Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'közbiztonsági hírek'
2015 november 19 csütörtök - 14:11:14     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt hetekben több jelzés is érkezett a rendőrséghez, amelyek szerint ismeretlen tettes az egyik közösségi oldalon megfenyegetett gyermekkorú, illetve fiatalkorú lányokat, hogy privát üzeneteiket nyilvánosságra hozza, ha nem küldenek részére ruhátlan fényképeket magukról. Több esetben a gyerekek engedtek a nyomásnak, megijedtek és elküldték a kért képet. A rendőrség nyomozást indított az ügyekben. A rendőrség kéri a szülőket, hogy hívják fel gyermekeik figyelmét a közösségi oldalak és az internet veszélyeire! Beszélgessenek el gyermekeikkel az egészséges bizalmatlanságról, az ismeretlenekkel való ismerkedés veszélyeiről, és kérjék, hogy azonnal szóljanak, ha bármi gyanúsat tapasztalnak, vagy ha kellemetlen szituációba kerülnek! A gyermekek és a szülők is bizalommal fordulhatnak az iskolarendőrökhöz, vagy az iskolai bűnmegelőzési előadókhoz a téma kapcsán felmerülő kérdéseikkel! Ne késlekedjenek, ha gyanúsat tapasztalnak, hanem azonnal tegyenek bejelentést a rendőrségen! 
 
Kérjük, fogadják meg ajánlásainkat, amelynek részletei IDE kattintva olvashatóak!
 
Police.hu
2015 november 10 kedd - 07:52:10     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

Ősszel és télen a közlekedési balesetek bekövetkezésében jellemzően szerepet játszik, hogy a járművezetők nem az időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően vezetik járműveiket. Kijelenthető, hogy a közúti közlekedésben az októbertől februárig tartó időszak kezdetén a száraz és vizes utak hirtelen válthatják egymást, mely különös óvatosságot és figyelmet igényel. Az év végéhez közeledve egyre inkább a csapadékos (esős, havas) időjárás lesz a jellemző és ilyenkor a közlekedés legfőbb színterein, az utakon az aktuális időjárási viszonyok nem éppen optimális feltételeket teremtenek. A legtöbb problémát a csapadéktól csúszós út okozza, mely mellé társulnak többek között a fagy, a köd, és az általánosságban jellemző romló látási viszonyok. Az év ezen időszakaiban a járművezetők felelőssége, hogy közlekedésük során a többi közlekedő részére láthatóak legyenek, illetve hogy megfelelően felismerjék a körülöttük történő közlekedési szituációkat. Mindezek érdekében szükséges a járművek őszi-téli felkészítése, valamint a járművezetők megfelelő látása. Az őszi-téli átállással kapcsolatos felkészülés már időszerű, melynek keretében fontos a futómű, az akkumulátor, a gumiabroncsok, a világítás, a fékrendszer, és az ablaktörlők ellenőrzése, azonban az év végéhez közeledve egyre gyakrabban lesz szükség a jégkaparóra, a jégoldó sprayre is, az ablakmosó folyadékok pótlására, de a páramentesítők használata is előtérbe kerül. Mindezek a gépkocsiknak ugyan nem kötelező tartozékai, de az őszi-téli közlekedésnek annál fontosabb kellékei.


Olvasd tovább...
2015 október 29 csütörtök - 08:35:44     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0
Fogadja meg tanácsainkat, hogy ne váljon bűncselekmény áldozatává!

Közeleg a Mindenszentek és a Halottak Napja, amikor a temetőkben meggyújtjuk az emlékezés lángjait.A megnövekedett gépjármű-, és gyalogosforgalom irányítása, valamint az ilyenkor előforduló bűncselekmények megelőzése érdekében a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság megerősített szolgálattal készül különösen a köztemetők, virágárusító helyek, valamint a tömegközlekedési központok környékén.   A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel az ünnepre készülő állampolgárok figyelmét: A folyamatos gépjármű- és gyalogosforgalom biztosítása, és a torlódások elkerülése érdekében kérjük, hogy a kihelyezett közlekedési és tájékoztató jellegű táblákat, valamint a rendőrök jelzéseit fokozottan vegyék figyelembe.A parkoló gépkocsikban látható helyen ne hagyjanak csomagokat, táskákat, műszaki cikkeket. A tömegközlekedési eszközökön utazók irataikat, tárcájukat és telefonjukat jól zárható felső ruházatukban vagy táskájukban helyezzék el. A csomagjaikat még rövid időre se hagyják felügyelet nélkül a síroknál sem, és a tömegközlekedési eszközön azokat úgy helyezzék el, hogy folyamatosan szem előtt tudják azt tartani. Járműveiket minden esetben zárják le!


Olvasd tovább...
2015 október 22 csütörtök - 21:26:22     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0
Gulyás Pál r. alezredes, az Abonyi Rendőrőrs parancsnoka, az alábbi tájékoztatót küldte meg részünkre.

Részletek a plakátra kattintva!
2015 október 16 péntek - 21:52:53     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

Az őszi-téli közlekedési viszonyok megváltozása számos veszélyhelyzetet rejt magában. A csúszós utak, a rossz látási viszonyok nehezítik a közlekedést a következő hónapokban. A balesetek megelőzésében fontos szerepe van a gépjárművek felkészítésének. Ellenőrizni kell egyebek mellett az akkumulátort, a gumiabroncsokat, a világítást, a fékrendszert, az ablaktörlőt, a páramentesítő rendszert. Nem árt, ha ilyenkor bekerül az autóba a jégkaparó, a jégoldó. Praktikus, ha az elsősegély felszerelés mellett meleg takaró, hólánc, melegebb ruhadarabok, vontatókötél is van a csomagtartóban. Hosszabb útnál élelem és ital is szükséges lehet. A rossz látási viszonyok nehezítik nemcsak a járművel közlekedők életét, de a gyalogosok is figyelmetlenebbek lehetnek. Az autósoknak fokozottan figyelniük kell az út mellett, az óvodák, iskolák, egészségügyi intézmények, buszmegállók közelében, a gyalogos átkelőhelyeken közlekedőkre. A kerékpárosok és a gyalogosok is sokat tehetnek saját biztonságuk érdekében. Ősszel és télen a korlátozott látási viszonyok miatt célszerű fényvisszaverő anyagokkal felszerelt ruházattal és biciklivel közlekedni. A közlekedésben továbbra is az egyik legfontosabb a "Látni és látszani!" alapelv betartása.
 
Police.hu
2015 október 14 szerda - 13:38:33     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0
Az ittas gépjárművezetés potenciális veszélyt jelent a közlekedés összes résztvevőjére

Már kis mennyiségű alkohol elfogyasztása is hátrányosan befolyásolja a vezetési képességet. Az alkoholfogyasztás növeli a reakcióidőt, rontja a mozgáskoordinációs képességet, „csőlátást” eredményezhet, a szem nehezebben igazodik a távolságokhoz, a pupilla lassabban alkalmazkodik a fényviszonyokhoz, a kontúrok elmosódnak, a látás életlenné válik. Ezzel párhuzamosan csökken a veszélyérzet és a felelősségérzet, a járművezető hajlamossá válhat arra, hogy átlépje a megengedett sebességet. A járművezetés egy összetett feladat, amely során sokszor kell gyors döntéseket hozni. Alkoholfogyasztás hatására ez az idő sokszorosára növekszik. Az ittas járművezetés potenciális veszélyt jelent a közlekedés összes résztvevőjére.A rendőrség kéri, hogy amennyiben alkoholt fogyasztottak, ne vezessenek járművet saját maguk és mások testi épsége érdekében!Kérjük, ügyeljenek egymás biztonságára! Ne engedjék családtagjaikat, barátaikat, ismerőseiket, hogy alkohol fogyasztását követően volán mögé üljenek! Legyenek felelős járművezetők! Ne kockáztassák saját és utastársaik életét! Előzzük meg a tragédiákat! Ne feledjék: mindenkit hazavárnak!
 
Police.hu
2015 október 08 csütörtök - 21:36:02     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

Részletek a plakátra kattintva!
2015 október 03 szombat - 08:34:46     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0
Látod? Nem látod? Na látod!

2012-ben indult útjára a Látni és látszani nevet viselő országos baleset-megelőzési kampány. Az akció idén is folytatódik, hiszen ha csak egy emberélet megmenekült azzal, hogy kiemelt figyelmet kapott a látás és láthatóság, már célba ért a kampány. Persze ennél jóval többről van szó: a nagy sikerű, egész Európát megmozgató kezdeményezés részeként Magyarországon is autósok ezrei álltak a balesetmentes közlekedés mellé. A járművek egyik legfontosabb eleme a világítás, ezért az baleset-megelőzés szempontjából is kiemelten fontos. Az Országos Rendőr-főkapitányság és az Országos Baleset-megelőzési Bizottság újra felkészülési időszakot hirdet a fokozott világítás-ellenőrzés előtt. 2015. október 1. és december 10. között mindenkinek lehetősége van betérni egy, az akcióban részt vevő szervizbe, ahol díjmentesen átvizsgálják a jármű világítástechnikai berendezéseit. Az akció részeként térítésmentesen ellenőriztetheti látását a kezdeményezéshez csatlakozott optikákban.


Olvasd tovább...
2015 október 01 csütörtök - 08:42:55     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0
Egész hónapban razziáznak a rendőrök az egész ország területén

A rendőrség Magyarország teljes közigazgatási területén 2015. október 1-jén 0 órától 2015. október 31-én 24 óráig fokozott ellenőrzést hajt végre, amelynek célja a közrend és a közbiztonság fenntartása, a bűncselekmények és a szabálysértések számának visszaszorítása, a jogellenes cselekmények megakadályozása. Az ellenőrzés keretében a rendőrök igazoltathatnak, ruházatot, járművet vizsgálhatnak át.
 
Fotó: NOL.hu
 
2015 szeptember 28 hétfő - 18:00:22     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0
A csalók mobiltelefon-társaságok ügyintézőinek adják ki magukat

Telefonon keresik fel a gyanútlan „ügyfeleket” és arról tájékoztatják őket, hogy egy nyereményjátékon 100 ezer forintot meghaladó összeget nyertek, amit csak abban az esetben kaphatnak meg, ha feltöltenek egy megadott számhoz tartozó telefonkártyára elektronikusan 10 ezer forint körüli összeget. A feltöltés végrehajtása ellenére az ígért nyereményhez a károsultak nem jutnak hozzá. Kérjük, a hasonló esetek elkerülése érdekében nyeremény reményében ne töltsön fel ismeretlen telefonkártyákat! Bankkártya adatait fokozott óvatossággal kezelje, ne adja ki sem telefonos megkeresések, sem közösségi oldalon történő felhívások esetén!
 
Amennyiben Ön is a csalók áldozatává vált, kérjük, azonnal forduljon a rendőrséghez!
 
Police.hu
Oldal:  1 2 3 ... 32 33 34
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények