Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Egyesületi hírek'
2018 szeptember 25 kedd - 11:45:55     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0

fiatal_galamb_bemutato_abonyban_abonyi_abony_abony.hu_2018.jpg   A 2018. január 27-28. között megtartott német díszposta fajta európa kiállításán kimagaslóan szerepeltek a magyar tenyésztők, ezért nagy érdeklődéssel várták a fiatal bemutatót, melyet 2018. szeptember 8-án rendeztünk - tájékoztatta lapunkat a szervező klub elnöke, Petrezselyem Sándor.

   A bemutatón 44 tenyésztő 125 db galambot állított ki. A bírálatot 4 fő bíráló végezte. A rendezvényen szakmai és tenyésztői előadás is elhangzott. Értékeltük az európai kiállításon szerzett tapasztalatokat. Határozatot hoztunk, hogy 2019 januárjának utolsó hetében ismét a fajtaklub kiállítást szervezünk Abonyban, illetve 2020-ban a 40 éves nemzetközi szintű jubileumi kiállítást is itt rendezzük meg. A fiatal bemutatót ebéddel és kötetlen beszélgetéssel, családias hangulatban zártuk - tette hozzá Petrezselyem Sándor.

A képre kattintva Facebook fotógaléria nyílik! Megtekintéséhez nem szükséges regisztrálni!

Abony.hu


2018 augusztus 31 péntek - 11:49:17     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0

horgasztabor_abonyban_abonyi_horgasz_egyesulet_abony_abony.hu_2018.jpg   Az Abonyi Horgász Egyesület 2018-ban is megrendezte a népszerű, gyermek horgásztáborát.

- A népszerűséget igazolja, hogy 27 gyermek részvételével indult el a tábor augusztus 06-án. Köztük lányok is képviselték a női horgásztársadalmat. Idén 230.000,-Ft támogatást kaptunk a Mohosz-tól a program lebonyolítására - tájékoztatta lapunkat Molnár Károly, a helyi egyesület vezetője.

   A tábor idején a szervezők mindent elkövettek azért, hogy a kis horgászpalánták a kellő elméleti és gyakorlati oktatásban megszerzett tudást a vízparton is kamatoztassák.

   Az egyesület vezetőjétől azt is megtudtuk, hogy a múlt évhez hasonlóan egy éjszakát sátrakban, a tóparton töltöttek a táborozók. Ennek keretében a szülőkkel közösen, tábortűz mellett egy jó bográcsos vacsorát fogyasztottak el és természetesen megismerkedtek az éjszakai horgászat rejtelmeivel is. Az apró horgászok világító patronokkal tették színessé a tavak partjait ezen az éjszakán.


Olvasd tovább...
2018 július 26 csütörtök - 10:01:41     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0

egyedul_nem_megy_alapitvany_tabor_abony_abonyi_abonyban_abony.hu_2018.jpg   - Hosszú idő elteltével június 25-június 30. között alapítványunk újra nyári táborozást szervezett. A Barati Ifjúsági és Családi üdülőbe utaztunk Balatonszárszóra, vonattal - tájékoztatta lapunkat az Egyedül Nem Megy Alapítvány.

   - Fiataljaink nagy örömmel és érdeklődéssel vettek részt minden programban, tartalmasan telt az idő a pihenésünk alatt. Az időjárás nem volt igazán kegyes hozzánk, háromszor sikerült megmártóznunk a tábor saját strandszakaszán, 21-22 °C volt a víz. A bátrak már első nap úsztak egyet. Nagyon sokat társasjátékoztunk, sétálva felfedeztük a környéket, hattyúkat etettünk, sütöttünk sütit, kézműveskedtünk, Tihanyba kirándultunk hajóval, voltunk bobozni, a gömbkilátóban, íjászkodtunk,  kicsit buliztunk is, filmet néztünk, sportoltunk. Minden reggelt kötelező tornával indítottunk. Hazautazásunk napján színházi előadáson vettünk részt a Csukás Színházban, ahol a Micimackó musicalt tekintettük meg - egészítették ki a beszámolót. 

   - Nagyon színvonalas ellátásban volt részünk, szép volt a környezet, finomak az étkezések, köszönjük a tábor személyzetének a kitüntető figyelmet! Mivel nagyon jól éreztük magunkat, reményeink szerint jövőre ismétlés következik! Várjuk a táborozni vágyók jelentkezését! - tette hozzá a helyben működő egyesület.

Abony.hu
 
2018 március 12 hétfő - 11:59:38     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0

   Alapításának huszadik évfordulóját ünnepli idén a Dalma Dance Club Sportegyesület, melyet Győrfi Dalma hozott létre Törökszentmiklóson 1998-ban.

   A kerek jubileumot ünneplő klub mára hazánk egyik legnagyobb tánciskolájává nőtte ki magát: az ország számos pontján 25 pedagógus segítségével, 1300 fő sajátíthatja el a tánc különböző formáit. Abonyban hosszú évek óta sikeresen működnek az egyesület csoportjai.

- Az abonyi tagozat idén a 14. évét kezdte meg - tájékoztatta lapunkat Győrfi Dalma, az egyesület vezetője. - Nagyon régmúltú csoportról beszélhetünk, ahol szerencsére folyamatos az utánpótlás: jelen pillanatban is három korosztályban működik a táncoktatás Abonyban. Modern tánccal és show tánccal foglalkozunk elsősorban, de a szülők részéről igény volt rá, hogy a mazsorettel és a twirlinggel is minél szélesebb körben ismertessük meg a gyerekeket. Az elmúlt, közel 15 év alatt diákjaink rengeteg helyi rendezvényen megmutatták tudásukat, de az ország számos településén is rendszeresen fellépnek. Emellett természetesen nagyon sokat versenyeznek, és szép eredményeket szereznek - tette hozzá a tánciskola vezetője.

KLIKK a képre a fotógalériáért!


Olvasd tovább...
2018 március 02 péntek - 07:55:49     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0

A teljes képernyős nézethez nyomja meg a négyzetet a lejátszó jobb alsó sarkában!
Internetsebessége függvényében a videó lejátszása akadozhat. Ebben az esetben állítsa meg pillanattal a lejátszást,
hogy a folyamatjelző betöltődjőn, utána zökkenőmentesen tovább nézhető.
2018 január 30 kedd - 10:14:42     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0

Az Abonyi Fúvószenekari Egyesület 2018. január 27-én rendezte meg hagyományos, évköszöntő hangversenyét a Gyulai iskola aulájában.

Az egyesület 1989-ben alakult a Bihari János Zeneiskola és a Gyulai Gaál Miklós Általános Iskola tanárainak és tanulóinak részvételével és 1998 óta kiemelten közhasznú szervezetként működik. Fennállása óta részt vesz helyi, regionális és országos kulturális rendezvényeken, nemzetközi zenei fesztiválokon és ápol nemzetközi kulturális kapcsolatokat.

A hangversenyen 15 műsorszámot adott elő a fúvószenekar, melynek többségében közreműködtek a mazsorettek is. Vezényelt Benedek Gyula, a mazsoretteket felkészítette Gulykáné Gál Erzsébet. Az egész estét konferálta, Juhász Kitti.

KLIKK a képre a galériáért.


Olvasd tovább...
2017 december 13 szerda - 16:13:45     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0

idosek_karacsonya_karitasz_abonyi_csoportja_abony_abony.hu_2017.jpgMEGHÍVÓ KARÁCSONYI ÜNNEPSÉGRE,
melyet idősek számára rendezünk.

Mindenkit örömmel látunk, aki szívesen tölti el ezt a szombat délelőttöt velünk, szeretetközösségben.

2017. december 16-án, szombaton 10 órakor
ünnepi szentmise a templomban.

A mise után a Közösségi Házban a Somogyi Imre Általános Iskola 4. m osztálya Karácsonyi műsorral kedveskedik a résztvevőknek.

A program befejezését kb. 13 órára tervezzük. Apró karácsonyi ajándékok vásárlására is lehetőség lesz (horgolt angyalka, hópihe stb.)

Ételről, italról gondoskodunk, de szívesen vesszük, ha Önök is hoznak házi süteményt. Hívja el barátnőjét, szomszédját, ismerősét is, mindenkit szeretettel várunk.

Akinek nehezére esik a közlekedés, egyedül nem tud eljönni, szívesen megszervezzük az utazást.

Karitász abonyi csoportja

2017 december 06 szerda - 16:13:33     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0

egyutt_egy_jo_celert_karacsonyi_gyujtoakcio_abony_abony.hu_2017.jpgAz Abonyi Kézilabda Club a közelgő ünnepek alkalmából gyűjtést kezdeményez rászoruló családok részére. Elsősorban, a hátralévő hazai női és férfi mérkőzés alkalmával várjuk az adományokat, ruhák, játékok és tartós élelmiszerek formájában.

Nagy örömmel átvesszük a felajánlásokat a Varga István Városi Sportcsarnokban az alábbi időpontokban is:
Kedd: 17:30-19:30
Szerda: 17:30-19:30
Péntek: 17:30-19:30

Az összegyűjtött adományokat a december 16-i, hazai mérkőzés alkalmával adjuk át az Abonyi Karitász Egyesület részére.

Lehet, hogy egy kis aprósággal is nagy örömet tudsz ajándékozni valakinek!

Legyél Te is valaki angyalkája!

Médiatámogató: Abony város hivatalos honlapja: abony.hu, Julius Design * Reklám * Dekor


2017 november 12 vasárnap - 15:19:26     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0

A Városunk Fejlődéséért  Egyesületünk fásítási programot hirdetett és indított 2015. évben  a Mikes- tó környezetének szépítéséért.

Ezen program keretében elültetett  facsemetékkel két év alatt egy szép, élhető „tó környezet„ jött létre. Egyesületünk a fásítási program folytatásaként faültetést szervezett 2017. november 12-re a Kostyán Andor Rendelőintézet  mögötti  volt „kispálya" területére. Kezdeményezésünkhöz 14 fő csatlakozott, elültetésre került 60 db facsemete. Ezen facsemeték: vérszilva, nyárfa, jegenye fa, szilfa, türkisztáni szil, szomorúfűz, szürkenyárfa.

A képre kattintva galéria nyílik! 


Olvasd tovább...
2017 szeptember 25 hétfő - 11:58:24     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0

2_fos_csapat_horgaszverseny_abonyi_horgasz_egyesulet_abony_abony.hu_2017.jpgSzeptember 17-én rendezték meg a II. 2 fős csapat horgászversenyt az Abonyi Horgász Egyesület tavainál.

Az idő és a halak kapókedve igen változatos volt, de minden jelentkezett csapat részt vett és kitartott a verseny végéig. A díjak gazdára találtak, izgalmas küzdelmek alakultak ki a végjátékra. Az ebéd finom volt, olyan volt, mint az eső: "jól esett”. 

Eredmények:
Első lett, megvédve címét a Pelikán HE (A1 és B2 össz. 9 kg). Második helyezést ért el a Balogh Fishing Team (A2 és B1 össz.8.45 kg). A legnagyobb halat közülük Balogh József fogta, egy 3.05 kg-os tőpontyot. A harmadik a Halcapone Team lett (A3 és B 5 össz. 2.96 kg). Gratulálunk!

Az Abony.hu-t tájékoztatta az Abonyi Horgász Egyesület vezetősége.
Oldal:  1 2 3 4 5 6 7 8 9
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények