Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Egyesületi hírek'
2016 december 14 szerda - 13:01:38     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0

Az abonyi turisták december 10-én, szombaton Mikulástúrán vettek részt azzal a céllal, hogy találkozzanak az erdei Mikulással.
 
- A szép kiránduló időben és a látványos szurdokban, a befagyott csordogáló patak mellett haladva Remeteszőlősön találkoztunk a Mikulással. Sajnos csak öt gyermek vett részt a túrán, de az ő  örömük és csodálkozásuk mindenkit meghatott. A Mikulástól mindenki kapott ajándékot, így jókedvűen folytattuk utunkat a Budakeszi vadaspark felé. Az állatok nézegetése közben játszótér is csalogatta a víg kedélyű, kis társaságot. Kissé elfáradva, de élményekkel tele érkeztünk haza, főleg a gyerekek – számolt be az abony.hu-nak Nagy Sándorné, a Természetjárók Körének vezetője.
 
A túra vidám pillanatai a képre kattintva tekinthetők meg.


Olvasd tovább...
2016 december 12 hétfő - 19:38:59     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0

abonyi_kezilabda_club_karitasz_abony.hu_2016.jpgVégéhez ért az Abonyi Kézilabda Club által meghirdetett karácsonyi adománygyűjtő akció. Az összegyűlt élelmiszereket és ruhákat december 10-én, az év utolsó hazai férfi kézilabda mérkőzésének szünetében adták át az Abonyi Karitász Csoport részére.
 
Az Abonyi Kézilabda Club vezetősége novemberben úgy döntött, hogy szeretné a nehéz helyzetben lévő családok ünnepét szebbé varázsolni, ezért karácsonyi adománygyűjtést kezdeményezett számukra, elsősorban ruhák, játékok és tartós élelmiszerek formájában. Nagyon sokan megmozdultak a felhívásra, így mára halomban állnak a segítő szándékú emberek által felajánlott tartós élelmiszerek, játékok és ruhák, arra várva, hogy embertársainkhoz kerüljenek és megédesítsék az ünnepi pillanataikat.


Olvasd tovább...
2016 december 01 csütörtök - 17:50:14     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0

 
A teljes képernyős nézethez nyomja meg a négyzetet a lejátszó jobb alsó sarkában!
Amennyiben a videó lejátszása akadozik, állítsa meg pillanattal a lejátszást, hogy a folyamatjelző betöltődjőn, utána zökkenőmentesen tovább nézhető.
2016 november 11 péntek - 12:47:39     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0

Az Abonyi Kézilabda Club a közelgő ünnepek alkalmából gyűjtést kezdeményez rászoruló családok részére. Elsősorban, minden hazai női és férfi mérkőzés alkalmával várjuk az adományokat, ruhák, játékok és tartós élelmiszerek formájában.
 
Nagy örömmel átvesszük a felajánlásokat a Varga István Városi Sportcsarnokban az alábbi időpontokban is:
Hétfő: 18:00:19:00
Péntek: 18:00-20:00
Vasárnap: 17:00-18:00
 
Az összegyűjtött adományokat a december 10-i, hazai mérkőzéseink alkalmával adjuk át az Abonyi Karitász Csoport részére.
 
Lehet, hogy egy kis aprósággal is nagy örömet tudsz ajándékozni valakinek?
 
Legyél Te is valaki angyalkája!
 
Médiatámogató: Abony város hivatalos honlapja: abony.hu
Julius Design * Reklám * Dekor

Nagyításhoz kattintson a plakátra!
2016 augusztus 29 hétfő - 11:24:14     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0

tarka_borju_rajzpalyazat_nagyabonyi_szinkor_abony.hu_2016.jpgAz abonyi tarka borjú
Rajzpályázat
KIÍRÁS

A Nagyabonyi Színkör pénzdíjas rajzpályázatot ír ki a helyi iskolák diákjainak, rajz-szakköreinek.
Első díj: 5000 Ft. II. díj: 3000 Ft. III. díj: 2000 Ft. (Adományokból tárgyi jutalom)
Határidő: 2017. március 10.
Eredményhirdetés: 2017. március 15.
 
Téma:„Lőrinc gazda és az abonyi tarka borjú”


Olvasd tovább...
2016 augusztus 25 csütörtök - 21:11:12     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0

mozgaskorlatozottak_abonyi_szervezete_abony.hu2016.png
 
Mozgáskorlátozottak Egyesülete Abonyi Szervezeteként indultunk 1993 februárjában, majd 2003 januárjában Mozgáskorlátozottak Közép-Magyarországi Regionális Egyesület Abonyi Szervezeteként folytatjuk munkánkat.


Olvasd tovább...
2016 augusztus 13 szombat - 17:58:14     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0

Az idei évben is megszervezte rendhagyó horgásztáborát az Abonyi Horgász Egyesület, melyben húsz helyi gyermek vett részt. A 8-13 éves fiúk és lányok 2016. augusztus 8-12. között az Abonyi HE tavain leshették el mestereiktől a pecázás csínját-bínját.
 
A gyakorlat mellett elméleti oktatást is kaptak az ifjak, akik az országos horgászvizsga kérdésköreire épülő tesztfeladatokkal adtak számot tudásukról.
 
- A horgászat közben megismerték a sport szépségeit, nehézségeit, élőben találkozhattak egyes halfajokkal. A tábor célja az volt, hogy a gyerekeket kiszabadítsuk a négy fal közül, és minél több időt töltsenek a természetben, a jó levegőn – tájékoztatott Molnár Károly, az egyesület elnöke. 
 
Kukkantson bele a horgásztábor pillanataiba a képre kattintva.


Olvasd tovább...
2016 július 13 szerda - 16:58:13     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0

abony_karitasz_kirandulas_2016.jpgA Karitász abonyi csoportja július 2-án Szarvasra kirándult. Elsőként az Evangélikus Ó-templomot tekintettük meg. Majd az Arborétumba csodáltuk meg a gyönyörű fákat, cserjéket. A szarvasi Mini Magyarország makettparkban az ország számos épített csodájának minden apró részletében kidolgozott kicsinyített mása megtalálható a történelmi Magyarország közepén, Szarvason. Majd hajókáztunk a Holt-Körösön, végezetül pedig a Vízi Színházat is megnéztük. Kellemesen elfáradtunk a nap végére, de mindenki nagyon jól érezte magát.

Csizmadia Mihályné
Karitász tag

Forrás: karitasz.vaciegyhazmegye.hu
2016 június 21 kedd - 11:36:26     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0


Jubileumi pontyfogó horgászversennyel ünnepelte 40. születésnapját az Abonyi Horgász Egyesület 2016. június 19-én. A felhívásra összesen 68-an ragadtak horgászbotot, és már hajnalban nekifogtak a „pecázásnak”.

Délben ünnepség keretében, emlékplakett és oklevél kíséretében köszöntötték az egyesület megjelent alapító tagjait, és díjakkal, értékes nyereményekkel jutalmazták a verseny 1-2. helyezettjét, valamint a legnagyobb halat kifogó versenyzőt. A díjakat Molnár Károly elnök, Dévainé Kazinczy Sára alpolgármester asszony és Fehér Endre városi képviselő adták át.

Az eseményről készült képgaléria a fotóra kattintva tekinthető meg.
Speki képriportja


Eredmények:
1. helyezett: Ördög György 15.85 kg
2. helyezett: Pistyur János 2,3 kg
Legnagyobb hal: 3.8 kg Ördög György

Darányi Erika
2016 június 15 szerda - 12:55:06     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0

Egy kicsit általánosítok, de talán nem tévedek nagyot, ha azt mondom: Minden szülő számára a gyermeke egy „ékszer”. A nők szeretik az ékszereket, és sok férfi szereti vele megajándékozni a kedvesét. És milyenek az „ékszereink”? Beszélnek, játszanak, nevetnek-sírnak, törékenyek, elkápráztatnak, és értük érdemes élni! Betáncolunk velük az óvodába, iskolába, időnként balett lépésekkel lavírozunk az élet különböző területein. Néha ott ülünk a színházteremben, és nézzük őket, a jövő balerináit, az ékszeres dobozból előbújó balettozó gyerekeinket. Megint kápráztat az élet!

Na de hogy jön ide a balett? Egy meleg hétköznap délután volt, amikor belestünk a Mozgástanoda klasszikus balett növendékeinek év végi vizsgaelőadására, és elmosolyodtunk, amikor megláttuk a balettozó csöppségeket a színpadon. Mi jut eszébe az embernek a balett szó hallatán? Kecsesség, nőiesség, alakformálás – csak hogy néhányat említsek.

A galéria a fotóra kattintva tekinthető meg. Szilágyi Tamás képriportja


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 4 5 6 7 8 9
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények