Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Egyesületi hírek'
2017 március 14 kedd - 18:59:46     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0

Az abonyi Természetjárók Köre várja a kirándulni, túrázni vágyók csatlakozását áprilisi túraidőpontjaira:

Április 2. Pilisszentiván-Hosszúárok-Kőris völgy-Piliscsaba-Pilisvörösvár
Indulás Abonyból, utazás a helyszínre autóbusszal, onnan 8 és 12 km-es gyalogtúra.

Április 17. Húsvéti kerékpáros túra
Indulás Abonyból.

Április 29-május 1. Bakony-Őrség
1. nap: túra a Bakonyban - Bakonybél-Kálvária-Csúcs-hegy-Bányászkút-Kerteskői szurdok-Pénzesgyőr.
2. nap: túra az Őrségben - Őriszentpéter-Zalafolyó-Szerek-Szalafő-Kondorfa. 3. nap: Jeli arborétum meglátogatása /Rododendron túra/
Szállás: Ivánc turista szállás.
Részvételi díj: Kb 14.000,-Ft. arborétum belépővel együtt.
Jelentkezni április 12-ig lehet 10.000,-Ft befizetésével.
 
Indulás Abonyból, utazás a helyszínre autóbusszal, onnan gyalogtúra.
 
Érdeklődés és jelentkezés a Természetjárók Köre vezetőjénél, Nagy Sándornénál, az 20/341-2706-os telefonszámon.   
 
Darányi Erika
2017 március 13 hétfő - 21:49:08     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0

nagyabonyi_szinkor_bujocska_abony_abony.hu_2017.jpgNagy sikerrel mutatta be újra a Nagyabonyi Színkör a „Bújócska” című vígjátékot 2017. március 11-én, a Művelődési Házban.
 
Csizmarek Mátyás 1954-ben írt prózáját először tavaly vitték színpadra. Miután meghívták a társulatot Tápiószőlősre egy idei bemutatóra, úgy gondolták, a felújított művet az abonyi közönségnek is megmutatják, amely ismét nagyon tanulságosra és szórakoztatóra sikeredett. Az előadás előtt Király Béláné kihirdette a színkör által tavaly kezdeményezett Tarka Borjú Rajzpályázat eredményét (részletek hamarosan).
 
Még több fotóért KLIKK a képre!


Olvasd tovább...
2017 március 13 hétfő - 20:37:52     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0

i_abonyi_horgaszborze_abonyi_horgasz_egyesulet_abony.hu_2017.jpgAdták-vették a horgászkellékeket az abonyi horgászok 2017. március 12-én, a Szent Imre Közösségi Házban, ekkor rendezte meg ugyanis az I. Abonyi Horgászbörzét az Abonyi Horgász Egyesület.
 
- A Horgászbörze ötlete a hideg téli hónapokban körvonalazódott. A Facebook csoportunkban tagjaink váratlanul nagy érdeklődéssel fogadták az ötletet. Erre való tekintettel azonnal elkezdődött a szervezés, a helyszín keresése, és a rendezvény hirdetése. A börzén 8-9 horgász árulta a portékáit nagy lelkesedéssel. Sok cserebere és alkudozás után a legtöbb „cucc” gazdára talált. A tanulság számunkra az, hogy a börze időtartama rövidebb lesz egy órával, mert úgy láttuk, hogy ennyi idő bőven elég lesz legközelebb. A II. Abonyi Horgászbörzét ősz elejére tervezzük a tópartra. Sok halat kívánunk a vásárolt felszerelésekkel! – számolt be az abony.hu-nak Ördög György, az Abonyi Horgász Egyesület vezetőségi tagja, főszervező.
 
Darányi Erika
Abony.hu fotók: Speckner Ákos (Még több fotóért KLIKK a képre!)
2017 március 13 hétfő - 17:41:38     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0

Az abonyi galambászok 2017. március 4-én tartották meg a hagyományos évértékeléssel egybekötött közgyűlésüket és díjátadó vacsorájukat Abonyban, a Központi Ebédlőben.

Petrezselyem Sándor, az Abonyi Lajos Művelődési Ház berkein belül működő V-227 Abonyi Galamb-és Kisállattenyésztő Egyesület és a Díszposta Fajtaklub Egyesület elnöke értékelte az előző évben végzett munkát, ismertette a 2016. év gazdasági és kiállítási eredményeit, majd átadták az elismeréseket. A díjak átadásában Petrezselyem Sándor mellett közreműködött: Korbély Csabáné ny. Művelődési Ház igazgató és Krupincza István, az egyesület titkára. Petrezselyem Sándor elnök a 2017. év terveit is megosztotta a tagokkal. Az idei év legnagyobb célkitűzése a 40 éves jubileumi díszposta fajta európai kiállítás megrendezése, melyhez nagy összefogást kért a tagoktól. 
 
A díjátadó örömteli pillanatait a képre kattintva tekintheti meg. 


Olvasd tovább...
2017 március 09 csütörtök - 17:42:38     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0

karitasz_abonyi_csoportja_husveti_adomanyozas_abony_abony.hu_2017.jpgTisztelt Abonyiak! Hamarosan itt a Húsvét. Csoportunk minél több rászoruló családnak, idős embernek szeretné ezt az ünnepet szebbé, boldogabbá tenni.

Tisztelettel kérjük a lakosságot, hogy adományozzanak az ilyen nehéz élethelyzetbe került családok számára tartós élelmiszereket, édességet. Nem kérünk sokat, csak mindenkitől 1 valamit:
1 kg-ot, 1 csomaggal, 1 darabot, 1 üveggel, 1 szálat, 1 dobozzal, 1 zacskóval…
 
Adományaikat 
március 19-26. között a templomban, a Szent József oltárnál helyezhetik el,
március 28-április 1. között délelőtt 9-11 óráig, pénteken délután 15-17 óráig várjuk Önöket a Kultúra Háza épületében.
 
Együttérzésüket, jólelkűségüket, adományaikat a rászorulók nevében is köszönjük!
 
A Karitász abonyi csoportjának tagjai
2017 február 23 csütörtök - 20:19:34     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0

Az Abonyi Horgász Egyesületnél 2017-ben közösségi munkával indult a felkészülés a horgászszezonra.
 
2017. január 28-án, hajnalban mintegy 20 horgász gyülekezett a 30 hektáros vízterület partján, de nem halat fogni jöttek, hanem önkéntes munkában dolgozni. A társadalmi munka programja nád- és lékvágás volt… Részletek a videóban…
 
Az Abonyi Horgász Egyesületről készült riport 10 perc 10 másodperctől látható, ahol Molnár Károly elnök is ad interjút.
 
A videó a képre kattintva indul el.


Olvasd tovább...
2017 február 15 szerda - 15:23:28     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0

A karitász munka nem látványos, hanem egy abszolút háttérmunka, ami hiányozna, ha nem működne. Karitász csoportunk számon tartja és folyamatosan térképezi fel a környéken lakó idős, beteg vagy szegény sorsú családjait és az egyedülálló, támaszra szorulókat felekezeti különbség nélkül. 
 
A teljesség igénye nélkül megpróbálom összefoglalni csoportunk 2016 évi tevékenységét:
 
Január és február hónapban anyagi lehetőségeink függvényében tűzifával segítettük a rászorulókat. Februárban a Vácott megrendezett lelki napon 12 fővel vettünk részt. Februárban egy igen jól sikerült Farsangi délutánon vehettek részt a gyermekek. Volt jelmezverseny, különbféle játékok és a farsangi fánk sem maradhatott el. A nagyböjti élelmiszergyűjtés eredményeképpen a karitász munkatársak 30 db ajándékcsomagot állítottak össze és osztottak szét a leginkább rászorulóknak.
 
A hagyományos tavaszi bál bevételét kiegészítettük és 350.000,- Ft-al járultunk hozzá a toronyóra javításához.


Olvasd tovább...
2017 január 30 hétfő - 15:20:14     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0
EKHÓS SZEKÉREN

A Nagyabonyi Színkör 2017. január 14-én találkozhatott újra, lelkes közönségével. A lassan házi-szerzőnek számító Kéri Ferenc Meghalsz banya! című egy felvonásos komédiáját (Rideg Sándor Indul a bakterház folytatása) már bemutattuk novemberben a kocséri falunapon.
 
Ahhoz, hogy az abonyi közönség is láthassa ezt az ötven perces vígjátékot, társat kellett keresnünk egy egész estés műsorhoz. Hirtelen ötlet volt, hogy a SZÖSZ Comedy legyen ez a partnerünk. A stand-up kedvelői meggyőződhettek arról, hogy a férfiak uralta műfajban bizony, a lányoknak is teremhet babér. 


Olvasd tovább...
2017 január 10 kedd - 10:55:17     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0

nagyabonyi_szinkor_honlapajanlo_abony.hu_2017.jpgÖrömmel tájékoztatom az érdeklődőket, hogy helyreállt, így ismét látogatható a Nagyabonyi Színkör honlapja, a www.nagyabonyiszinkor.hu oldal. 
 
Magyarországon a második műkedvelő színjátszó társulat Abonyban alakult, még 1849-ben. Azóta, szinte megszakítás nélkül él a műkedvelő színjátszás városunkban. A Nagyabonyi Színkör az első társulat céljait tudatosan vállalva áll a magyar kultúra szolgálatában. Köszönjük az abonyi nézőközönségnek, hogy előadásainkat mindig nagy érdeklődéssel támogatta és ezzel lehetővé tette a folyamatos működést. Legközelebb 2017. január 14-én 19 órakor találkozunk a Meghalsz banya! bemutatóján az abonyi Művelődési Házban.
 
Király Béláné


Olvasd tovább...
2016 december 28 szerda - 19:13:59     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0

egyutt_egy_jo_celert_abonyi_kezilabda_club_adomanygyujto_akcio_abony.hu_2016.jpgAz Abonyi Kézilabda Club által kezdeményezett egy hónapos gyűjtés során összegyűlt adományok az Abonyi Karitász segítségével december 20-án eljutottak a rászoruló családok részére Bárány József, Mádi Csaba és Nyitrai László vezetőségi tagok, valamint a Karitász részéről Csizmadia Mihályné jóvoltából.

Hat családnak tudtunk segíteni egy kicsit elfelejteni és könnyebbé tenni a mindennapok nehézségeit, illetve szebbé tenni az ünnepeket. Rengeteg ruhanemű mellett, sok játék és nem kevés hideg élelmiszer jutott el hozzánk, melyekből a Karitász dolgozói állították össze a csomagokat az adott családok számára. Köszönjük mindazoknak, akik hozzájárultak kezdeményezésükhöz!
 
Abonyi KC vezetősége


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 4 5 6 7 8 9
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények