Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'közbiztonsági hírek'
2016 június 28 kedd - 12:22:52     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

Gulyás Pál r. alezredes értékelte az Abonyi Rendőrőrs elmúlt öt hónapban végzett munkáját.

Több rendőrt láthatunk a közterületeken, a kiemelt feladatokat pedig a migrációval és az időskorúak védelmével kapcsolatos fokozott ellenőrzések jelentetik – derül ki a 2016. évi I-V. havi rendőrségi beszámolóból, melyet kérésünkre az őrparancsnok úr juttatott el számunka.

Rendőreink több ízben teljesítenek közös, gyalogos szolgálatot is a polgárőrökkel és a közterület-felügyelőkkel. Több garázdaság, de kevesebb lopás történt a tavalyi év azonos időszakához képest júniusig Abonyban. A garázdaságok részben a mértéktelen alkoholfogyasztásnak tudhatók be, ezért ennek pozitív előmozdítása érdekében lakossági fórumot is tartott az Abonyi Rendőrőrs a szórakozóhelyek tulajdonosainak részvételével. A megoldási javaslatokat szívesen veszik és folyamatosan várják a lakosság, és a szórakozóhelyek vezetőinek részéről.

Darányi Erika


Olvasd tovább...
2016 június 26 vasárnap - 11:26:23     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

rendorseg_abony_droglabor_bekescsaba_2016_abony.hu.jpgA Békéscsabai Járási Ügyészség kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt kezdeményezte annak a 29 éves abonyi férfinak és társának, egy 30 éves békéscsabai férfinak az előzetes letartóztatását, akik „designer drogokat” állítottak elő és árulták is azokat.

A rendelkezésre álló adatok alapján az állapítható meg, hogy az abonyi illetőségű, de ténylegesen Szolnokon élő férfi heti rendszerességgel új pszichoaktív anyagnak minősülő bódító szereket küldött postai úton a békéscsabai gyanúsított részére azért, hogy azok felhasználásával „herbált”, „biofüvet” állítson elő, azaz a bódító szereket oldat formájában szárított gyógynövényekkel keverje össze. A művelet elvégzését követően a békéscsabai férfi a kész „herbált” postai úton küldte vissza, amelyért cserébe rendszeres anyagi ellenszolgáltatás kapott az abonyi férfitól, aki pedig a visszaküldött anyagot továbbértékesítette.


Olvasd tovább...
2016 június 23 csütörtök - 19:18:58     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0
A hőségnek sokszor van szerepe a közlekedési balesetek bekövetkezésében.

mento_baleset_abony_2016.jpgA járművezetők a hőségben általában kevésbé tudnak koncentrálni, a megszokottnál figyelmetlenebbek sok esetben türelmetlenebbek, hajlamosabbak az agresszív és durva szabályszegésekre. Gyakori jelenség a lobbanékonyság, a kiszámíthatatlan, szeszélyes magatartás.

A közvetett hatások között figyelembe kell venni, hogy a légkondicionáló készülékkel nem rendelkező gépkocsik vezetői sok esetben nyitott ablakokkal próbálnak a hőség ellen "védekezni". Ezzel semmilyen szabály ellen nem vétenek, de nem szabad elfelejteni, hogy a nyitott ablak szintén fokozza a balesetveszélyt.

A nyári hőségben a gyalogosokra is jellemző a figyelmetlen, bágyadt közlekedés, kevésbé néznek körül, mielőtt lelépnek az úttestre.


Olvasd tovább...
2016 június 17 péntek - 12:54:05     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0
Baleset-megelőzési tanácsok a nyári vakáció időszakára!

abony_baleset_nyar_2016.jpgA nyári hónapokban, a tanítási szünet időszakában jelentősen megnövekszik a gyermekek veszélyeztetettsége és ez egyaránt igaz a közlekedési, az otthoni, és az egyéb balesetekre. A tanítás befejezését követően a gyermekek felszabadultabbá, óvatlanabbá, figyelmetlenebbé válnak, sok szabadidővel rendelkeznek, így gyakrabban jelennek meg a közterületeken, a parkokban, játszótereken és az utak mentén, továbbá felügyeletük sincs mindig kellőképpen megoldva.

A közúti baleseti statisztikai adatok egyértelműen alátámasztják, hogy a legtöbb gyermekbaleset a nyári hónapokban történik (a legtöbb augusztusban, valamint júliusban) és a tragédiák száma is ekkor a legmagasabb. Nyáron jellemzően a kerékpáros balesetek a gyakoribbak. A kórházi/szakrendelői gyermekosztályok jelzései alapján a magános balesetek (elesések, útról való letérések stb.) és az ütközések mellett abból is adódnak sérülések, hogy a kerékpáron szabálytalanul szállított gyerek lába beszorul a küllők közé.


Olvasd tovább...
2016 június 07 kedd - 15:22:54     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

2016. június 2-án Bűn- és Balesetmegelőzési Napot szervezett az Abonyi Rendőrőrs a Varga István Városi Sportcsarnokban. A rendezvényen bűnmegelőzési előadásokat és intézkedéstaktikai bemutatót is láthattak az érdeklődők. Az esemény díszvendége Dr. Zacher Gábor volt, akitől izgalmas és nem hétköznapi drogprevenciós előadást hallhattak a résztvevők.

A rendezvény fővédnöke: Török Csaba rendőr alezredes, a Ceglédi Rendőrkapitányság vezetője volt. A rendezvény fő támogatója: Abony Város Önkormányzata

Az Abonyi Rendőrs az idei évben kiemelt feladatának tekinti a lakosság felé történő nyitást, fórumokkal és bűnmegelőzési előadásokkal. Május végén a szórakozóhelyek és a közbiztonság kapcsolata tárgyában hirdettek lakossági fórumot.

Darányi Erika

Az eseményről készült fotógaléria a képre kattintva tekinthető meg.
Fotó: Szilágyi Tamás
2016 június 03 péntek - 10:55:03     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

viraglada_lopott_abony_szivarvany.jpgSzomorúan, és csalódással írom soraimat a Szivárvány Óvoda és Bölcsőde dolgozói és gyermekei nevében. A szülőkkel közösen, szépítgetjük, csinosítgatjuk óvodánkat, hogy a gyerekek számára üde, virágos, esztétikus környezetet teremtsünk. A tegnapi nap délutánján (13-és 15 óra között) az óvodánk udvaráról ismeretlen személy (bár gyanúnk van) eltulajdonította a mellékelt képeken látható egyedi készítésű virágládát 4 db citromsárga napvirággal és 4 db mézvirággal. A láda a bejárat mellett, az utcáról kevésbé látható helyen állt, vagyis az eltulajdonítását megtervezték, s legnagyobb bánatunk, hogy valószínűleg olyan ember cselekedte, akivel naponta üdvözöljük egymást, hozzátartozója nevelését ránk bízta. Történt mindez nyitvatartási időben, amikor az illető tisztában volt vele, hogy szembe jöhetnek, illetve az ablakokból megláthatják. Milyen erkölcsi alapokkal rendelkezik az az ember, aki még a tettenérés kockázatát is vállalta cselekedetekor?

Az Abony.hu-nak beszámolt Kalászné Vámos Katalin óvodavezető
2016 május 30 hétfő - 10:24:41     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

A fiatalok szórakozási kultúrájáról, az alkohol- és drogfogyasztási szokásaikról tájékozódhattunk pénteken a rend őreitől, ahol az is felmerült, hogyan segíthetnek a helyi vendéglátóhelyek a tinédzserek konszolidáltabb szórakozásra való nevelésében. Az Abonyi Rendőrőrs 2016. május 27-én közös gondolkodásra hívta a szórakozóhelyek tulajdonosait és az érdeklődő lakosságot a Művelődési Ház kamaratermébe. A meghirdetett lakossági fórumon a szórakozóhelyek és a közbiztonság kapcsolatára helyezték a hangsúlyt, de más témában is kérdezhettek a résztvevők.

Segíthetnek a szórakozóhelyek is

Török Csaba r. alezredes, a Ceglédi Rendőrkapitányság vezetője a fiatalok szórakozási szokásaival kapcsolatban elsősorban a köznyugalmat sértő problémák megoldására hívta fel a figyelmet, amelyet véleménye szerint a rendőrség a szórakozóhelyek tulajdonosaival és a lakosság javaslataival együtt tudna pozitív irányba előmozdítani. Az egyik legnagyobb probléma a mértéktelen alkoholfogyasztás, melynek kezelésében a vendéglátóhelyek vezetőinek segítségét kérte. – Az alkoholfogyasztással összefüggésben több ízben történnek olyan bűncselekmények, amelyekben a rendőröknek intézkedni kell. A szórakozóhelyek vezetőinek lehet szerepe abban, hogy a jogsértéseket megelőzhessék. Beszélni kell a problémákról, hogy az eljárások megelőzhetők legyenek – emelte ki a bajok forrását a kapitányságvezető.

Kukkantsanak bele a fórum pillanataiba a képre kattintva. Szilágyi Tamás képriportja


Olvasd tovább...
2016 május 25 szerda - 15:42:25     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

Nagyításhoz klikk a plakátra!
2016 április 29 péntek - 15:42:50     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

A Pingvines és Gyöngyszemek Óvoda apróságai a miniatűr rendőrnap keretében megtekintették az Abonyi Rendőrőrs épületét, az előállító helyiséget, és a szolgálati járművet. Az utóbbi minden gyermeknek nagyon elnyerte a tetszését, szívesen be is pattantak az ülésekre. A rendőrségi betekintő napot 2016. április 28-án Kapás Béla r. törzszászlós és Bálint-Bóta Júlia r. főtörzsőrmester fogta össze. A délelőtt további részében közlekedési előadást hallhattak az ovisok, majd kerékpáros akadálypályán ügyességi vetélkedőn vettek részt. A legügyesebb apróságok láthatósági mellényt, színezőket, jelzőtáblákat kaptak ajándékba, melyekkel gyakorolhatják a közlekedési ismereteket. 

Darányi Erika
Fotó: Szilágyi Tamás
 
A képgaléria a fotóra kattintva megtekinthető.

Videoösszeállításunk ide kattintva nézhető meg.
2016 április 24 vasárnap - 12:20:25     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

Drogprevenciós vetélkedőt tartottak április 22-én a Városháza dísztermében, a Polgármesteri Hivatal és az Abonyi Rendőrőrs szervezésében. A rendezvény az Iskolarendőr programra épülve valósult meg. Az eseményt Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony nyitotta meg. A Kinizsi Pál Gimnázium és Szakközépiskola tanulói közül öt, a helyi lakásotthonos gyerekek közül pedig három csoport trióba szerveződve töltötte ki a feladatlapokat. Az új típusú kábítószerek elterjedéséről Kapás Béla r. törzszászlós, iskolarendőr, a rendezvény főszervezője előzetes konzultációval készítette fel a gyerekeket. Az előadások célja, hogy a fiatalok megismerjék az új drogokat, és tudják, mitől tartsák magukat távol. A tesztlapok kitöltése után ebédet kaptak a gyerekek. A négytagú zsűri izgatottan várta az eredmények kiértékelését. A zsűriben Gulyás Pál r. alezredes úr, az Abonyi Rendőrőrs parancsnoka, Kavecsánszkiné Pál Erika, a gimnázium igazgatója, Varga Annamária, a Pest Megyei TEGYESZ Abonyi Lakásotthon vezetője és Szüle Picabo, a Chicago Pizzéria tulajdonosa foglaltak helyet. A vetélkedőt a Kinizsi Pál Gimnázium csapata, a Mákvirágok nyerték. A csapat tagjai: Német Eszter, Al-Taji Petra és Szekeres Renátó. A résztvevőket meglepetésekkel jutalmazták. A vetélkedőre nagyon sok helyi vállalkozás ajánlott fel ajándékokat, melyet ezúton is köszönnek.

A vetélkedő támogatói:
Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony, Abonett Kft., Fekete Tibor Kft. Innoven Kft., Gedipress, Chicago Pizzéria, Peze Pékség, Taverna Söröző, Agropont kertészeti áruház

Beszámolt: Darányi Erika

Az eseményről készült képgaléria a fotóra kattintva tekinthető meg.
Fotó: Szilágyi TamásOldal:  1 2 3 ... 30 31 32 33 34
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények