Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Intézményi hírek'
2015 május 21 csütörtök - 18:49:35     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

A Kinizsi gimi 2015. május 20-án Kinizsi Katonai Sportnapot rendezett, ahol négy középiskola mérette meg magát katonai elméleti és sportversenyen az intézmény katonai akadálypályáján. Az eseményt Kavecsánszkiné Pál Erika igazgatónő nyitotta meg, majd Farda Krisztina, az iskola testnevelés tanára tájékoztatta a fiatalokat a napi programokkal kapcsolatban. A rajt 9 órakor indult, Abony, Szolnok, Jászberény és Mezőtúr katonai iskoláinak részvételével, ahol akadálypályán való végighaladással, kézigránát dobással és fegyveres váltófutással küzdöttek meg a fiatalok, de egészségügyi ismereteikről is számot kellett adniuk. Az elméleti feladatok között a következők voltak: totó kitöltése magyar várakról, híres emberekről, híres szobrokról, versidézetekről, történelmi zászlókról, rendfokozat jelzésekről. A fizikai gyakorlatok között különböző fekvőtámasz gyakorlatokat kellett végrehajtani. Az akadálypálya hossza: 200 méter, ahol öt akadályon kellett a fiatalonak végigmenniük. A pálya eszközei a Pintér és Társa Kft. felajánlásával, az Abokom Nonprofit Kft. és a KLIK anyagi hozzájárulásával, valamint felnőttek és diákok önkéntes munkájával épült 2014 áprilisában. A versenyt a jászberényi csapat nyerte. 
 
Darányi Erika
 
A fotóra kattintva megtekinthető az eseményről készült képgaléria!
2015 május 20 szerda - 15:37:25     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

Részletek a plakátra kattintva!
2015 május 19 kedd - 20:06:19     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

A 2014/2015-ös tanév végén azok a tanulók, akik egész évben kiemelkedő teljesítmény nyújtottak a tanulmányaik, közösségi munkájuk terén, egy egész napos kiránduláson vehettek részt 2015. május 12-én. Ezen a napon 40 diák és pedagógusaik mentek el a Szilvásváradra, ahol kipróbálták az erdei kisvasutat, megnézték az ősember barlangját, az Istállóskői-barlangot, a Szalajka-vízesést. Erre a kirándulásra magunkkal vittük a Brazíliából hozzánk látogató és önkéntesként 6 hetet töltő Catarina Stenderst is.

A kirándulás igazán jó hangulatban telt el. Nem volt mentes biológiai, földrajz ismeretek terepi gyakorlásától sem, illetve a német és az angol nyelvi kommunikációtól sem. A végén helyi pisztrángot is ettünk! 
 
Tamasi Gyopárka
kinizsi-abony.hu
2015 május 19 kedd - 16:13:31     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

Részletek a plakátra kattintva!

2015 május 14 csütörtök - 17:57:31     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

Részletek a plakátra kattintva!
2015 május 14 csütörtök - 17:47:00     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

Részletek a plakátra kattintva!
2015 május 11 hétfő - 17:01:19     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

2015. április 30-án elballagtak a Kinizsi Pál Gimnázium és Szakközépiskola végzősei.
 
Az alábbiakban Kavecsánszkiné Pál Erika igazgatónő ballagási köszöntő beszédéből közlünk részletet.
 
"Tisztelt Vendégeink! Édesanyák, édesapák, nagyszülők, testvérek, rokonok. Külön köszöntöm Mádi Lajos alezredes urat, és Catarina Stenderst, akik az itt töltött kevés idő alatt is jól megismerik az iskolai életünket.Meghívást kapott tőlünk a KLIK Ceglédi Tankerületének igazgatója is, aki megkért, hogy tolmácsoljam jókívánságait, eredményes érettségi vizsgát kíván minden végzős diáknak. Goethe soraival szeretném köszönteni Önöket:

„A boldogságot nem lehet ajándékba kapni,
Egyetlen titka: adni, mindig csak adni.
Jó szót, bátorítást, mosolyt, hitet,
És sok-sok önzetlen tiszta szeretetet.” /Goethe/


Olvasd tovább...
2015 május 11 hétfő - 16:53:31     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

A Gyulai Gaál Miklós Általános és Művészeti Iskola április 27-én aszfalt rajzversenyt hirdetett a tanulóknak. A rajzolók és alkotásaik a fotóra kattintva tekinthetők meg. 
 
 
 
 
Az eredmények az Olvasd tovább gombra kattintva olvashatók.


Olvasd tovább...
2015 május 11 hétfő - 15:35:59     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

2015. 05. 05-én szakmai fórumot rendezett az abonyi Montágh Imre Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény. A rendezvény hagyományosan szerepel az iskola szakmai programjai között immár tíz éve, az intézmény átszervezése óta. Célja, hogy lehetőséget biztosítson az ott folyó munka megismerésére a fenntartónak, a működtetőnek, társintézményeknek és minden érdeklődőnek. Idén, az átszervezés tizedik évfordulója alkalmából meghívást kapott a helyi iskolákon és óvodákon kívül Pest megye összes módszertani intézménye is. Az előadók között egyetemi tanárok, igazgatók, gyakorló gyógypedagógusok beszéltek a tudomány, a jogszabályi háttér, a gyógypedagógia napi gyakorlatáról, változásairól. Az eseményt a Montágh iskola tanulóinak műsora színesítette, nagy sikert arattak. Az évforduló alkalmából rendezett kiállítás megtekinthető a Művelődési Házban.
 
Forrás: Montágh Imre Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény honlapja
2015 május 11 hétfő - 15:28:14     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

Április 30-án tehetségkutató versenyt rendeztek az abonyi Gyulai Gaál Miklós Általános és Alapfokú Művészeti Iskolában. Az intézmény nagy hangsúlyt fektet a művészeti képzésre, lehetőséget biztosít a kibontakozásra és a tanulók ilyen igényű bemutatkozására. A diákok nagy lelkesedéssel készültek, hogy bemutassák a bennük rejlő tehetséges művészpalántát. Többek között zenei, akrobatikus, és versmondó műsorszámokat adtak elő, melyek nem nélkülözték az ötletességet sem. A megmérettetésen 8 alsó osztályos, és 7 felső osztályos produkció jutott tovább a döntőbe, melyet 2015. május 12-én rendeznek meg.
 
Darányi Erika
 
A képgaléria a fotóra kattintva tekinthető meg. Fotó: Borsányi János, Gyulai Iskola
Oldal:  1 2 3 ... 38 39 40 41
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények