Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Akikre büszkék vagyunk'
2018 július 25 szerda - 17:39:07     Akikre büszkék vagyunk     Hozzászólás 0
Irány az ausztrál világbajnokság!

soos_fanni_esztorszag_junior_triatlon_europa_bajnoksag_abonyi_abony_abonyban_abony.hu_2018.jpg   A hétvégén Észtországban, Tartuban rendezett  Junior Triatlon Európa Bajnokság rendkívül sikeresen zárult Soós Fanninak, az abonyi Fergeteg Triatlon SE versenyzőjének.

   A kétnapos verseny első megmérettetése az egyéni junior Európa Bajnokság volt, melyen Fanni az előkelő 15. helyen futott be, első magyar lányként, ezzel kivívta az indulási jogát a szeptemberi világbajnokságra, amely Ausztráliában kerül megrendezésre. A rendkívül nehéz versenyen, melyen mindhárom versenyszám külön kihívásokat tartogatott, az úszás folyóvízben, a kerékpár és a futás emelkedős hegyi, technikás, kanyarokkal tarkított pályán zajlott.

   Pénteki teljesítményével Fanni bekerült a magyar váltóba (Putnóczki Dorka- Sinkó-Uribe Aurél- Soós Fanni- Lehmann Congor), amely vasárnap szoros versenyben, az 5. helyet szerezte meg a Mix-váltó Európa Bajnokságon.

Gratulálunk Fanninak!

Abony.hu
Olvasd tovább...
2018 július 10 kedd - 08:31:02     Akikre büszkék vagyunk     Hozzászólás 0

baja_triatlon_ezustermes_abonyi_soos_fanni_abonyban_abony_abony.hu_2018.jpg   A június utolsó hétvégéjén megrendezett bajai triatlon országos bajnokság nagy sikereket hozott Soós Fanni, a Fergeteg Triatlon Se versenyzője számára.

   A kétnapos verseny első állomása a szombati országos bajnokság volt, ahol az elvárásokat túlszárnyalva a nők mezőnyében az abszolút 3., korosztályos 1. helyet szerezte meg, amely nem csak a Junior Országos Bajnoki címet jelentette, hanem sikeres kvalifikációt a július végén, Észtországban megrendezendő Európa Bajnoksága.

   Fanni ezzel az eredményével továbbá kvalifikálta magát a másnapi szupersprint versenysorozatba, amely során a versenyzőknek két rövidebb távú triatlont kellett teljesíteni, köztük nagyon rövid pihenőidővel. Az első futamban Fanni magabiztos versenyzéssel 3. helyen ért célba, ezzel egyenes út vezetett a döntőbe, ahol már sokkal keményebb küzdelem zajlott a pénzjutalmakért, ám végül jól taktikázva, erőteljes futással 2. helyen érkezett célba, így az eredményhirdetéskor egy dobogón állhatott a magyar triatlonsport LEGjeivel, köztük Faldum Gábor olimpikonnal.

Nagyításért KLIKK a képekre!


Olvasd tovább...
2018 július 01 vasárnap - 09:53:01     Akikre büszkék vagyunk     Hozzászólás 0
Interjú

   Dolgozott téglagyárban, majd híradós távírászként, aztán végül a birkózást választotta hivatásának. Mint később kiderült, élete egyik legjobb döntése volt. Varga János ugyanis éppen ötven évvel ezelőtt, 1968-ban, a Mexikóvárosban rendezett ötkarikás játékokon súlykategóriájában legyőzte a világ legjobbjait.

   Az olimpiai aranyérmessel, többszörös világ-, Európa- és magyar bajnokkal az élsportolók vérverítékes mindennapjairól és elszántságáról, a bírói részrehajlásról, a röghöz kötöttségről és a közelgő budapesti világbajnokságról beszélgettünk.

– Nem a világ közepén, hanem egy kicsi klubban, az abonyi téesz sportegyesületében indult a pályafutása…

Skultéty Sándor volt a testnevelő tanárom az iskolában. Egyszer meghívta a ceglédi sportklub legjobb birkózóit Abonyba, hogy tartsanak egy bemutatót. Ez 1953-ban történt, ezután indult be a birkózás a mi községünkben. Skultéty tanár úr hívott, le is mentem egy edzésre, de kiporolták velem a szőnyeget a tapasztaltabb srácok, úgyhogy ettől fogva nagy ívben kerültem a birkózószakosztályt. De Skultéty tanár urat nem tudtam kikerülni, vele mindennap találkoztam az iskolában. Megkérdezte, miért nem járok edzésre. Mire azt mondtam, hogy találjanak valamilyen más módot a szőnyegporolásra, ne engem használjanak erre. Nevetett, hogy buta vagyok. Ha megtanulom a fogásokat, akkor majd nem velem porolják ki a szőnyeget, tette hozzá.


Olvasd tovább...
2018 május 28 hétfő - 09:26:23     Akikre büszkék vagyunk     Hozzászólás 0

peto_istvanne_kituntetes_voroskeresztes_tevekenysegert_gyemant_fokozat_abonyban_abonyi_abony.hu_2018.jpg   Ebben az évben a Vöröskereszt  és a Vörösfélhold Mozgalom Világnapjának országos ünnepségét Székesfehérváron rendezték meg, 2018. május 25-én.

   A jeles alkalomból a Magyar Vöröskereszt Országos Vezetősége több évtizedes kiemelkedő tevékenysége elismeréseként a Vöröskeresztes Tevékenységért Kitüntetés” Gyémánt fokozatát adományozta Pető Istvánné részére.

   Az elismerést Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója és Oláh Miklós alelnök adta át.

Nagyításért kattintson a képekre!


Olvasd tovább...
2018 május 24 csütörtök - 14:05:04     Akikre büszkék vagyunk     Hozzászólás 0
"Tudatosan hergelem magam a kapuban"

   Nagy Gergely márciusban, a Honvéd elleni győztes meccsen került be a Vasas kapujába és azóta kirobbanthatatlan onnan. A 23 éves kapus hétről-hétre jó teljesítményt nyújt és fontos pontokat hoz a kiesés ellen menekülő csapatának.

   Nagy eddig háromszor küzdötte vissza magát a kezdőbe, de most van élete formájában, viszont csak akkor lesz elégedett a teljesítményével, ha a Vasas bennmarad. Szereti védeni a 11-eseket, jobban fekszik neki Lanzafame stílusa, mint Eppelé - írja a csakfoci.hu. Interjú.

Amióta visszakerültél a kapuba, fontos pontokat hoztál a Vasasnak, legutóbb a Fradi ellen pedig rengeteg bravúrt bemutattál. Sokak szerint életed formájában vagy. Egyetértesz ezzel?

– Részben egyetértek, hiszen most már lehoztam kilenc meccset zsinórban és nem ment rosszul a védés. Az elmúlt három évben már sok mindent átéltem itt a Vasasnál. Háromszor is kikerültem a kapuból, de aztán mindig visszaküzdöttem magam. Korábban rosszul reagáltam rá, ha elveszítettem a helyem a csapatban, megsértődtem, nem kezeltem túl jól a helyzetet. Ilyenkor nem szabad az edző és a játékosok felé kimutatni az érzéseimet, az én személyes problémám nem érdekli őket, nem én vagyok ugyanis fontos, hanem a csapat. Tanultam ezekből a hibákból, így most csak az foglalkoztatott, hogy újra védhessek, ezért is tudok jobb teljesítményt nyújtani.

Nagyításért KLIKK a képekre!


Olvasd tovább...
2018 május 15 kedd - 12:25:14     Akikre büszkék vagyunk     Hozzászólás 0

kerekparos_iskola_kupa_orszagos_donto_abonyi_abonyban_abony_abony.hu_2018.jpg   Eger városa adott otthont 2018. május 09-11. között a Országos Rendőrfőkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága által megrendezett Kerékpáros Iskola Kupa közlekedési verseny országos döntőjének.

   Pest megyét kettő abonyi tanuló képviselte, amely már önmagában is nagyszerű teljesítmény: Brezvai Lőrinc és S. Tóth Tifani, a Somogyi Imre Általános Iskola 8. m osztályos tanulói a megyei megmérettetésről 1. helyezettként jutottak a döntőbe.

- A mindent eldöntő verseny három összetevőből állt - árulta el kérdésünkre Pintér János pedagógus, aki hosszú évek óta eredményesen készíti fel a diákokat a kerékpáros versenyekre. - Előbb a KRESZ elméletből kellett számot adniuk a gyerekeknek (30 kérdéses, 110 pontos elektronikus teszt), majd a kerékpáros ügyességi pályán mutatták be tudásukat. Végül Eger belvárosában, „élő forgalomban” tettek szabályossági vizsgát – tette hozzá a tanár úr, aki nagyon büszke az abonyi tanulók teljesítményére.


Olvasd tovább...
2018 április 16 hétfő - 18:55:29     Akikre büszkék vagyunk     Hozzászólás 0

abonyi_cukraszok_sikerei_abonyban_pelikan_kupa_abony.hu_2018.jpg   Több tehetséges, fiatal cukrász él Abonyban, derült ki újfent a szolnoki Pelikán Kupa Gasztronómiai kiállításon és versenyen szerzett eredményekből. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által rendezett megmérettetésen évről évre az ország legjobb szakácsai, cukrászai és pincérei, illetve ezen szakmák tanulói mutatkoznak be.

   A versenyzőknek ezúttal sem volt egyszerű dolguk. A világ- és olimpiai bajnokokból, nemzetközileg elismert és mester szakemberekből álló zsűri folyamatosan figyelemmel kísérte a résztvevők munkáját, a cukrászkülönlegességek kivitelezését, megjelenítését és az összhangot is szemrevételezte. Az értékelést követően szakmai tanácsokkal is ellátták a cukrászmesterség szerelmeseit.


Olvasd tovább...
2018 március 22 csütörtök - 14:23:26     Akikre büszkék vagyunk     Hozzászólás 0

   Az abonyi születésű, Jászai Mari-díjas színész, Mucsi Zoltán a magyar nemzeti kultúra, művészi alkotómunka területén végzett kiemelkedő művészi értékteremtő munkája elismeréseként a Magyarország Érdemes Művésze díjat vehette át 2018. március 13-án, Budapesten.

   A  művészeti díjakat március 15-i nemzeti ünnepünk alkalmából  Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, valamint Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár adta át a március 15-i nemzeti ünnepünk alkalmából.
 
Abony Város Önkormányzata nevében szívből gratulálunk!
 
Darányi Erika

Kapcsolódó hírek:
 
 
2018 március 11 vasárnap - 11:02:41     Akikre büszkék vagyunk     Hozzászólás 0

   Varga János olimpiai, világ- és Európa-bajnok birkózó, edző, Abony város díszpolgára is népszerűsíti az októberben, Budapesten megrendezendő birkózó világbajnokságot.

   Újabb jelentős mérföldkövéhez érkezett az október 20-28. között Budapesten sorra kerülő birkózó-világbajnokság előkészülete: a Magyar Birkózó Szövetség vezetése pénteken a tatai edzőtáborban megtartott sajtónyilvános edzést követően együttműködési megállapodást írt alá a sportág legendás bajnokaival, a válogatottat felkészítő edzőkkel, valamint a kötött-, a szabadfogás és a női szakág legjobbjaival. A megállapodás értelmében a birkózás ikonikus alakjai személyesen is részt vesznek a vb előkészületeiben, arcukat, tudásukat adják annak érdekében, hogy Budapest minden idők legnagyszerűbb világbajnokságának a házigazdája legyen - írja a Magyar Birkózó Szövetség honlapján. 

   A tatai edzőtábor dísztermében olyan nagy bajnokok adtak egymásnak randevút, mint Varga János, Hegedüs Csaba, Kocsis Ferenc, mindannyian olimpiai, világ- és Európa-bajnokok, Kovács István, az egyetlen magyar szabadfogású világbajnok, Komáromi Tibor, olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok, a birkózó szövetség alelnökei, Bárdosi Sándor olimpiai ezüstérmes, ők valamennyien a világbajnokság nagykövetei lesznek. Ott volt még három másik olimpiai bajnok is, akik jelenleg a kötöttfogású válogatott szakvezetői, Sike András kapitány, és két segítője, Repka Attila és Majoros István. Igazi sztár parádé!


Olvasd tovább...
2018 február 27 kedd - 09:15:50     Akikre büszkék vagyunk     Hozzászólás 0

   Több mint 30 nemzet képviseltette magát a 22. „ukrán kiemelt edzők és versenyzők” emlékére megrendezett felnőtt szabad- és kötöttfogású, valamint női nemzetközi versenyen.

   A kijevi "mini világbajnokságon" szabadfogásban 226, kötöttfogásban 144, míg női birkózásban 117 versenyző vett részt. Magyarország szabadfogásban és női birkózásban volt érdekelt a rangos, három napos eseményen, ahol egy ezüstöt és három bronzérmet zsebelt be.

molnar_jozsef_bronzermes_kijevi_birkozoverseny_abony_abony.hu_2018.jpg   Bronzérmet szerzett férfi 61 kilóban a kecskeméti TE birkózója, az abonyi születésű Molnár József, aki a nyolcaddöntőben egy azeri versenyzőtől szenvedett vereséget, majd a vigaszágon jutott el a bronzcsatáig, ahol egy amerikai birkózó ellen diadalmaskodni tudott, és értékes harmadik helyezést szerzett súlycsoportjában.

Gratulálunk, és további sok sikert kívánunk!

Darányi Erika

Cikkünk a Magyar Birkózó Szövetség „Dénes ezüst-, Német, Molnár és Asarin bronzérmes Kijevben” című írása alapján készült. A cikk teljes terjedelmében ide kattintva olvasható -->
 
 
 
Oldal:  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények