Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Intézményi hírek'
2015 május 07 csütörtök - 21:40:23     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

Részletek a plakátra kattintva!
2015 május 06 szerda - 16:11:39     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

2015 május 06 szerda - 10:51:45     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

2015. április 27-én a 10. a osztály földrajz órájára meghívtuk az iskolánkban önkénteskedő brazil Catarina Stenders. Catarina Brazíliából érkezett hozzánk Sao Paulo városából.Gyerekek és kollégák gondoskodnak az iskolai és szabadidős elfoglaltságairól és látják vendégül, mutatják be neki szűkebb környezetünket.Ebből fakadt az alapötlet is, miszerint ha földrajzból pontosan Brazíliáról tanulnak a 10.a osztályosok, akkor hívjuk meg és hallgassa meg, hogy mit tanulunk mi Magyarországon az Ő országáról. Így a földrajz tankönyvet feldolgozták és lefordították angolra, majd elő is adták. Az óra második részében német nyelven is készültek a diákok. Az tartottuk szem előtt, hogy egymásnak milyen információkat lehetne átadni Brazíliáról, így beszéltek a gyerekek a brazil sportról, a karneválról, az éghajlatról, gazdaságról, természetföldrajzról egyaránt angol és német nyelven. 


Olvasd tovább...
2015 április 28 kedd - 21:04:15     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

2015. 03. 31-én megrendezésre került az idei sportnap. Az osztályok csapatai ismét összemérték erejüket. Kézilabdában a nagyok arattak győzelmet: a 12. b osztály csapata. Fociban legyőzték a 9. ny osztály fiúi az összes csapatot. A 12. b osztály nem csak kézilabdában lett a legjobb, hanem röplabdában is. Viszont a tanárok is csapatot alkottak, a diákok kihívhatták őket egy röplabda meccsre. Rendőreink ismét részt vettek a sportnapon és a győztes csapat kihívhatta őket egy focimeccsre. Köszönjük a Gyulai Gaál Miklós Iskola, a Montágh Imre Iskola és az Újszilvási Iskola tanulóinak a részvételt.
 
Kinizsi Pál Gimnázium és Szakközépiskola
2015 április 28 kedd - 20:52:25     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

A Kis Vakond Tanodája meghirdette a Vakond Vágta Matematika Csapatversenyt a 3-6. évfolyamon tanuló diákok számára. A verseny négy fordulót tartalmaz:  két levelezőst, egy iskolait és egy döntőt. A 3.m osztályból két csapattal neveztünk be a versenyre, és mindkét csapat bejutott az országos döntőbe. A verseny Nyíregyháza- Sóstófürdőn, a Kis Vakond Táborban került megrendezésre, és két napig tartott. Az első nap az ünnepélyes megnyitó után 15 órától 16 óráig oldották meg a nehéz logikai feladatokat.  A jó megoldásokért 30 pontot lehetett szerezni. A nap további részében foci, táblajáték, kiütő, csocsó bajnokság következett.


Olvasd tovább...
2015 április 27 hétfő - 16:33:23     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

Részletek a plakátra kattintva!
2015 április 27 hétfő - 16:01:16     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

Az Abonyi Önkormányzat és a Kultúra Háza támogatásával egyéni pszichológiai tanácsadás lehetősége biztosított felnőttek és gyermekek részére a következő problémákban:
 
- Magatartási problémák
- Beilleszkedési zavarok 
- Gyermeknevelési nehézségek
- Indulatkezelési problémák
- Motiváció hiánya
- Tanulási nehézségek
- Érzelmi és hangulati zavarok
- Önértékelési problémák
 
Piszchológus: Kosztolányiné Skultéti Zsuzsanna
A tanácsadás helye: Kultúra Háza
Az ideje: minden hétfőn előjegyzett időpontokban
Díja: 4000 Ft alkalmanként. Egy alkalom 50 perc.
 
További részletek a plakátra kattintva!
2015 április 24 péntek - 14:46:58     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

Március 27-én, pénteken fél 11-re értünk a budapesti Uránia Filmszínházba, ahol 11 órakor kezdődött az angol nyelvű színházi előadás. Kezdésképpen egy idős úr lépett a színpadra és beszédet tartott. Ezután rögtön kezdődött is a műsor. Nagyon izgalmas és tanulságos előadást láthattunk angol nyelven. Rengeteg új szót tanultunk meg és nagyon jól éreztük magunkat. Az előadást követően meglátogattuk a Szent István Bazilikát, a Westend-ben pedig egy óra szabadidőt kaptunk. Hazafelé az úton tesztet töltöttünk ki az előadás alapján.

Jó emlékekkel tértünk haza és mindenki jól szórakozott.

Mucsi Bianka és Kiss Döme 9. ny
Kinizsi Pál Gimnázium és Szakközépiskola

Az eseményről készült galéria a képre kattintva megtekinthető!
2015 április 24 péntek - 14:25:50     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

Április 11-én ismét részt vettünk az évente megrendezett Hanák-Kolos teljesítménytúrán a Mátrában. Reggel az iskola előtt külön busz várt minket. A legtöbben a kisebb, 26 km-es távra jelentkeztünk, de voltak, akik megpróbálkoztak a 35.6 km-es túraútvonallal. A regisztráció után mindenki kapott egy csokit, egy lapot a kódjával és a rajtidejével, melyen egy térkép is volt. A térképen feltüntették az ellenőrzőpontokat és hogy hol számíthatunk valami finomságra (édesség, frissítő stb.). Az időjárás kedvezett nekünk, egy felhő sem volt az égen, ám így gyorsan ki is melegedtünk a gyaloglásban. A túra felénél volt lehetőségünk kiszállni a versenyből. Ezzel a lehetőséggel sokan éltek, de a legkitartóbbak megtették a teljes távot. Habár azok számára, akik a cél előtt kiszálltak nem jutott töltött káposzta, szerintem mindenki sok jó élménnyel tért haza.

Kinizsi Pál Gimnázium és Szakközépiskola

2015 április 23 csütörtök - 09:14:13     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

Tisztelt Támogatóink! Kérjük Önöket, hogy amennyiben egyetértenek alapítványunk céljaival, tegyék meg adójuk 1 %-ának felajánlását, iskolánk alapítványa a „Somogyi Iskola – Együtt a Gyermekekért Alapítvány” számára. Támogatásukat ezúton is köszönjük!
 
Az alapítvány célja:
- Az iskolai nevelőmunkában, a szabadidős tevékenységekben, gyermekönkormányzat munkájában, a számítástechnikában, a művészetekben, a sportban, a táborokban, az iskolarádió, iskolaújság készítésében résztvevő tanulók támogatása.
- iskolai taneszköz vásárlás támogatása
- az idegen nyelvek tanulásának fejlesztése, testvérkapcsolatok teremtésével
- Pedagógusok továbbképzésének, szakmai tanfolyamainak támogatása.
 
Somogyi Iskola – Együtt a Gyermekekért Alapítvány
18664373-1-13
 
Köszönettel:
Csizmadia Mihályné
kuratórium elnöke
Oldal:  1 2 3 ... 39 40 41
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények