakásba bejutva értéktárgyakat, készpénzt tulajdonítanak el. Ezért nagyon fontos, hogy csak megbízható helyről vásároljanak, idegent semmilyen ürüggyel és körülmények között se engedjenek a lakásba. A tüzelő lepakolásánál ne legyen egyedül, mert könnyen elterelik a figyelmét, kihasználják jóhiszeműségét. Gyakori módszer, hogy a mérlegelésnél becsapják. Mindenki csak olyan tüzelőanyagot vásároljon, melynek ellenőrizhető a származása, minősége, a szállító pedig rendelkezik megfelelő okmányokkal. Az alkalmi fakereskedők fantáziája kimeríthetetlen. Olcsó portékájukon különböző módszerekkel szeretnének túladni, természetesen minél nagyobb haszonnal. A megtévesztett vásárlók viszont csak későn jönnek rá, hogy becsapták őket. A leggyakoribb trükk a tűzifa beáztatása, hogy még nehezebb legyen a portéka. Tartson folyamatos kapcsolatot a közelben élőkkel, valamint a postai kézbesítővel, polgárőrökkel, szociális gondozókkal, orvosokkal, akikkel időközönként találkozik és mondja el, ha valami gyanúsat észlelt. 
 
Amennyiben sérelmére jogsértő cselekményt követtek el, késedelem nélkül értesítse a rendőrséget a 107 vagy a 112 ingyen hívható számon. 
 
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Ceglédi Rendőrkapitánysága
2015 augusztus 05 szerda - 11:28:35     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

Ezúton is szeretnénk a Lakosság figyelmét felhívni az aktuális témákkal kapcsolatban, melyek révén bűnmegelőzési információkkal segítünk elkerülni a sértetté, áldozattá válást. Lassan vége a nyárnak, de még a veszélyek több oldalról leselkednek. Ha nem vagyunk elég óvatosak, figyelmetlenségünknek köszönhetően a nyár folyamán is könnyen válthatunk bűncselekmények áldozatává, melyeket kis odafigyeléssel megelőzhetnénk. Gyermekeinknek a szünidő nem csak gondtalan kikapcsolódást kínál, ugyanis néha nem igazán tudják hogyan és mivel tölthetik hasznosan, kellemesen, de egyben biztonságosan is a szabadság óráit, napjait. Sok-sok unatkozó, csellengő gyermek látható ilyenkor lakáskulccsal a nyakában. Biztonságuk érdekében minden jó tanács hasznos lehet. A magányos, csellengő gyerekek fiatal bűnöző csoportok áldozatává is válhatnak, akiket meglopnak, kirabolnak. A fiatalok sok esetben követnek el rongálást, garázdaságot. Egy másik problémakör az eltűnés ill. a csavargás. Ilyenkor a gyerekek nagyobb százalékban hagyják el rövidebb-hosszabb időre otthonukat, hogy kalandot keresve felfedezzék a világot. Ezen esetekben nagyobb arányban ki vannak téve, hogy bűncselekményt kövessenek el ellenük, azonban a sértetti pozíció mellett, miután a zsebpénz már elfogyott, akár elkövetővé is válhatnak. 
 
Részletes tájékoztató IDE kattintva érhető el!
 
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Ceglédi Rendőrkapitánysága
2015 február 04 szerda - 13:13:56     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

A Pest megyei óvódások és iskolások rajzait várják a rendőrök, melyeken a gyerekek megmutathatják, hogy mit jelent számukra a biztonságos közlekedés.
Az ORFK – Országos Balesetmegelőzési Bizottság idén is megrendezi a „Biztonságos közlekedés gyermekszemmel” elnevezésű, felmenő rendszerű rajzpályázatát. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága a Pest megyei óvodások és iskolások munkáit 2015. április 20-ig várja. A pályázaton három kategóriában – óvodás, általános iskola alsó tagozatos és felső tagozatos – indulhatnak a gyerekek. Kategóriánként az első 6 helyezett díjat kap a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottságától. További részletek a plakátra kattintva olvashatók!
2015 február 02 hétfő - 18:16:59     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

Miniszteri elismerő oklevelet adományozott Bitay Márton állami földekért felelős államtitkár két abonyi polgárőrnek, akik többször segítettek a lakóhelyükhöz közeli erdőben garázdálkodó fatolvajok rendőrkézre kerítésében. Juhász Pálné és Kelemen Józsefné február 2-án a miniszteri okleveleket a Földművelésügyi Minisztériumban vették át. A két polgárőr az Abony Városi Polgárőrség tagjaként rendszeresen járőrözik a városban és a közterületeken, így a közeli erdőkben is. Gyakran az éjjeli vagy a hajnali órákban is járják az erdőket, hogy a tolvajok számára ne legyen kiszámítható az ellenőrzés. Munkájuk eredményességét mutatja, hogy többször értek tetten fatolvajokat, legutóbb januárban egyszerre két csapatot kaptak el, akik éppen több mázsa fát készültek ellopni az erdőből. Ezzel a két hölgy nagymértékben hozzájárul az illegális fakivágások megakadályozásához és így a természeti környezet megóvásához, amely az Állami Földekért Felelős Államtitkárság egyik fontos célja.


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 32 33 34
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények