Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Intézményi hírek'
2015 április 20 hétfő - 17:52:59     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

Részletek a plakátra kattintva!
2015 április 14 kedd - 21:43:06     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

2015. március 26-28. között zajlott Törökszentmiklóson a kétévente megrendezésre kerülő IV. Nemzetközi Hegedűfesztivál. Iskolánk eddig valamennyi alkalommal képviseltette magát, felkészült, kiemelten szorgalmas diákok részvételével. Idén négy tanuló is vállalkozott a nagy megmérettetésre: Sánta Luca, Bognár Szonja, Török Anna Borbála (felkészítő tanáruk: Búzás Dóra), valamint Bevíz Fruzsina (felkészítő tanára: Szekerené Berta Edit). Zongorán közreműködött Dóra Hajnalka tanárnő. 


Olvasd tovább...
2015 április 10 péntek - 20:15:48     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

A Somogyi Imre Általános Iskola hetedik osztályos diákjai 2015. április 27-én Erdélybe utaznak. Az út során Szovátára, a gyermekotthonba is ellátogatnak. Szeretnének az otthonnak egy kis adománnyal kedveskedni, mivel az otthon semmiféle állami támogatásban nem részesül. 
 
Az adományokat 2015. április 23-ig a Somogyi Imre Általános Iskolában várjuk! 
 
További részletek a plakátra kattintva!
 
 
 
 
 
2015 április 02 csütörtök - 09:42:46     Intézményi hírek     Hozzászólás 0
A zöldség, mint vitaminforrás

A Gyulai Gaál Miklós Általános és Művészeti Iskola vezetősége célul tűzte ki a helyes és egészséges táplálkozás fontosságára való felhívást az intézményben. Az iskolagyümölcs-program keretében az elsőtől hatodik osztályosokig a tanulók zöldségeket, gyümölcsöket kapnak a hét három napján. A zöldég- és gyümölcsféléket kóstolás keretében népszerűsítik az intézményben. Az „étlapon”, az ehető szemléltető eszközök között szerepel többek között a saláta, a cékla, a zeller és a sárgarépa is.   
 
Darányi Erika
2015 április 02 csütörtök - 09:17:28     Intézményi hírek     Hozzászólás 0
Versmondó verseny a Somogyi iskolában

2015. március 5-én rendeztük meg iskolánkban az alsó tagozatos korosztály számára a versmondó versenyt. Nagy érdeklődés kísérte az eseményt. Közel 60 kisdiák készült fel, és adta elő jól megtanult versét. A nagy napon az ifjú versmondók szüleikkel, felkészítő tanáraikkal gyülekeztek a központi iskola aulájában. A verseny évfolyamonként külön tanteremben zajlott.A zsűrizést logopédusok, tanítók, magyar szakos tanárok, népművelő szakemberek szívesen vállalták. Értékelésükben elmondták, hogy a sorrend kialakításában szempont volt a szöveghűség, az artikuláció, valamint az, hogy a versmondó milyen verbális és nonverbális eszközökkel tudja élményszerűvé tenni a kiválasztott művet.


Olvasd tovább...
2015 április 01 szerda - 15:58:41     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

A Gyulai iskola a beiskolázási folyamat tetőpontjaként március 28-án, szombaton nyílt napon látta vendégül a szülőket és óvodás gyermekeiket. Idén is hatalmas volt az érdeklődés a tervezett első osztályok iránt. A rendezvény az igazgatónő köszöntője után színes műsorral folytatódott. A 2.b-s iskolaotthonos tanulók néptáncát a 2.z ének-zenei osztály énekes, ritmushangszeres bemutatója követte. A diákoknak szabadidejükben számos lehetőségük van tehetségük sokoldalú kibontakoztatására. Szívesen vesznek részt a torna-fittnesz és mazsorett foglalkozásokon is, ezekből a produkciókból adtak elő ízelítőt. A Bihari Gyermekszínház lelkes tagjai a gyulais gyerekek, akik zárásként az Aladdin című előadásból mutattak be részletet.
 
A nyílt napról készült galériát a fotóra kattintva tekinthetik meg!


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 39 40 41
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények