Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Sporthírek'
2019 szeptember 16 hétfő - 20:33:13     Sporthírek     Hozzászólás 0

img_2655.jpgIdén immár huszadik alkalommal, 2019. szeptember 14-én került megrendezésre a Skultéty Sándor Birkózó Emlékverseny a Varga István Városi Sportcsarnokban. 22 csapat 207 induló részvételével zajlott le a nívós rendezvény, amelynek keretén belül szabadfogásban küzdöttek meg a lányok és a gyermek korcsoport versenyzői, illetve kötöttfogásban a fiú diák I-II. korcsoport területi diákolimpia bajnokságára is sor került.
A versenyt a Nemzet Sportolója, Abony Város Díszpolgára, Varga János olimpiai bajnok birkózó nyitotta meg, aki töretlen kitartásra bíztatott minden résztvevőt. Kihangsúlyozta, hogy nem egy település nagysága számít a nagyon szép eredmények eléréséhez, mert minden munkába befektetett energia meghozza egyszer a gyümölcsét! A megmérettetések előtt az Abonyi Fúvószenekari Egyesület mazsorett csoporta szintén lelkesítette előadásával a versenyzőket.
 
Az Abonyi Birkózó Club versenyzői a következő eredményeket érték el:
 
Diák I. korcsoport:
Földi Krisztián: 32 kg, II. hely (Gyulai Gaál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola)
Viczina István: 46kg, III. hely (Somogyi Imre Általános Iskola)
Tóth Marcell: 85 kg, I. hely
(Somogyi Imre Általános Iskola)
Hajnal Gergő: 85 kg, II. hely (Somogyi Imre Általános Iskola)
 
Diák II. korcsport
Czuczor Péter: 29kg, V. hely (Gyulai Gaál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola)
Donkó Lehel: 35kg, I. hely (Gyulai Gaál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola)
Csáki Szabolcs 35kg III. hely (Gyulai Gaál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola)
Lajhó Norbert: 42 kg, III. hely (Somogyi Imre Általános Iskola)
Lajhó Roland: 46 kg, V. hely (Somogyi Imre Általános Iskola)
Bajatai Gergő: 50 kg, III. hely (Gyulai Gaál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola)
Baksa Bálint: 54 kg, I. hely (Gyulai Gaál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola)
Danyi Márk: 58 kg, IV. hely (Gyulai Gaál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola)
Kemenczés Áron: III. hely (Somogyi Imre Általános Iskola)

Serdülő lányok:
Terék Gerda: 49kg, I. hely
Terék Fruzsina: 69kg, I. hely 

Gyermek lányok, fiúk együtt versenyeztek:
Sillei Janka: 29 kg I. hely
 
img_2634.jpg 
 
Abony Város Önkormányzata nevében is gratulálunk valamennyi a verseny valamennyi résztvevőjének, helyezettjének, az edzőknek pedig további jó munkát kívánunk!
 
Jandácsik Pál
Fotók: Borsányi János
(A facebook galéria megtekintéséhez kattintson a képre!)
2019 szeptember 04 szerda - 20:36:50     Sporthírek     Hozzászólás 0

chess-2410505_1280.jpgSzeptemberben kezdődik a Megyei Sakk Csapatbajnokság, melyben az Abonyi Sakk Egyesület idén is részt vesz, bízva az előző év 4. helyezésénél jobb eredményben.
A bajnokságra való ráhangolódásként került lebonyolításra augusztus 31-én egy 9 fordulós villámverseny az abonyi művelődési házban. A verseny végig kiélezett volt, és csak az utolsó forduló döntött.
Az első helyezést a csapatba frissen leigazolt Tamás Mihálynak sikerült megszereznie 7,5 ponttal. További díjazottak a helyezések sorrendjében: Bálványos István, ifj. Lőrinczy László, Molnár József és Csolik Ferenc.
Köszönetünket fejezzük ki Mészáros Vendéglőnek a támogatásért!
 
Az abony.hu-nak beszámolt: Bálványos István
Kép forrása: needpix.com
2019 augusztus 23 péntek - 13:31:50     Sporthírek     Hozzászólás 0

makai_mt_plakt-012.jpg
 
(A nagyításhoz kattintson a képre!)
2019 augusztus 06 kedd - 20:46:41     Sporthírek     Hozzászólás 0

img_7902.jpg2019. 08. 03-án Pécsett került megrendezésre a Triatlon Országos Bajnokság. A verseny helyszíne a tüskésréti tó és környéke volt. A versenyen az ország összes sportegyesülete képviseltette magát, köztük a Fergeteg Triatlon Sportegyesület is.
Az abonyi triatlonosok ezüstéremmel térhettek haza az OB-ról. Soós Gergő először az úszást teljesítette, majd a kerékpáron meglépve a mezőnytől bő egyperces előnnyel indult a 3km-es futásra, ahol a második helyet szerezte meg.
Több versenyzőnk az 1-20 helyen végzett, ami az országos versenyen igen szép eredménynek számít a 80-90 fős mezőnyben.
 
Eredmények:
Újonc 1 lány: 18. Falusi Léla, 23. Szórád Boglárka
Újonc 2 lány: 44. Szórád Réka, 51. Pistyúr Patrícia
Újonc 2 fiú: 53. Kerekes Zsombor, 61. Ifj. Major Gábor, 72. Fajth Milán, 76. Bakó Bence
Gyerek lány: 19. Sass Vivien, 38. Király Lili, 57. Flammer Csenge, 64. Kerekes Luca
Gyerek fiú: 65. Dénes Bertalan
Serdülő lány: 18. Molnár Gréta
Serdülő fiú: 2. Soós Gergő, 38. Kun Csaba
Sprint ffi: ifi: 13. Vincze Ákos, szenior 26. Soós Gyula
Sprint női: ifi 26. Kiss Alexandra, junior 5. Nagy Olívia, felnőtt 7. Farkas Lilla, szenior 9. Medveczky Edit
 
Váltó Ob eredmények:
Újonc fiú csapat: 13. hely (Kerekes Zs, Major G., Fajth M)
Gyerek lány csapat: 11. hely (Király Lili, Sass Vivien, Flammer Csenge)
 
Az abony.hu olvasói nevében is gratulálunk a csapatnak!
 
 
 img_7903.jpg
 
Az abony.hu-nak beszámolt: Medveczky Edit
(Nagyításhoz kattintson a képre!)
2019 augusztus 01 csütörtök - 14:41:41     Sporthírek     Hozzászólás 0

imperil201901.pngAz Országos Mini-Futball Szövetség 2019-ben is meghirdette az országos kispályás labdarúgó bajnokságot, amely összesen 304 csapatott mozgatott meg.
Abony városából az Imperiál FC a „Summer Cup Kecskemét” selejtezőn 48 csapatból az 1. helyen végzett, így ezzel bejutott a HL-LAB Minifutball Szuperliga országos döntőjébe.
A HL-LAB Minifutball Szuperliga sorozat legnagyobb meglepetését az abonyi fiúk okozták. Budapesten az ország 16 legjobb csapata közül a 4. helyen kvalifikálták magukat az EMF EUROCUP ITÁLIÁ-ra, maguk mögé utasítva számos kupa esélyest, továbbá két különdíjat is bezsebeltek: a „torna legjobb kapusa”, illetve „a torna legtehetségesebb fiatalja” címet.
Ezzel kiérdemelték az olaszországi utazást! Lignanoban szeptember 12-15-ig Európa legjobbjai között bizonyíthatnak. Reméljük, a meglepetés most sem marad el!
Imperiál FC csapattagok: Kállai Richard, Nagy Dániel, Gerhát Dávid (a torna legjobb kapusa), Háda Zoltán, Fekete Olivér (a torna legtehetségesebb fiatal játékosa), Király Zoltán, Bába Tibor, Kállai István, Szabó Bence, Kovács Tamás, Kovács Martin.
 
 
imperil201902.png 
 
Az abony.hu-nak beszámolt: Hegedűs Mihály, csapatvezető
(A nagyításhoz kattintson a képre!)
2019 július 19 péntek - 20:20:45     Sporthírek     Hozzászólás 0

triatlon2019.png2019. július 13-14-én Tiszaújvárosban rendezték meg a gyermek és serdülő Triatlon Gálát, ahová a triatlon ranglista 16 legjobb helyezettjei kaptak meghívást
A versenyzők a Triatlon Világkupa versenypályáján, nemzetközi versenykörülmények között versenyezhettek.
A Fergeteg Triatlon SE-t a serdülő Soós Gergő képviselte. A serdülők penzuma 500 m úszás, 12,5 km kerékpározás és 3,6 km futás volt.
A fiúknál az úszásban is jeleskedő, Baján és Tiszaújvárosban győztes Kovács Gyula és a Lengyeltótiban első helyezett Soós Gergő vállalkozott arra, hogy kerékpáron ellógjon az üldözőktől. Sikerrel jártak, hiszen bő egy perces előnyt szereztek az üldözők előtt, így ők meccselhettek az aranyért. Gergő a 2. helyen futott be a célba.
Serdülő kcs., fiúk (500 m úszás, 12,5 km kerékpározás, 3,6 km futás):
1. Kovács Gyula (Debreceni Sportcentrum) 40:38
2. Soós Gergő Gyula (Fergeteg Triatlon SE) 40:53 3.
Márkus Noel (Nagyatádi Triatlon SE) 41:35
Olvasóink és Abony Város Önkormányzata nevében is gratulálunk a szép eredményekhez!
 
Az abony.hu-nak beszámolt: Medveczky Edit
2019 július 06 szombat - 12:10:59     Sporthírek     Hozzászólás 0

img_20190706_104401.jpg„A ló (...) közvetítő, katalizátor ember és természet között, ember és a világ között, ember és ember között.” – írta Kaszás Géza. Az idézete tökéletes mottója lehetne az Abonyi Lovas Klub által szervezett Abonyi Lovas Napoknak, amely a város egyik legrangosabb, legnagyobb sporteseményeként nem csak versenyzőket, állatbarátokat, hanem rengeteg érdeklődő lakost is összefog.

A Vásártéren a lovak patái alatt repkednek a fűszálak, állat és ember együttes erőfeszítéssel küzd a versenyen a lehető legjobbat kihozva képességeiből, miközben izgatott szempárok figyelik valamennyi kört. A július 5-ei éjszakai fogathajtást több százan kísérték figyelemmel, ahol harmincöt, július 6-án pedig hatvannégy fogat indult az ország valamennyi szegletéből, Ceglédtől egészen Szegedig.

A versenyzőknek az alapidőn – száznyolcvan másodpercen – belül kell hibátlanul teljesíteniük a hajtást. Ez nagyfokú koncentrációt vesz igénybe, illetve a lovak és a hajtó tökéletes összhangját, hogy remekeljenek ezen a megmérettetésen. Az egyszerűnek tűnő pálya igazi kihívás, amelyet a szervezők fél napig építettek, míg maga a rendezvény háttérmunkái mögött három feszült hónap áll – legalábbis ha az utolsó simításokról beszélünk.

Jandácsik István, az Abonyi Lovas Klub elnöke, bár még véget sem ért az idei program, máris a jövőről beszélt. – Holnaptól (július 7.) már a 2020-as Abonyi Lovas Napokat fogjuk szervezni, hogy az még színvonalasabb lehessen. Már tizennégy éve csinálom ezt a versenyt. A tíz éves jubileumra egy gyűrűt is kaptam a Klub tagjaitól – mutatta büszkén. – De ez apróság a rengeteg öröm mellett, amit ez a sport ad nekem. A jó hangulat és a jó ebéd miatt látogatnak el hozzánk ennyien. Százötven kilométeres körzetből érkeznek hozzánk vendégek, amely szintén a verseny nívóságát mutatja.

A verseny eredményeiről hamarosan részletesen is beszámolunk!
 
Cikk és fotó: Jandácsik Pál
(Nagyításhoz kattintson a fotóra!)
2019 június 19 szerda - 16:31:45     Sporthírek     Hozzászólás 0

hiroskupa01.jpg2019. június 16-án került megrendezésre Kecskeméten a Hirös Kupa. A meghívásos szabadfogású verseny záró gáláján 13 egyesület 147 versenyzője mérte össze a tudását. Tíz érmet nyertek az Abonyi Birkózó Club versenyzői. A Clubunk színeiben 13 gyermeknek volt lehetősége a sikerélményre és a tapasztalat szerzésre.
Gratulálunk a szervezőknek,résztvevőnek,akik ebben az óriási kánikulában sportszerűen, fegyelmezetten végigversenyezték a napot.
 
 
A következő eredmények születtek:
Gyermek korcsport:
Egedi Balázs, 23 kg: I. hely
Viszkok Bence, 23 kg: II. hely
Sillai Abigél, 25 kg: III. hely
Sillai Janka, 27 kg: I. hely
Cemal Can Dogan, 29 kg: II. hely
 
Diák I. korcsoport:
Tóth Marcell, +69 kg: III. hely
 
Diák II. korcsoport:
Czuczor Péter, 29 kg: V. hely
Csáki Szabolcs, 32 kg: VI. hely
Lajhó Norbert, 38 kg: III. hely
Lajhó Róbert, 42 kg: VI. hely
Danyi Márk, 58 kg: III. hely
Kemenczés Áron, 63 kg: II. hely
 
Serdülő korcsoport:
Habony Levente, 60 kg: II. hely
 
 
horiskupa02.jpg
 
horiskupa03.jpg
 
Gratulálunk a szép eredményekhez!
 
Az abony.hu-nak beszámolt: Lőrinczy Attila vezetőedző
(A nagyításhoz kattintson a képekre!)
2019 június 19 szerda - 15:00:40     Sporthírek     Hozzászólás 0

fruzsina_s_edzje.jpgAhogy korábban megírtuk, június 16-21. között került Budapesten megrendezésre a Magyar Diáksport Szövetség szervezésében az ISF (Nemzetközi Iskolasport Szövetség) Combat Games Iskolai Küzdősport Világbajnokság. Négy sportágban: birkózásban, judoban, karatéban, valamint taekwondóban versengtek a 13–18 éves sportolók. A húsz országból mintegy négyszáz fiatal versenyző érkezett a versenyre, köztük mintegy ötven magyar tehetséggel is. Az abonyi Terék Fruzsina, az Abonyi Birkózó Club tagjaként a női szakágban 66 kg-os súlycsoportban képviselte Magyarországot.
A fiatal sportoló június 18-án szállt versenybe a budapesti Körcsarnokban, majd két vereséggel és két győzelemmel a dobogó harmadik helyéig küzdötte fel magát, maga mögé utasítva Brazíliát, Spanyolországot és Tajvant!
Abony Város Önkormányzata nevében is szívből gratulálunk neki, és kívánjuk, hogy még sok hasonló sporteredménnyel szerezzen dicsőséget továbbra is a településünknek!

Az abony.hu-nak beszámolt: Lőrinczy Attila vezetőedző
Cikk: Jandácsik Pál
(A nagyításhoz kattintson a képre!)
2019 június 17 hétfő - 17:44:23     Sporthírek     Hozzászólás 0

abonyi_lovasnapok_meghivo_2019_page-0001.jpg
Nagyításhoz kattintson a képre!
Oldal:  1 2 3 4 ... 47 48 49
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények