Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2008 szeptember 11 csütörtök - 12:23:14     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Örömmel adunk hírt arról, hogy megújult as könyvtár egy része.

Több, mint egy negyed évszázada volt utoljára kifestve a nagytermünk, mleyet most végre sikerült méltó módon rendbe hozatnunk az előtérrel együtt.
Olvasd tovább...
2008 szeptember 01 hétfő - 14:00:06     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Az abonyi Temessy Hédi Színjátszó Kör továbbra is várja mindazon tehetséges fiatalok jelentkezését, akik szeretnének részt venni a 2008 decemberében bemutatásra kerülő Valahol Európában c. musicalben. Lányok és fiúk jelentkezését egyaránt várjuk.


Olvasd tovább...
2008 augusztus 30 szombat - 07:58:00     Városi rendezvények      Hozzászólás0

„A Bihari János Zeneiskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény értesíti kedves növendékeit és a tisztelt szülőket, hogy


Intézményünk a 2008/2009-es tanévre RÉGI növendékek visszairatkozását, valamint az ÚJ NÖVENDÉKEK PÓTFELVÉTELIJÉT ÉS BEÍRATKOZÁSÁT

2008. augusztus 25-től szeptember 5-ig délelőtt 9,00-12,00 óráig és 13,00-16,00 óráig tartjuk.Olvasd tovább...
1970 január 01 csütörtök - 01:00:00     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket, hogy április 9-én Magyarország uniós kötelezettségeinek teljesítése érdekében végrehajtandó –verzióváltással egybekötött- informatikai karbantartás miatt,  az ország valamennyi okmányirodájában az ügyfélfogadás szünetel.   Az esetlegesen felmerülő kellemetlenségek miatt szíves megértésüket és türelmüket kérjük.
1970 január 01 csütörtök - 01:00:00     Meghívók      Hozzászólás0

M e g h í v ó

Tisztelettel meghívom
2013. június 4-én (kedden) du. 17.00 órakor tartandó Képviselő-testület ülésére.

Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Díszterme

A teljes meghívót és a napirendi pontokat itt tekintheti meg.
Oldal:  1 2 3 ... 487 488 489
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények