Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'közbiztonsági hírek'
2016 március 31 csütörtök - 17:32:11     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0
Az ORFK–Országos Balesetmegelőzési Bizottság által szervezett közlekedésbiztonsági vetélkedő fődíja egy Skoda személygépkocsi.

A 2016. április 23-án induló és 2016. június 4-ig tartó nyereményjátékra bármely magyarországi lakóhellyel rendelkező család nevezhet, ahol az egyik szülő rendelkezik érvényes „B” kategóriás vezetői engedéllyel, illetve hat és tizenhét év közötti gyereket/gyerekeket nevelnek. A közlekedésbiztonsági feladatokból álló megyei versenyek végén egy-egy család juthat az országos döntőbe. A vetélkedő ideje alatt – 2016. május 2-a és június 5-e között – a www.kozlekedikacsalad.hu internetes portálon is zajlik egy ötfordulós játék, ahol a feladatokat sikeresen teljesítők között fordulónként kisorsolnak egy 10.000 Ft értékű üzemanyag-utalványt, valamint ugyanilyen értékű Skoda- illetve ORFK-OBB ajándékcsomagot. Az ötödik fordulót követően a játékban fordulónként hibátlanul teljesítők között kisorsolásra kerül egy fő, aki egyhetes tesztvezetést nyer. A nyereményjáték fődíja a Skoda márkakereskedés és az Autós Nagykoalíció támogatásával egy Skoda Rapid Spaceback típusú személygépkocsi. Ezen kívül minden, az országos döntőbe jutott család több értékes ajándékban részesül, továbbá a 2-20. helyezett család egy-egy hosszú hétvégére szóló magyarországi üdülést nyer. Az országos döntőt 2016. június 18-19-én Budapesten rendezik. A vetélkedősorozat elsődleges célja, hogy az állampolgárok figyelmét minél szélesebb körben felhívja a körültekintő, megfontolt és példamutató közúti közlekedési magatartás fontosságára, közösségnevelő hatására. Az érdeklődők jelentkezhetnek elektronikus úton, a www.kozlekedikacsalad.hu internetes portálon vagy személyesen, a vetélkedő napján, a területi verseny helyszínén. A verseny pályázati feltételeiről, valamint ütemtervéről bővebb tájékoztatást a fenti honlapon olvashatnak. 
 
A területi versenyeket a fővárosi és a megyei balesetmegelőzési bizottságok bonyolítják le 2016. április 23. és június 4. között, az alábbi ütemezés szerint. Abonyhoz eső legközelebbi helyszínek:
 • Május 21. Cegléd
 • Június 4. Kecskemét, Szolnok
 
Részletes versenykiírás IDE kattintva!
2016 március 26 szombat - 18:21:49     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

Fokozottan ellenőrzik Abonyban a kerékpárosokat az elkövetkezendő időszakban. A figyelemfelhívó és baleset-megelőzési akció célja, hogy a kerékpárral és gyalogosan közlekedők figyelmét felhívják a biztonságos közlekedés és a láthatósági szabályok betartására, segítve ezzel a balesetek megelőzését.

Pénteken, a kerékpárral közlekedők szemléjén mi is jelen voltunk, ahol Kapás Béla r. törzszászlós és kollégája, Ondok Zsolt r. főtörzsőrmester kerékpárosokat állítottak meg városszerte és igazoltatták őket. Tájékoztatták őket a biztonságos közlekedés előírásairól, ellenőrizték a lámpák meglétét és használatát. Aki átment a „vizsgán”, láthatósági mellényt kapott ajándékba.

Abonyban népszerű közlekedési eszköz a kétkerekű, amihez nem kell ugyan vezetői engedély, de nem árt, ha a kerékpárosok is tisztában vannak a KRESZ szabályaival, és hasonlóan az autósokhoz, alkalmazzák a megfelelő kivilágítást. Ha a közlekedésben részt vevők betartanák ezeket a szabályokat, az ebből adódó balesetek egy része megelőzhető lenne.

Nagyításhoz kattintson a képre!


Olvasd tovább...
2016 március 11 péntek - 14:51:16     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

Elérhetőek a 2015. évi bűncselekményekre vonatkozó adatok Abony vonatkozásában is. A táblázatokból megállapítható, hogy 2011 óta folyamatosan csökken a regisztrált bűncselekmények száma a településen, 2015-ben már csaknem a fele a 2011-es számoknak. A kiemelten kezelt bűncselekmények közül a tavalyi évben emberölés, embercsempészés nem történt a városban, kábítószer-terjesztőkkel szemben nem folyt eljárás. Visszaszorultak a lopások és a lakásbetörések, mely utóbbi a 2014-es évhez képest a felére csökkent. A kerékpárlopások sem mutatnak elszaporodó tendenciát, épp ellenkezőleg, számuk visszaszorult a havi 1-2 alkalomra. Elenyészően ugyan, de nőtt a személyi sérüléses balesetek száma, de nem járt annyi halálesettel, mint a korábbi években. Nőtt viszont az ittas személyek által okozott személyi sérüléses balesetek száma. Az alábbi táblázatokban az egyes bűncselekmények részletezve láthatók.   
 
Darányi Erika


Olvasd tovább...
2016 március 03 csütörtök - 11:40:25     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

A regisztráció célja, hogy a kerékpárt azonosítani tudják, így a tulajdonjog könnyen és biztonságosan tisztázhatóvá válik. Cegléden már 2014 óta él ez a lehetőség, melyet Abonyban is bevezettek. A regisztráció mindösszesen 15 percet vesz igénybe az Abonyi Rendőrőrs épületében. A rendőr egyedi azonosítóval megjelöli a kerékpárt (UV festékkel egyedi azonosító számot kap), annak jellemzőit dokumentálja, lefényképezi, és a helyi rendőrségi adatbázisban rögzíti. A kerékpárt rendőrségi regisztrációs matricával is ellátják.
 
Kérjük a Tisztelt Lakosokat, hogy regisztrációs szándékukat személyesen vagy telefonon (53/360-152) az Abonyi Rendőrőrsön jelezni szíveskedjenek!
 
Darányi Erika
Fotó: Szilágyi Tamás
2016 február 16 kedd - 08:37:29     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0
A gyalogos balesetek elkerülése érdekében is fontos, hogy a közlekedők figyeljenek egymásra!

Közlekedésük a télen - a rossz látási viszonyok és a hosszabb sötét időszakok miatt - nagyobb kockázatot hordoz magában. Emellett a hideg időben gyakran türelmetlenebbek, figyelmetlenebbek a közlekedők, minél előbb szeretnék úti céljukat elérni.Az éjszakai balesetek tekintetében jellemző, hogy a gyalogosan közlekedő személy nem visel láthatósági mellényt, illetve sötét árnyalatú ruházatban – ezáltal rosszul vagy nehezen látható módon – vesz részt a közlekedésben. A gyalogosok is sokat tehetnek biztonságukért, ha figyelnek arra, hogy láthatóak legyenek a közlekedés többi résztvevője számára. Legjobb, ha fényvisszaverővel ellátott ruházatot, illetve láthatósági mellényt viselnek. A gyalogosgázolások bekövetkezésének másik jellemző oka az, hogy a gyalogosok az úttesten szabálytalanul próbálnak átkelni, vagy az úttesten, esetleg az úttest szélén, szabálytalanul a jobb oldalon haladnak, illetve a járművezetők figyelmetlenül, a nem megfelelő sebesség megválasztásával vesznek részt a közlekedésben.


Olvasd tovább...
2016 január 28 csütörtök - 14:20:46     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0
A Rendőrség vigyáz Önre és értékeire! Ön is megtesz mindent ennek érdekében?

Az időskorúak sérelmére elkövetett jogsértések során az elkövetők azt használják ki, hogy az idősek jószívűek, olykor hiszékenyek is, a figyelmük könnyen elterelhető, és gyakran élnek egyedül. Hasonló esetben kérjük, vegyék figyelembe, hogy a biztonságuk nagymértékben növelhető megfelelő óvatossággal és körültekintéssel! 

A „trükkös lopásokról”: Mindennapjaink jelenségévé vált az a fajta bűnelkövetési módszer, amikor időskorúak lakóhelyén megjelennek idegenek, majd különféle hihetőnek tűnő magyarázatokkal, kéréssekkel bejutnak a lakásukba és a tulajdonos figyelmét elterelve elemelik étékeiket. 

A bűnelkövetők módszerének lényege: Valamilyen ürüggyel juss be az idős házába! Ha bejutottál érd el, hogy az idős ember elővegye pénztárcáját és pénzét a rejtekhelyéről! Tereld el a figyelmét és szabadítsd meg az értékeitől! Ezt nevezzük trükkös lopásnak! 

A trükköző mottója: „Ismerd meg a rejtekhelyet, ahonnan az értéket elviheted! Tereld el a figyelmet és cselekedj gyorsan”. 

A trükköző módszere: Veszek bármit, hoztam visszatérítést, ajándékot bárhonnan, egyet kérek, hogy adjon vissza a 20 ezresből és adjon egy pohár vizet. Én addig az elővett, vagy a rejtekhelyre visszatett pénzt megszerzem. 

Óvakodjunk az idegenektől, és ne engedjük be őket lakásunkba! Ha beengedjük, mindig legyen velünk egy szomszéd, egy rokon. Amennyiben a hívatlan vendég már akaratuk ellenére belépett otthonukba, ne hagyják egy pillanatra sem felügyelet nélkül. Amennyiben kellő körültekintéssel lépnek fel, meghátrál, és távozni fog. A „vendégtől” mindig kérdezzék meg a nevét, írják fel a gépkocsija rendszámával együtt. Tudjuk, hogy ez nehéz, de segíthet a szomszéd, a rokon. 


Olvasd tovább...
2015 december 14 hétfő - 18:56:23     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0
A téli közlekedési viszonyok megváltozása számos veszélyhelyzetet rejt magában. A csúszós utak, a rossz látási viszonyok nehezítik a közlekedést.

A téli hónapokban a közúti balesetek jellemző oka, hogy a gépjárművezetők nem az időjárási, látási és útviszonyoknak megfelelően közlekednek. Ebben az időszakban a legtöbb problémát a csúszós út és a romló látási viszonyok jelentik. Lényeges, hogy minden járművezető alkalmazkodjon ezekhez a körülményekhez és járművét is készítse fel a téli közlekedésre. A köd, a szitáló eső, a nedves, csúszós utak az év utolsó és első hónapjaiban mindennapossá válnak. Főleg éjszaka, de nagyon gyakran a nappali órákban is jellemző lesz a fagypont körüli hőmérséklet. A száraz és nedves útszakaszok hirtelen válthatják egymást, ami fokozott óvatosságot és figyelmet kíván a járművezetőktől. Nagyobb követési távolságot kell tartani, lassabban kell vezetni, így kisebb a balesetek bekövetkezésének kockázata. Rossz manőverezés esetén pedig a hibák könnyebben korrigálhatóak.Kérjük a közlekedőket, hogy a megváltozott időjárási viszonyoknak megfelelően vezessék járművüket!

Police.hu
Fotó: Szilágyi Tamás
2015 december 01 kedd - 13:44:28     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

Az országos rendőrfőkapitány 2015. december 1-jén 0 órától 2016. január 31-én 24 óráig Magyarország teljes közigazgatási területére vonatkozóan fokozott ellenőrzést rendelt el a jogsértő cselekmények elkövetésének megelőzése, felderítése, illetve megszakítása érdekében.Police.hu
2015 december 01 kedd - 11:03:21     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

Az év végi ünnepekkel kapcsolatos, nagyobb tömegeket vonzó helyszínek környékén rendszeres ellenőrzéseket tartanak a  heves megyei rendőrök a polgárőrökkel és a közterület-felügyelőkkel az esetleges vagyonelleni bűncselekmények megakadályozása és megelőzése érdekében.Az áldozattá válás kockázata azonban jelentősen csökkenthető néhány óvintézkedés betartásával:
 • Pénzt, hitelkártyát, iratokat olyan helyen tároljanak, ahová a tolvaj nem tud észrevétlenül hozzáférni! Erre megfelelő lehet például a kabát belső zsebe, vagy egy zárt kézitáska.
 • Zsúfolt helyen, tömegközlekedési eszközön lehetőség szerint szorítsák a karjuk alá táskájukat, melynek érintetlenségét többször ellenőrizzék!
 • Soha ne tegyenek pénztárcát, kézitáskát, autóstáskát, csomagot a bevásárlókocsiba, a kosár vagy a bevásárló táska tetejére, továbbá vásárláskor, az áru válogatásakor ne hagyják azokat felügyelet nélkül!
 • Csak annyi pénzt vigyenek magukkal, amennyire aznap várhatóan szükségük lesz!
 • Irataikat a lakáskulcsaiktól és gépkocsijuk kulcsaitól elkülönítve tárolják!
 • A bankkártya PIN-kódját ne írják rá a kártyára és ne tárolják együtt!


Olvasd tovább...
2015 november 19 csütörtök - 14:27:18     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

Az elmúlt napokban zseblopás sértettje lett egy szolnoki nő. A 39 éves fiatalasszony a piacon vásárolt, amikor valaki kabátjának külső zsebéből eltulajdonította a több tízezer forintot tartalmazó pénztárcáját. Az ilyen típusú jogsértés nem egyedi. A zsebtolvajok egész évben „dolgoznak”. Megjelenésükre jellemzően a nagy bevásárlóközpontokban és tömegközlekedési eszközökön, illetve nagyobb tömeget vonzó eseményeken lehet számítani. A rendőrség az alábbi praktikus ötletekkel és tanácsokkal segít, hogy Ön ne váljon a zsebtolvajok áldozatává: 
 • Fokozattan figyeljen értékeire, ha forgalmas helyen, tömegben tartózkodik, utazik!
 • A pénztárcáját, bankkártyáját, mobiltelefonját tegye biztonságos helyre! (pl.: kabát belső zsebe, kézitáska belső része)
 • Ne tartson magánál sok készpénzt, vagy ha mégis, egymástól elkülönítve tárolja!
 • A bankkártyát és a PIN-kódot soha ne tartsa egymás mellett!
 • Közlekedjen úgy, hogy válltáskáját maga előtt fogja!
 • Ne tartson okmányokat, értékeket hátizsák, hátitáska külső zsebeiben!
 • Tömegközlekedési eszközön fel- és leszállás közben figyeljen környezetére is, táskáját, csomagját lehetőleg szorítsa magához!


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 31 32 33 34
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények